Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:09:11 Graag Met Politie Meldkamer Politie Arnhem Nijmegen. Prio Eenheid | Politie Eenheid Oost-Nederland (Persinfo...
vrijdag 10 april 2020

Archief

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je!

Gemaakt: Dinsdag, 05 november 2019 01:41

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen. 

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

 

Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Automobilist laat fietser ernstig gewond achter na aanrijding op de Mahlerstraat in Arnhem

Gemaakt: Woensdag, 06 november 2019 15:25

ARNHEM - Dinsdag 5 november 2019 rond 10.40 uur, heeft er op de Mahlerstraat in Arnhem een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto.


Bij deze aanrijding is de fietser ernstig gewond geraakt. De automobilist is na de aanrijding doorgereden in de richting van de Beethovenlaan. De auto die is doorgereden betreft vermoedelijk een stationwagen.


De politie zoekt getuigen van de aanrijding of buurtbewoners die rond het genoemde tijdstip een auto met hoge snelheid door de wijk hebben zien rijden. Indien u iets gezien heeft verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Openstaande boetes geïnd, vuurwapens van de straat en drugsdealers aangehouden tijdens teamdag politie Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 08 november 2019 15:31

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag 7 november samen met de handhavers van gemeente Arnhem en de studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) een teamdag gehouden. Tijdens deze dag hebben ze extra aandacht besteed aan onder andere asociaal gedrag in het verkeer, het bezit van illegale wapens, illegale prostitutie en openstaande boetes. Daarnaast hebben ze verdachten gehoord in lopende zaken zoals diefstallen, mishandelingen en vernielingen.

 

Hierbij de resultaten:

- inwoners van Arnhem thuis opgehaald die gezamenlijk nog ruim 1000 dagen gevangenisstraf uit moesten zitten;
- ruim 3300 euro aan openstaande boetes geïnd;
- 30 verdachten gehoord in lopende zaken;
- 2 vuurwapens van straat gehaald;
- 3 drugsdealers aangehouden;
- tientallen bekeuringen gegeven voor diverse verkeersovertredingen;
- 2 auto's af laten slepen voor nog openstaande boetes;
- 2 personen aangemeld bij de vreemdelingendienst om te worden uitgezet;
- 13 kilo vuurwerk uit een woning gehaald.

Hogere straf voor ernstige verkeersdelicten per 1 januari 2020

Gemaakt: Vrijdag, 08 november 2019 15:54

NEDERLAND - De wet van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) die hogere straffen mogelijk maakt voor ernstige verkeersdelicten, is vandaag door de Eerste Kamer aanvaard en treedt op 1 januari 2020 in werking. Allereerst gaat de maximale straf voor gevaarlijk rijden van 2 naar 6 maanden gevangenisstraf, ook in zaken zonder letsel of schade. Dat is nodig om automobilisten steviger aan te pakken die – bijvoorbeeld door onverantwoorde inhaalacties – een gevaar op de weg zijn.

 

Daarnaast komt er een gevangenisstraf van maximaal twee jaar te staan op zeer gevaarlijk rijgedrag waarbij automobilisten opzettelijk de verkeersregels ernstig overtreden zonder acht te slaan op de veiligheid van anderen. Daarvoor is meer nodig dan een enkele verkeersovertreding. Het gaat om een combinatie van gedragingen. Bijvoorbeeld een forse overschrijding van de maximumsnelheid, het negeren van rode lichten, op de verkeerde weghelft rijden en ook nog een mobiele telefoon vasthouden, terwijl zeer goed voorstelbaar was dat een ongeval kon plaatsvinden. Alleen door toeval of geluk vallen er geen slachtoffers. Grapperhaus rekent deze automobilisten zeer gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag dus zwaar aan – ook als zij geen ongeluk veroorzaken.

 

Veroorzaken zij met dit roekeloos rijgedrag wél een ernstig ongeluk, dan is straks een gevangenisstraf tot maximaal 6 jaar mogelijk. In de wet is duidelijker vastgelegd wanneer sprake is van roekeloos rijden. Dit verruimt de mogelijkheden om automobilisten te vervolgen die onaanvaardbare risico's nemen en de zwaarste ongelukken veroorzaken. En dan gaat het niet alleen om snelheidswedstrijden, maar bijvoorbeeld ook om een bestuurder die als een dolleman aan het verkeer deelneemt, meerdere verkeersdelicten begaat en een ongeval met dodelijke afloop of zwaar letsel veroorzaakt.

 

Verder gaan de strafmaxima voor verkeersdelicten als rijden onder invloed, doorrijden na een ongeval en rijden zonder (geldig) rijbewijs omhoog van 3 maanden gevangenisstraf naar 1 jaar. Dit werkt door in de straffen voor recidive. Als iemand zich binnen 5 jaar weer schuldig maakt aan rijden onder invloed kan de straf met een derde omhoog. In ernstige gevallen van doorrijden na een ongeval, met letsel of erger tot gevolg, krijgt de politie meer opsporingsbevoegdheden om de dader op te sporen.

 

Binnenkort gaat een wetsvoorstel in consultatie met diverse maatregelen om de aanpak van rijden onder invloed te versterken.

 

(Bron: Rijksoverheid)

Inwoner van Velp neergestoken bij supermarkt aan het Willemsplein

Gemaakt: Zaterdag, 09 november 2019 16:01

ARNHEM - Vrijdagavond rond 19.25 uur werd melding gemaakt van een ruzie bij een supermarkt aan het Willemsplein. Politieagenten gingen snel die kant op en zagen bij de ingang van de supermarkt een gewonde man liggen, hij bleek gestoken. Daarop waarschuwden zij de ambulancedienst en zetten de omgeving af voor onderzoek.

 

Twee omstanders ontfermden zich over de gewonde man en verleenden eerste hulp. Daarna is het slachtoffer, een 24-jarige inwoner van Velp, met een ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem overgebracht voor de nodige medische zorg. Agenten spraken met enkele getuigen en forensische opsporing kwam ter plaatse en deed sporenonderzoek. De verdachte, een nog onbekende man, zou zijn weggerend in de richting van het centrum. Kort daarop meldde zich een jongeman bij de agenten die vertelde dat zijn scooter voor het bezorgen van maaltijden gestolen was. Een andere getuige belde later de politie dat hij een scooter van een bezorgservice zag liggen op Hoogte 80 (een parkje). Ook op die plek deed de politie sporenonderzoek en nam vervolgens de scooter in beslag voor verder onderzoek. Uiteraard wordt de mogelijke samenhang tussen het steekincident en de scooterdiefstal meegenomen in het onderzoek.

 

Getuigenoproep
De Districtsrecherche in Arnhem onderzoekt de zaak verder. Getuigen van het steekincident of ruzie die daaraan vooraf zou zijn gegaan, die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Dat geldt ook voor mensen die gezien hebben dat een scooter werd gestolen in de omgeving van het Willemsplein of achtergelaten op Hoogte 80 en wellicht meer kunnen vertellen over (het signalement van) de verdachte.

Verdachten na achtervolging op hoge snelheid klemgereden in Arnhem-Zuid

Gemaakt: Zaterdag, 09 november 2019 16:40

ARNHEM - Afgelopen nacht omstreeks 01.20 uur wilden agenten van Lingewaard een voertuig controleren die rond reed op het industrieterrein in Huissen. Op het moment dat zij uitstapten ging het voertuig er vandoor. Hierna ontstond een achtervolging waarbij snelheden van 200 km/h werden gehaald. De achtervolging ging van Huissen naar Bemmel, in de richting van Haalderen terug in de richting van Arnhem-Zuid.

 

Aangezien het voertuig richting Arnhem-Zuid kwam rijden waren ook de Arnhemse agenten alert en klaar om de verdachte op te vangen. Na een korte achtervolging in Arnhem-Zuid kon het voertuig worden klemgereden waarna het tot stilstand kwam. De bestuurder van het voertuig probeerde nog om rennend te ontkomen, maar dit was tevergeefs. Hij kon na een achtervolging te voet onderuit gehaald worden en worden aangehouden. In het voertuig bleek nog een persoon te zitten. Ook deze persoon is aangehouden.


Nadat de verdachten waren aangehouden kon er gekeken worden wat er op het industrieterrein in Huissen gebeurd was. Daar bleek een bedrijf te zijn open gebroken waar mogelijk meerdere goederen zijn weggenomen.

 

De aangehouden verdachten betrof een man van 35 jaar oud zonder vaste woon of verblijfplaats en een 22 jarige vrouw uit Zutphen.

 

Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen. Op dit moment zitten de verdachten nog vast en wordt er onderzoek gedaan naar de diefstal.


Aangezien er een aanrijding heeft plaatsgevonden tussen het voertuig van de verdachte en een politie auto heeft vannacht ook de verkeersongevallen analyse (VOA) onderzoek gedaan.

Pro Zwarte Pieten demonstratie bij omroep NTR in Hilversum

Gemaakt: Zaterdag, 09 november 2019 16:53

HILVERSUM - Op zaterdag 9 november vond er een demonstratie plaats voor Pro Zwarte Pieten op het Mediapark in Hilversum.

 

Een tiental voorstanders van Zwarte Piet verzamelde zich op het Mediapark omdat de NTR geen Zwarte Pieten meer wil hebben in het Sinterklaasjournaal. Diverse demonstranten hadden een t-shirt aan met de tekst "Zwarte Piet is geen racisme". Aanstaande maandag gaat het Sinterklaasjournaal weer van start op televisie.

 

De demonstranten zijn later op de middag het gebouw van de NTR binnengelaten. De demonstratie is rustig verlopen.

A18 bij Doetinchem afgesloten na ongeval met spookrijder

Gemaakt: Maandag, 11 november 2019 22:57

DOETINCHEM - Een spookrijder heeft maandagavond een ongeluk veroorzaakt op de A18 bij Doetinchem.


Twee auto's kwamen in de richting van Arnhem met elkaar in botsing. Een persoon raakte gewond. De spookrijder met politie mee voor ademanalyse.

Vermoedelijk drugsafval gedumpt op de Rijkerswoerdsestraat in Arnhem

Gemaakt: Donderdag, 14 november 2019 15:52

ARNHEM - Donderdagmorgen kreeg de politie de melding dat er vermoedelijk drugsafval was gedumpt op de Rijkerswoerdsestraat in Arnhem. Op dit moment doet de politie onderzoek naar wat er in de vaten zit en van wie de vaten afkomstig zijn.

 

De laatste weken zijn er regelmatig dumpingen van deze blauwe vaten geweest. De politie is daarom dringend opzoek naar getuigen.

 

Heeft u iets gezien of gehoord met betrekking tot deze dumping? Neem dan direct contact op via 0900-8844. Wilt u het liever anoniem melden neem dan contact op met meld misdaad anoniem 0800-7000.

Fietser overlijdt na aanrijding, doorrijder nog spoorloos

Gemaakt: Donderdag, 14 november 2019 15:57

ARNHEM - Een man van 78 uit Arnhem is donderdagmorgen in het ziekenhuis overleden. De man was dinsdag 5 november betrokken bij een aanrijding. Op de Mahlerstraat is de fietser mogelijk geraakt door een Nissan Qashqai, de bestuurder is na het ongeluk doorgereden.

 

De fietser raakte bij de aanrijding ernstig gewond. De politie is sindsdien opzoek naar de bestuurder van de auto. Van het kenteken is de lettercombinatie SN bekend, de kleur van de auto is waarschijnlijk champagne of koper. In het onderzoek heeft het onderzoeksteam al met verschillende getuigen gesproken.

 

Als er mensen zijn die nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen ze contact opnemen via 0900-8844.

Gemeentehuis Arnhem en restaurant Dudok ontruimd na vondst verdacht pakketje

Gemaakt: Donderdag, 14 november 2019 16:47

ARNHEM - Het gemeentehuis in Arnhem en restaurant Dudok zijn donderdagmiddag ontruimd vanwege een de vondst van een verdacht pakketje bij restaurant Dudok. Rond 15.30 uur is er een verdacht pakketje aangetroffen aan de Koningstraat in Arnhem. De politie heeft de omgeving ruim afgezet.

 

De ambulance en de brandweer zijn ter plaatse. De EOD is nu bezig om het verdachte pakketje te inspecteren. Daarvoor wordt een robot ingezet.

 

Update

De eerste inspectie van de EOD is afgerond. Er is nog geen uitsluitsel over de inhoud van het verdachte pakketje. We verwachten rond half zeven een nieuwe update over het pakketje.

 

Update 2

De EOD heeft vastgesteld dat er geen gevaar is. Het pakketje bevat geen explosieven. De afzetting is grotendeels opgeheven. We doen nog wel sporenonderzoek, daarom blijft er een kleine gebied afgezet.

Ontsnapte tbs'er Van Z. terug in Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 17:02

SCHIPHOL - De Franse autoriteiten hebben vanmiddag de 40-jarige Van Z., die zich op 4 oktober jl. in Nijmegen onttrok aan zijn tbs-maatregel, overgeleverd aan Nederland. Betrokkene is direct na aankomst op luchthaven Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.

 

De man zat in de Pompekliniek in Nijmegen waar hij op 4 oktober tijdens begeleid verlof wegfietste bij zijn begeleider. Hij had een fietstas volgestopt met spullen mee en had van tevoren geld gepind.

Het Landelijk Parket heeft een opsporingsbericht uitgedaan om het grote publiek te vragen uit te kijken naar de man.

 

Van Z. zocht tijdens zijn vlucht regelmatig contact met Omroep Gelderland om, in zijn optiek, misstanden in de Pompekliniek aan de kaak stellen. Zo zou er volgens hem veel te weinig therapie en begeleiding zijn.

 

Toen er aanwijzingen waren dat de man zich in Frankrijk bevond, heeft het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) de Franse collega's van FAST ingeschakeld. Op 9 oktober is de Nederlander in Parijs aangehouden.

 

Tbs
De tbs is opgelegd wegens grooming, het in het bezit hebben van kinderporno en het plegen van ontuchtige handelingen met minderjarigen.

Bewoonster van flatwoning in Dieren wordt wakker en ziet vier mannen in haar slaapkamer staan

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 17:53

DIEREN - De bewoonster van een flatwoning aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren is in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.00 uur, opgeschrikt door vier inbrekers. De vrouw werd tijdens haar slaap wakker van gestommel en zag ineens vier jonge mannen in haar slaapkamer staan. Zij verzochten haar zich rustig te houden en gingen vervolgens door met het zoeken naar waardevolle spullen.

Toen de vier inbrekers weer waren vertrokken ontdekte de bewoonster dat ze haar hele huis hadden doorzocht. Er bleken sieraden en geld te zijn verdwenen. De inbrekers waren door middel van braak binnen gekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vuurwerk nog steeds met afstand meest voorkomende incident rond voetbal

Gemaakt: Maandag, 18 november 2019 16:13

NEDERLAND - Het vuurwerk binnen stadions is het afgelopen jaar licht afgenomen, even als geweldsincidenten binnen en buiten het stadion. Daar tegenover staat een kleine toename van vuurwerk buiten het stadion (in de Eredivisie). De cijfers van het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid laten zien dat vuurwerk nog steeds met afstand het hoogste scoort op de lijst van incidenten.


Elk jaar publiceert het CIV, Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, een overzicht met cijfers van de politie-inspanningen, opgelegde maatregelen, incidenten en strafbare feiten rond het betaald voetbal; het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid. Kijkend naar het afgelopen jaar zijn er geen opvallende wijzigingen in de cijfers. Er is een kleine afname van vuurwerk in het stadion en van geweldsincidenten binnen en buiten het stadion. Daar tegenover staat een kleine toename van vuurwerk buiten het stadion (in de Eredivisie). De cijfers laten zien dat vuurwerk nog steeds met afstand het hoogste scoort op de lijst van incidenten. Hoewel er goede voorbeelden zijn van vergund vuurwerk in stadions, wordt er nog veel te vaak op een gevaarlijke manier vuurwerk afgestoken op volle tribunes.

 

Kijkend naar de resultaten over meerdere jaren valt op dat er veel in positieve zin is veranderd. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers in meerjarig perspectief in dit jaarverslag, maar ook uit kwalitatieve onderzoeken van het Auditteam Voetbal en Veiligheid. Het aantal voetbalgerelateerde incidenten is in meerjarig perspectief afgenomen, maar ook de grootschaligheid en heftigheid van incidenten is over het algemeen afgenomen. Het lijkt erop dat de meeste problematische risicosupporters geweerd worden (door handhaving van opgelegde straffen) of zich gedragen (vanwege de pakkans en de straffen die hun boven het hoofd hangen) bij voetbalwedstrijden.

 

De jaren waarbij het hooliganisme in en rond de voetbalstadions in Nederland haar hoogtepunt beleefde en - de voor supporters belastende - veiligheidsmaatregelen toenamen (zoals fouillering, slechte zichtlijnen door netten of hekken, beperkingen aan het vervoer of aan de kaartverkoop), liggen achter ons. Doordat het veiliger wordt bij betaald voetbalwedstrijden, zijn er steeds minder midden- en hoog-risico wedstrijden (de B- en C-categorie) waardoor minder ingrijpende maatregelen worden opgelegd. Opgelegde maatregelen zijn steeds vaker een lichte variant. Zo krijgen uitsupporters vaker lichtere verplichte vervoersregelingen opgelegd. Ook de politie inzet heeft daardoor kunnen afnemen.

 

Dit succes is te danken aan de inzet en samenwerking van alle lokale en landelijke partijen die betrokken zijn bij de veiligheid in en om voetbalwedstrijden te weten de KNVB, de betaald voetbalorganisaties, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en natuurlijk de politie. Deze partijen hebben de wettelijke mogelijkheden (onder andere stadionverbod, groepsverbod, meldplicht) om de risicosupporters middels een gezamenlijke aanpak (strafrechtelijk, civiel en bestuurlijk) langdurig te weren bij voetbalwedstrijden. Ook de inspanningen van het supporterscollectief en diverse supportersverenigingen hebben een positief effect gehad op het vergroten van de veiligheid, toegankelijkheid en gastvrijheid van voetbalwedstrijden.

 

Ondanks dat het voetbal veiliger en daarmee gastvrijer en toegankelijker wordt, blijft scherpte nodig. Het aantal incidenten rondom betaald voetbalwedstrijden is nog steeds te veel en ingrijpende veiligheidsmaatregelen blijven daarom dikwijls nodig.

Wie reed er door na fatale aanrijding?

Gemaakt: Dinsdag, 19 november 2019 17:18

ARNHEM - Dinsdagmorgen 5 november rond tien over half 11 fietst een 78-jarige man op de splitsing van de Lisztstraat en Mahlerstraat richting de Cattepoelseweg in Arnhem.

 

Hij wordt geraakt door een champagne- of koperkleurige auto toen die hard achteruit reed. Na de botsing is die auto even gestopt, maar daarna met gierende banden weggereden de Mahlerstraat in. Het slachtoffer lag toen al ernstig gewond op straat.  

Getuigen hebben het over een groter model auto, waarschijnlijk een stationwagen of een SUV, een ouder type. Een getuige gaf aan dat de auto een witte kentekenplaat had, met mogelijk de lettercombinatie SN daarin, maar dat is niet 100% zeker. De bestuurder droeg waarschijnlijk een lichtgekleurde jas of trui en had vermoedelijk kort, donker haar. 

In Opsporing Verzocht op dinsdag 19 november (20.30 uur) aandacht voor deze zaak!

 

Vragen

  • We zoeken met spoed getuigen die deze wagen die dinsdagochtend 5 november daar in die omgeving hebben zien rijden, of weten van wie die is of waar die staat.
  • We zoeken ook een wat oudere champagne/koperkleurige grote auto met waarschijnlijk schade achter. Misschien is die auto sinds 5 november opeens hersteld zonder goede reden.  

 

Weet of heeft u iets gezien? Bel dan de opsporingstiplijn 0800-6070.
Vermoedt u wie er achter het stuur zat en tipt u liever anoniem, dat kan via 0800-7000.

Boeren maken statement, dit keer tegen politie in Arnhem

Gemaakt: Woensdag, 20 november 2019 21:14

ARNHEM – Een groot aantal bouwers en boeren zijn woensdagavond naar het politieburo in Arnhem gereden. Rond half 7 vertrok een grote groep vanuit Wekerom richting Arnhem, ook vanuit andere delen van Gelderland trokken ze richting de Beekstraat.

 

Dit vanwege het vastzetten van een man. Op 30 oktober tijdens het bouwprotest zou de man in elk geval een motoragent afgesneden hebben. Hij word verdacht van poging tot zware mishandeling en bedreiging. Op donderdag 14 november werd al een man aangehouden uit Kootwijkerbroek. Na een dag verhoor had men geen bewijs tegen hem en werd hij heengezonden. Volgens de groep boeren zoekt men nu een ander slachtoffer die de schuld kan krijgen. De boeren pikken dit niet en willen steun betuigen aan de vast gezette man. Tevens vinden ze het niet terecht dat de man is aangehouden. Naar hun mening zouden de agenten absoluut niet afgesneden zijn.

 

De man bleek echter vanmiddag rond 5 uur vrij gelaten te zijn, vermoedelijk nadat agenten gehoord hadden van de actie's van de boeren werd hij vrij gelaten. Toch besloten de boeren naar Arnhem te gaan om een statement te maken. De boeren konden op de Markt parkeren en hebben een gesprek gehad bij de politie. 

 

Uiteindelijk kon de groep rond 21:00 uur de stad verlaten onder begeleiding van de politie. Volgens één van de boeren verleende de politie super medewerking.

Politie zoekt getuigen van mogelijke dumping drugsafval

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 16:43

ARNHEM - In de nacht van zondag 24 op maandag 25 november is een brandend busje gevonden aan de Drielsedijk. In dat busje stonden vaten met vermoedelijk drugsafval. De politie zoekt mensen die deze nacht iets gezien hebben.


Het bestelbusje werd rond 00:45 uur gevonden en is volledig uitgebrand. Er werden in en om het busje tientallen vaten van verschillende afmetingen gevonden. De politie is meteen een onderzoek gestart en kan de hulp van getuigen goed gebruiken. Heeft u rond dit tijdstip een bestelbus zien rijden of heeft u iets anders opvallends gezien in de buurt van de Drielsedijk? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Niet het eerste incident
Het is niet de eerste keer dat er mogelijk drugsafval gedumpt wordt in Arnhem. Het dumpen van drugsafval zorgt voor gevaarlijke situaties. Het afval is afkomstig zijn van illegale drugslaboratoria en kan zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig zijn. De politie in Arnhem is daarom extra alert op verdachte situaties en roept mensen op om ook alert te zijn. Drugsdumpingen vinden vaak plaats in het donker. Vaak gaat het om grotere hoeveelheden die met bestelauto's of kleine vrachtauto's vervoerd worden. Wees alert als u een auto ziet op een niet voor de hand liggende plaats in het bos of buitengebied (doodlopend weggetje). Verdachte situaties kunt u melden bij 0900-8844.

 

Ziet u dat er drugsafval gedumpt wordt?
Als u getuige bent van een dumping, bel dan meteen 112. Zorg dat uw eigen veiligheid voorop staat. Als dat mogelijk is, maak foto's, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en personen. Die informatie kan ook anoniem gedeeld worden met Meld Misdaad Anoniem.

Betrapte dief in supermarkt Arnhem vlucht alsnog

Gemaakt: Woensdag, 27 november 2019 21:50

ARNHEM - Een beveiliger van een supermarkt aan de Spijkerlaan in Arnhem ziet live op camerabeelden een man in een shirt met camouflage-print in de winkel spullen stelen.

 

Op die dag dinsdag, 10 september 2019, (ver)stopt de man boodschappen vanuit zijn winkelmandje in zijn rugzak. Bij de kassa rekent hij dan andere boodschappen af. Na het afrekenen spreken medewerkers de man aan. Hij wil vluchten maar de medewerkers proberen hem tegen te houden. Uiteindelijk neemt hij toch de benen.

 

Vragen
Wie herkent deze man? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Politie Arnhem zoekt getuigen van autobrand aan de Dragonstraat

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 14:39

ARNHEM - Afgelopen nacht rond 03:40 uur heeft er op de Dragonstraat in Arnhem een autobrand plaatsgevonden. Het vermoeden bestaat dat het voertuig met opzet in brand is gestoken.


Heeft u rond bovengenoemd tijdstip verdachte personen of voertuigen gezien in de buurt van de Dragonstraat? Of heeft u meer informatie over deze brand? Neem dan contact op met ons via 0900-8844. Anoniem informatie delen kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Heeft u beelden waar de brand op staat? Dan hoort de politie dat uiteraard graag.

Politie zoekt getuigen van poging plofkraak bij geldautomaat aan de Oostburgwal

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 16:33

ARNHEM - Twee personen hebben zondagochtend 1 december geprobeerd om een plofkraak te plegen bij een geldautomaat van de ING aan de Oostburgwal. De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen.

 

De politie kreeg de melding van een verdachte situatie bij de pinautomaat. Op camerabeelden is te zien dat rond 05.30 uur vanuit de richting Westkapellehof twee mannen op een scooter komen aanrijden. Zij hebben een grote tas bij zich. De mannen stoppen bij de pinautomaat en voeren daar enkele handelingen uit. Na enige tijd rijden de mannen weer weg in de richting van de Westkapellehof.

 

Na een eerste onderzoek gaat de politie er vanuit dat beide mannen hebben geprobeerd om een plofkraak te plegen. Dit is echter niet gelukt.

 

Getuigen

Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met deze poging plofkraak, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Vlammen slaan uit dak leegstaand fabriekspand in Eerbeek

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 19:49

EERBEEK - Zondagavond 1 december rond 19.20 uur is een grote brand uitgebroken in een leegstand pand van verpakkingsbedrijf PilloPak aan de Enkweg in Eerbeek.

 

De vlammen slaan uit de bovenste verdieping en er komt bij de brand enorm veel rook vrij. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten in verband met de gevaarlijke rook.

 

Brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse om de brand te blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Overval op cafetaria aan de Kroonse Wal in de Laar-West

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 16:15

ARNHEM - Woensdagavond 4 december, omstreeks 21.55 uur, is er een cafetaria aan de Kroonse Wal in de Laar-West overvallen.


Twee personen kwamen net voor sluitingstijd de cafetaria binnen. De medewerker die aanwezig was zag dit en heeft de personen de zaak uitgewerkt. Er is geen buit gemaakt, maar de medewerker is wel gewond geraakt bij de overval.

 

De politie heeft de zaak in onderzoek en zijn opzoek naar getuigen die iets van dit incident hebben meegekregen of hier meer over kunnen vertellen. Woont u in de omgeving en beschikt u over camerabeelden die de politie nog niet heeft? U kunt contact opnemen via 0900-8844 en dit nummer vermelden: 2019541346. Wilt u wel informatie delen maar liever anoniem? Dat kan via een MMA melding 0800-7000.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 23:49

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

 

Wij helpen je graag. Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Man ernstig gewond bij geweldsincident in Zutphen

Gemaakt: Vrijdag, 06 december 2019 01:06

ZUTPHEN - ZUTPHEN - In de Mozartstraat in Zutphen heeft donderdagavond rond 23.00 uur een geweldincident plaatsgevonden. Hierbij zou een persoon ernstig gewond zijn geraakt.

 

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Naast de politie en ambulancedienst kwam ook de brandweer ter plaatse. Zij hebben geassisteerd bij het naar het beneden halen van het slachtoffer. Het slachtoffer, een man, is met ernstige verwondingen met spoed onder begeleiding van de politie overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De politie is direct een onderzoek gestart naar wat zicht precies heeft afgespeeld. In de melding werd gesproken over een steekpartij, maar of dit daadwerkelijk ook zo is, is nog onduidelijk. De omgeving werd direct ruim afgesloten voor sporenonderzoek.

 

De politie laat de vandaag weten dat er inmiddels een 38 jarige man is aangehouden voor het geweldsincident. De politie laat weten dat in de portiek van het appartementencomplex een bloedbad was. De man was bij aankomst van de hulpdiensten niet aanspreekbaar en ligt momenteel nog zwaargewond in het ziekenhuis.

 

De politie is in Warnsveld op zoek naar een steekwapen. De verdachte wordt volgens de politiewoordvoerder verdacht van poging tot doodslag, moord. De recherche doet momenteel onderzoek.

Politie schiet man neer op de Eindhovenlaan in Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 06 december 2019 23:09

ARNHEM - De politie heeft vrijdagavond op de Eindhovenlaan een man neergeschoten. Agenten deden onderzoek naar een mogelijk geweldsincident waar de man bij betrokken was. De man kwam met een mes op de agenten af. Ondanks het gebruik van pepperspray en het lossen van een waarschuwingsschot, bleef de man bedreigend naar de agenten. Vervolgens is op de benen van de verdachte geschoten. Daardoor stopte de dreiging. De verdachte is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling.

 

Op dit moment wordt ter plaatse onderzoek gedaan door forensische opsporing. Ook de Rijksrecherche doet onderzoek. De inzet van geweld is aan strenge voorwaarden verbonden en wordt altijd achteraf getoetst en beoordeeld. In verband met het onderzoek worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.

Man gewond aan hand na steekpartij aan de Olympus in Arnhem

Gemaakt: Zondag, 08 december 2019 17:28

ARNHEM - Zaterdagavond kreeg de politie even voor middernacht een melding van een steekincident in Arnhem. Dat gebeurde aan de Olympus. Een man bleek in zijn hand gestoken te zijn door een andere man. Agenten hebben onderzoek gedaan, maar er is nog geen verdachte aangehouden.


