Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:36:26 Wegblokkade Afrit A12 Li - Kp Velperbroek Arnhem Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
dinsdag 22 januari 2019

VRIJDAG 10|07

Bewoonster woning Velp beroofd na 'gaslek'

Een onbekende man belde aan en vertelde paniekerig dat de vouw de woning uit moest in verband met een gaslek

VELP - Op dinsdag 7 juli 2015 heeft een oplichter een oude vrouw, woonachtig aan de Emmastraat te Velp bestolen door middel van een babbeltruc. Die dag belde een onbekende man aan en vertelde paniekerig dat de vouw de woning uit moest in verband met een gaslek. Aangezien men voor de deur bezig was met werkzaamheden vond het slachtoffer het verhaal geloofwaardig.

 

De dader stapte brutaal naar binnen en gaf aan dat de vrouw haar waardevolle goederen mee moest nemen. De dader had speciaal hiervoor een tas meegebracht. Nadat de vrouw veel geld en sieraden in de tas had gedaan verliet de dader de woning waarna de vrouw de dader niet meer heeft teruggezien. De dader zag er volgens het slachtoffer netjes uit, was niet zenuwachtig en sprak normaal Nederlands.

 

Signalement dader:

 

- blanke huidskleur

- grote, forse man

- circa 1,80 meter lang

- brede schouders

- grijs kort haar

- circa 45 tot 50 jaar oud

- grijze trui met lange mouwen

 

De wijkagenten van Velp en Rozendaal kunnen meerdere soortgelijke voorbeelden opnoemen. "Kan ik geld lenen voor benzine, want ik sta met een lege tank en heb geen cent op zak." Of: "Mag ik me even voorstellen. Ik ben de nieuwe buurvrouw en woon een paar huizen verderop. Is het mogelijk dat ik even binnenkom en kijk hoe het er bij u uitziet?". Zomaar een paar voorbeelden van smoesjes die oplichters gebruiken.

Locatie

Headlines