Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:04:19 Dennenweg Arnhem 6823MP 100994 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-102

Ambulance 07-102

zondag 16 december 2018

ZATERDAG 10|11

Stijging van aantal fietsdiefstallen uit tuinen en schuurtjes

De meldingen komen uit de wijken Vredenburg, Rijkerswoerd, Elden en Malburgen

ARNHEM - In de afgelopen twee weken zijn er bij de politie veel aangiftes gedaan van diefstallen. Het gaat dan om diefstallen van onder andere fietsen uit schuurtjes of fietsen die in de tuin stonden.
Inmiddels komen de meldingen uit de wijken Vredenburg, Rijkerswoerd, Elden en Malburgen.

 

Wat opvalt is dat mensen een fiets in een schuur zetten maar vervolgens de schuur niet afsluiten. Dit geeft uiteraard niemand het recht om de schuur in te gaan maar het maakt het voor de gelegenheidsdieven wel makkelijker.

 

De politie doet onderzoek naar alle aangiftes en hopen bij de daders te komen. Ook proberen zij zoveel mogelijk aanwezig te zijn in de wijk om eventuele diefstallen te voorkomen.

 

  • Sluit uw schuurtjes, boxen en garages altijd goed af. Zet uw fiets op slot en zet de fiets ergens aan vast. Dit advies geldt zowel overdag als in de avond / nachtelijke uren.
  • Ziet u een verdacht persoon in de wijk lopen bel dan 112.

 

Elke fiets is voorzien van een framenummer. De politie adviseert u om dit framenummer ergens op te schrijven en om eventueel foto's te maken van uw fiets en het framenummer. Vermeld bij het doen van aangifte ook altijd uiterlijke kenmerken en eventuele krassen of deuken waaraan u de fiets herkent. Indien het framenummer door de dader weggehaald is kan de politie aan de hand van de unieke uiterlijke kenmerken mogelijk toch de fiets bij u terug brengen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines