Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:09:11 Graag Met Politie Meldkamer Politie Arnhem Nijmegen. Prio Eenheid | Politie Eenheid Oost-Nederland (Persinfo...
vrijdag 10 april 2020
TOP NIEUWS

VANDAAG 10|04

EDE - Aan de Zoutmanstraat in Ede is vrijdagavond een kind gewond geraakt nadat hij over een hekwerk probeerde te klimmen. Het slachtoffertje kwam te zitten op het twee meter hoge hekwerk. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter werd al snel afgemeld.


Veel kinderen waren getuige van het incident omdat ze aan het voetballen waren. Volgens een oudere buurtbewoner is het al de 2e keer, ook vorig jaar zou een bal op het speelplein gekomen zijn en kwam er een kind vast te zitten nadat hij de bal wilde halen en over het hek klom.

1/1

VANDAAG 10|04

AMERSFOORT - Wat er echt toe doet in tijden van crisis? Dan denk je niet direct aan een Miss Verkiezing. Maar zelfs een verkiezing als Miss Beauty of Utrecht 2020 levert dit jaar een bijdrage aan mensen die het meeste onder deze coronacrisis te lijden hebben. Eén van de deelneemsters is Carolina Martina. Zij vertelt erover.  

 

Carolina Martina uit Amersfoort is twintig jaar en één van de finalistes van de Miss Beauty Utrecht verkiezing. “Ik moet concurreren met vijftien andere meisjes. De winnares gaat naar de landelijke finale.” Het laat zich raden dat deze wedstrijd ...

VANDAAG 10|04

DE VALK - Op de Hoge Valkseweg in De Valk is vrijdag 10 april een fietser ernstig gewond geraakt. De fietser knalde achterop een kraanwagen. Vermoedelijk door de laagstaande zon zag de fietser niet dat de kraanwagen afremde vanwege de wegversmalling.

 

De opgeroepen traumahelikopter is uiteindelijk afgemeld. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

VANDAAG 10|04

BARNEVELD - Aan de Patrijzenhof in Barneveld heeft vrijdagmiddag rond 17:45 uur een brand gewoed op een zolder. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een oude ventilatie pijp bleek dicht gemaakt te zijn met oude kranten. Hier zat een wespennest in en deze is met een brander verwijderd. Daarna is het isolatie materiaal gaan branden.

 

Veel mensen kwamen op de brand af. De hulpdiensten roepen omstanders op tijdens de Corona tijd niet achter de gealarmeerde hulpdiensten aan te gaan.

VANDAAG 10|04

BARNEVELD - Bij verpleeghuis Norschoten aan de Kweekweg in Barneveld heeft vrijdagmiddag rond 17:00 uur een brandje gewoed. In een keukentje sloeg de vlam in de pan.

 

Omdat er in een deel van het pand enige rook hing heeft de brandweer een ventilator ingezet. In verband met de Corona regels heeft de brandweer het pand met ademlucht betreden. Een ambulance is uit voorzorg ter plaatse omdat iemand mogelijk rook heeft ingeademd.

1/1

VANDAAG 10|04

EDE - Vanaf maandag 13 april zal de gemeente Ede beginnen met de preventieve biologische bestrijding van de eikenprocessierups. Dit wordt gedaan door de inzet van nematoden.

Vorig jaar werd in heel Nederland meer eikenprocessierups aangetroffen dan ooit tevoren. Ook in gemeente Ede was de overlast van de eikenprocessierups groot, zo'n 6.000 eikenbomen waren besmet. Dit jaar zet de gemeente Ede in op beperking van de overlast van de eikenprocessierups door optimale bestrijding. Dat begint bij preventieve bestrijding.


Start bestrijding eikenprocessierups

Vanaf maandag 13 april begint de ...

1/1

VANDAAG 10|04

BARNEVELD - We leven in een bijzondere tijd. Vanwege de coronamaatregelen is het dit jaar lastiger om verstopte paaseieren te zoeken. De gemeente Barneveld heeft, samen met de BMV (de Barneveldse Middenstandsvereniging) het plan opgevat om dit jaar online paaseieren te verstoppen.

 

Zo doe je mee

Vanaf dit moment zijn op de websites van diverse centrumondernemers één of meer paaseieren te vinden. Heb jij een goede speurneus voor paaseieren en weet je ze allemaal te vinden? Geef uiterlijk 15 april 2020 het juiste totaal aantal eieren per mail ...

VANDAAG 10|04

EDE - Eind 2019 zijn op het terrein van het Sociaal Pension tijdelijk extra containers voor maximaal negen daklozen in gebruik genomen. Deze opvang is bedoeld voor buitenslapers. Dit is een groep buiten slapende daklozen met gedragsproblemen. Deze nachtopvang zou tot 1 mei 2020 open blijven.

 

Verlengen door coronacrisis

Door het coronavirus en de richtlijnen hiervoor van de rijksoverheid blijft de nachtopvang langer open. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier op 7 april een besluit over genomen. De nachtopvang blijft open, zo lang de landelijke maatregelen rondom ...

VANDAAG 10|04

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op donderdagavond 9 april 2020 op de Dantestraat in Zuidoost.


Het 18-jarige slachtoffer is rond 19.30 uur onderweg naar een vriend. In de Dantestraat wordt hij plotseling van achteren door meerdere verdachten aangevallen, mishandeld en beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer is hierbij ook met een hard voorwerp, mogelijk een boksbeugel geslagen.

 

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Heeft u informatie over de beroving, of bent u getuige geweest, neem dan contact op met de ...

Meer artikelen