Het slachtoffer kwam met een groepje bij een evenement vandaan. Toen iemand uit de groep de weg vroeg aan anderen ontstond er meteen een agressieve sfeer, zo blijkt uit verklaringen. Al snel zou het slachtoffer in zijn hand zijn gestoken, waarna de dader(s) er vandoor gingen. De politie doet verder onderzoek om te achterhalen wie het slachtoffer gestoken heeft. Hebt u informatie die de politie mogelijk kan helpen bij dit onderzoek? Bel dan via 0900-8844.

Opsporing Verzocht toont nieuwe beelden overval snackbar in Arnhem

Gemaakt: Zondag, 08 december 2019 17:38

ARNHEM - Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 10 december aandacht aan het onderzoek naar een overval op cafetaria 't Hoekje in Arnhem. Deze overval vond plaats op maandag 20 mei omstreeks 21:45 uur. Tijdens de uitzending worden niet eerder getoonde beelden uitgezonden. Zo is te zien dat de verdachte via de John Frostbrug de wijk Malburgen inloopt.

 

Het onderzoeksteam roept via Opsporing Verzocht op om mee te helpen deze overval op te lossen. Mogelijk zijn er mensen die de verdachte hebben zien lopen of van de beelden herkennen. Heb je informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of als je liever anoniem blijft via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

 

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 10 december live uitgezonden op NPO1. De uitzending wordt iedere woensdag om 11.40 uur op NPO 2 herhaald. Omroep Gelderland besteedt woensdag 11 december in de uitzending van Bureau GLD tevens aandacht aan deze zaak. Deze uitzending is om 17:20 uur en wordt tot en met 23:20 uur elk uur herhaald.

Twintig boetes uitgedeeld bij taxicontrole in Arnhem

Gemaakt: Zondag, 08 december 2019 17:45

ARNHEM - Zaterdagavond heeft er een uitgebreide taxicontrole plaatsgevonden in Arnhem. Dat gebeurde in de buurt van het Gelredome, waar op dat moment een evenement gaande was. Er werden twintig boetes uitgeschreven. Meerdere chauffeurs hadden hun papieren niet op orde, reden te hard of hielden zich niet aan de rusttijden.

 

De controle werd gehouden door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Gemeente Arnhem en de politie. Er werd bewust tijdens een evenement gecontroleerd om te zorgen dat het taxivervoer goed verloopt tijdens een druk moment. Ook de verkeersveiligheid is op zo'n moment een extra aandachtspunt, daarom werd er door de politie op snelheid gecontroleerd. Burgemeester Marcouch van Arnhem: "Met deze actie willen we illegale taxichauffeurs en chauffeurs weren die de regels aan hun laars lappen. Chauffeurs die hun werk op een eerlijke en professionele manier uitvoeren, moeten er van op aan kunnen dat zij niet hoeven te concurreren met onprofessionele chauffeurs die ritten aanbieden tegen woekerprijzen. Ook Arnhemmers en bezoekers moeten er op kunnen vertrouwen dat ze veilig en met een betrouwbare chauffeur de weg op gaan.

 

Overtredingen
Meerdere chauffeurs bleken zaterdagavond geen ontheffing voor de busbaan te hebben, terwijl ze er wel gebruik van maakten. Er waren ook meerdere taxichauffeurs die minder rust hadden genomen dan verplicht is. Verder werden er boetes uitgeschreven vanwege een verlopen taximeter, het niet hebben van een chauffeurspas en voor een taxi met meer zitplaatsen dan toegestaan. De politie controleerde op snelheid: een van de taxichauffeurs reed bijna vijftig km/u te hard.

 

De komende tijd zullen taxi's vaker gecontroleerd worden rond evenementen in Arnhem.

Heb jij je kerstboom al gekocht?

Gemaakt: Maandag, 09 december 2019 16:52

De feestdagen staan weer voor de deur! Gezelligheid, lekker eten en feestversiering staan tijdens deze dagen centraal.

 

Kerstbomen, slingers en kaarsen zijn echter een brandbare combinatie. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt, bekijk onze tips:

 

Kerstboom
Hoewel er nog maar weinig mensen zijn die echte kaarsjes aansteken in de kerstboom, is het nog wel belangrijk om op de brandveiligheid omtrent je boom te letten gedurende de kerst.

  • Kunstkerstbomen zijn brandveiliger dan echte bomen.
  • Kies bij een echte kerstboom voor een boom met kluit en geef deze dagelijks water. Een kerstboom die vocht kan vasthouden is minder brandbaar.
  • Zet de boom bij voorkeur in de verste hoek van de kamer gezien vanaf de toegangsdeur. Zo raak je bij een calamiteit niet ingesloten.
  • Zorg ervoor dat de boom stevig staat en niet omvergelopen kan worden.
  • Zet de boom niet te dicht bij de gordijnen of andere gemakkelijk brandbare materialen.
  • Koop een boom die niet te groot is voor de kamer.
  • Gebruik NOOIT echte kaarsjes in de boom.

