Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:58:41 Gm-inci-02 Br Buiten Bergstraat Arnhem 073631 Prio Middel Eenheid | Blusgroep 1 noord Brandweer Arnhem...
woensdag 19 december 2018

WOENSDAG 25|01

Training ‘Alert in de wijk’ om inbraak te voorkomen

Hoe kunt u zien wie een bewoner of een bezoeker is en wie kwade bedoelingen heeft?

RHEDEN - Vorig jaar is het aantal inbraken in de gemeente Rheden gestegen. Politie, gemeente en de buurtpreventieteams werken samen om dit tegen te gaan. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld op grote schaal WhatsApp-groepen opgericht en onlangs is de politie gestart met het mobiliseren van hardlopers om alert te zijn op verdachte situaties. Zij zijn herkenbaar aan de gele hesjes met het opschrift “Waakzaam en Fit”. Nu organiseren het buurtpreventieteam Overbiljoen, gemeente en politie een training ‘Alert in de Wijk’.

 

Waar kunt u op letten als u buiten bent? Hoe kunt u zien wie een bewoner of een bezoeker is en wie kwade bedoelingen heeft? In twee uur krijgt u antwoord op deze vragen. U leert van een professional, die jarenlang bij de politie en in de beveiliging werkte, het verschil te zien tussen iemand met goede bedoelingen en iemand die kwaad wil. U leert waar u op moet letten en hoe u hierop het beste kunt reageren.

 

Trainingsavond

De training wordt onder andere gegeven aan de hardlopers en aan bewoners. Er worden in totaal zes avonden georganiseerd en u kunt zich voor één avond aanmelden.

  • maandag 6 februari      – locatie: Buurthuis De Poort, Velp
  • woensdag 8 februari    – locatie: Gemeentehuis Rheden, De Steeg
  • maandag 13 februari    – locatie: Gymzaal School de Arnhorst, Velp
  • donderdag 16 februari  – locatie: Het Rhedens de Tender, Dieren
  • maandag 20 februari    – locatie: Het Rhedens de Tender, Dieren
  • donderdag 23 februari  – locatie: Gymzaal School de Arnhorst, Velp

Aanmelden

Heeft u interesse en wilt u deelnemen aan deze training? Meldt u dan aan via de website van de gemeente Rheden: www.rheden.nl

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines