Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:50:41 Violierlaan Arnhem 6841CT 100751 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-102

Ambulance 07-102

zaterdag 15 december 2018

VRIJDAG 10|04

Arnhemmer gooit baksteen naar NS-personeel

ARNHEM - De politie heeft vanochtend in Arnhem een 26-jarige inwoner van die stad opgepakt omdat hij een baksteen had gegooid naar NS-personeel. Niemand raakte bij het voorval gewond.

 

De servicemedewerkers van de NS reageerden vanochtend omstreeks 07.15 uur op een melding waarbij sprake was van een man die overlast zou veroorzaken in een van de winkels op het station. Toen ze de man aantroffen en hem de wacht aanzegden werd hij naar buiten begeleid. Even later keerde de man terug op het station, pakte een baksteen en gooide die naar de servicemedewerkers.

 

De steen trof overigens geen doel. Toen de servicemedewerkers de stenengooier vervolgens wilden aanhouden sloeg die op de vlucht. Agenten troffen hem aan op het Airborneplein. De man zit voorlopig vast op verdenking van poging tot zware mishandeling.

 

Geen geweld tegen medewerkers met publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Locatie

Headlines