 

Versiering

Gebruik zoveel mogelijk niet-brandbare versiering. Wanneer dit niet het geval is, zorg er dan voor dat versiering, zoals slingers, niet te laag hangt. Wanneer er een kaars onder de versiering staat, zou dit tot brandgevaarlijke situaties kunnen leiden. Kijk ook uit voor versiering in de buurt van (gloei-)lampen; lampen kunnen heet worden en ook dit kan gevaarlijk zijn!

 

Kaarsjes

Wees voorzichtig met kaarsjes. Staan er waxinelichtjes in je kerststukje, steek ze dan niet aan. Gebruik in plaats daarvan een niet-brandbare houder. Gebruik in de kerstboom kerstlampjes en nooit echt kaarsen. Wanneer je van huis vertrekt, wees dan zeker dat alle kaarsjes uit zijn.

 

Bron: Rijnmondveilig

Kabinet verbiedt recreatief gebruik van lachgas

Gemaakt: Maandag, 09 december 2019 17:58

Staatssecretaris Blokhuis gaat lachgas voor oneigenlijk recreatief gebruik verbieden door het op lijst II van de Opiumwet te plaatsen. Dit besluit volgt op een risicobeoordeling van lachgas door het CAM. De afgelopen jaren wordt lachgas steeds vaker als recreatief roesmiddel gebruikt, wat leidt tot risico's voor de volksgezondheid, overlast en verkeersongevallen. Lachgas is oorspronkelijk bedoeld voor onder meer gebruik in slagroomspuiten in de horeca. Deze 'eigenlijke toepassingen' van lachgas worden van het verbod vrijgesteld.

 

Niet zo onschuldig als het lijkt

Staatssecretaris Blokhuis: "We kunnen de risico's met de gezondheid van met name jongeren niet langer accepteren. De beoordeling van het CAM laat zien dat het recreatief gebruik van lachgas ontzettend schadelijk kan zijn en zelfs bij beperkt gebruik al tot serieuze gezondheidsschade kan leiden. Een 'ballonnetje' is echt niet zo onschuldig als het lijkt, dat wordt nu duidelijk. Het recreatief gebruik van lachgas heeft zich ontwikkeld tot een drugsprobleem en daarmee is de Opiumwet de juiste route om dit aan te pakken. Maar we willen de aanbieders en gebruikers van lachgas, zoals het eigenlijk bedoeld is, hiermee niet onevenredig benadelen. Het moet immers gewoon blijven om een toef slagroom bij je appeltaart te kunnen bestellen."

 

Uitzondering voor eigenlijke toepassing
Omdat lachgas veel eigenlijke toepassingen heeft, wordt er een algemene uitzondering gemaakt in het Opiumwetbesluit zodat die toepassingen blijven toegestaan. De aanbieders en gebruikers van de eigenlijke toepassingen van lachgas moeten zo min mogelijk worden geraakt door de maatregel. Daarvoor is het belangrijk dat er een duidelijke definitie komt van wat die 'eigenlijke toepassingen van lachgas' precies zijn.

 

Staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaan de komende periode in gesprek met zowel de 'eigenlijke' aanbieders en gebruikers zoals groothandels, detailhandels, horeca en gasproducenten, als ook de IGJ, de politie en het Openbaar Ministerie. Daarnaast dient de beschikbaarheid van medicinaal lachgas in de zorg niet door de maatregel te worden geraakt.

 

Substantieel risico
Het besluit tot deze maatregelen volgt op de risicobeoordeling van het CAM (Coördinatiepunt Assessment en Monitoring nieuwe drugs). Het CAM beoordeelt dat het risico van lachgasgebruik substantieel is. Bij excessief gebruik treden gezondheidsincidenten op, maar ook na een enkele keer kan al sprake zijn van ernstige neurologische schade in het geval iemand een vitamine B12-tekort heeft. Vaak weten mensen met een B12-tekort dit niet van zichzelf.

Waar het Nationaal Vergiftigingen en Informatiecentrum (NVIC) in 2017 48 meldingen van gezondheidsklachten na gebruik van lachgas registreerde, waren dit er in de eerste helft van 2019 al 67. Het gebruik is wijdverspreid; het gaat vooral om jongvolwassenen, waaronder veel kwetsbare, jonge en onervaren gebruikers. Bovendien leidt gebruik tot een toenemende hoeveelheid overlast en problemen in het verkeer. Plaatsing onder de Opiumwet is volgens het CAM dan ook gerechtvaardigd.

 

Preventie
Ook preventie en goede voorlichting over de risico's van lachgas blijven onverminderd belangrijk. Het preventie- en voorlichtingsmateriaal over lachgas zal naar aanleiding hiervan worden herzien. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zet in op het voorkomen van het gebruik van lachgas in het verkeer. Zo heeft zij TeamAlert gevraagd een online campagne te ontwikkelen om jongeren te wijzen op de gevaren hiervan.

 

Bron: Rijksoverheid