Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:27:44 Shell De Schaars Li - Europaweg 6816SL Arnhem 83856 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-118

Ambulance 07-118

vrijdag 22 november 2019

Archief

Agenten in opleiding houden man aan met gestolen bankpassen en 10.000 euro

Gemaakt: Donderdag, 06 juni 2019 20:14

ARNHEM - Donderdagmiddag hebben twee agenten in opleiding een fantastische aanhouding verricht. Tijdens surveillance op de fiets viel hun oog op een man die zich erg verdacht gedroeg bij een pinautomaat. Ze besloten om de man te controleren. Wat bleek? Hun onderbuikgevoel was juist! Ze troffen meerdere gestolen bankpassen en rond de 10.000 euro aan biljetten bij hem aan.

 

De bankpassen bleken vanochtend te zijn gestolen bij een babbeltruc. De man, afkomstig uit Amsterdam, werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De recherche zal de rol van de verdachte gaan onderzoeken.

Tijdens Code Oranje alleen 112 bellen bij levensbedreigende situaties

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 17:01

NEDERLAND - Voor vanmiddag is voor het grootste deel van het land  code oranje afgekondigd. Houd rekening met onweer en zware windstoten. Is er sprake van acuut gevaar voor mens of dier is bel dan 112.

 

Is er schade aan de openbare ruimte zonder acuut gevaar? Bel dan met je gemeente.

Arnhemmers opgepakt voor beroving in Hengelo

Gemaakt: Zaterdag, 08 juni 2019 15:57

HENGELO / ARNHEM v- Op vrijdagavond 7 juni 2019 omstreeks 23.25 uur werden meerdere politieauto's gestuurd naar een parkeerterrein aan de Torenlaan in Hengelo. Daar zou zojuist een gewapende beroving zijn gepleegd. Er werd gesproken over een vuurwapen. Rond 01:00 uur konden twee verdachten in Arnhem worden aangehouden. De recherche doet onderzoek en vraagt uw hulp.


Als er mogelijk vuurwapens in het spel zijn, dan worden er door de meldkamer meerdere politieauto's ter plaatse gestuurd. De agenten bespreken met elkaar de aanpak en trekken de zogenoemde tactische vesten aan. Deze bieden meer bescherming. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats van een lokale voetbalclub, troffen de agenten het slachtoffer van de beroving en meerdere mensen aan. Hij was mishandeld en van enkele persoonlijke spullen beroofd. Vermoedelijk zijn de daders in een Seat weggereden. Er werd snel relevante informatie verzameld zodat eenheden in de omgeving konden uitkijken naar deze auto.

 

Auto met inzittenden aangetroffen in Arnhem
Rond 01:00 uur kreeg de meldkamer een "hit" op het kenteken. In Arnhem werden een 23-jarige man uit Arnhem en een 29-jarige man zonder vaste woon –of verblijfplaats aangehouden als verdachten van deze beroving en overgebracht naar het politiebureau. Tevens werden een auto en een vuurwapen inbeslaggenomen.

 

Getuigenoproep
De recherche doet verder onderzoek en vraagt de hulp in van getuigen. Zo zoekt de recherche mensen die kort voor of tijdens de beroving op de parkeerplaats aan de Torenlaan in Hengelo waren en hebben gezien wat daar is gebeurd. Alle informatie is van belang. Bent u getuige van deze beroving en hebben we u nog niet gesproken of weet u meer van deze beroving? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000.

Brandweer blust autobrand aan de Batavierenweg in Arnhem

Gemaakt: Maandag, 10 juni 2019 22:21

ARNHEM - Maandagavond omstreeks 19:35 uur zag de bestuurder rook onder de motorkap vandaan komen. Hij zette de auto veilig aan de kant en belde de hulpdiensten. Deze waren zeer snel ter plaatsen en hadden de brand snel geblust.

 

De auto was vorige week nog bij de garage geweest. Volgens de brandweer bleek er een doekje op de motor te liggen wat vermoedelijk is gaan branden. Door de snelle actie is de schade redelijk beperkt gebleven.

Handgranaten aangetroffen lans de IJssel in Velp

Gemaakt: Dinsdag, 11 juni 2019 16:55

VELP - Aan Lathumse Veerweg langs de IJssel in Velp zijn dinsdag 10 handgranaten gevonden op een krib. Het bleken hand granaten te zijn uit de tweede wereld oorlog te zijn.

 

De explosieve opruiming dienst heeft de handgranaten meegenomen en zullen ze elders laten ontploffen.

Tassen webshop TheBagstore.nl veilt tassen voor Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

Gemaakt: Donderdag, 13 juni 2019 07:25

Maarten duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want onderzoek blijft hard nodig. Afgelopen jaar is het helaas niet gelukt om de tocht helemaal te volbrengen, wel werd er heel veel geld binnen gezwommen voor de strijd tegen kanker.

 

Om Maarten en zijn foundation te ondersteunen veilt TheBagstore.nl samen met haar leveranciers vanaf 13 juni 2019 tot en met de dag dat Maarten zijn zwemtocht (hopelijk helemaal) voltooid allerlei tassen op haar Facebookpagina. Te weten: https://www.facebook.com/thebagstorenederland/

 

De volgende merken hebben allemaal minimaal 2 tassen of meer toegezegd om te veilen: 

 

Calvin Klein, Tommy Hilfinger, DSTRCT, Herschel, Legend, Laauw, Matt & Nat, Micmacbags, Rains, Monk & Anna, MYOMY, O My BAG, Presly & Sun, Rains, Sticky Lemon, Still Nordic, Superdry & XD Design.

 

Koop een tas met een verhaal

Op de website https://www.11stedenzwemtocht.nl vind je meer informatie omtrent de monsterprestatie welke Maarten van der Weijden gaat proberen te leveren. Ben je op zoek naar een tas of vind je het gewoon leuk om mee te veilen en om op deze manier voor jouw donatie nog iets leuks terug te ontvangen? Doe dan mee en maak kans op een van de ruim 40 tassen welke de komende dagen onder de hamer gaan. Een ding is zeker, win je de veiling? Dan koop je een tas met een waanzinnig verhaal.

 

Alle bedragen die worden binnengehaald gaan rechtstreeks naar het goede doel! Aan het einde van de actie maakt TheBagstore het totaalbedrag bekend. 

Tweede verdachte aangehouden voor schietincident Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 14 juni 2019 17:38

ARNHEM - Een 28-jarige man uit Rotterdam is gisteravond aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident aan de Corrie Tendeloostraat dat plaatsvond op 25 februari dit jaar in Arnhem.

 

De beelden van het incident zijn getoond in de opsporingsprogramma's Bureau GLD en Opsporing verzocht. De verdachte heeft zichzelf gemeld op het bureau. Het onderzoek naar de 3e verdachte is nog in volle gang.

Brandweer houdt grote natuurbrand oefening op de Veluwe

Gemaakt: Zaterdag, 15 juni 2019 16:18

KOOTWIJK - De brandweer heeft zaterdagochtend 15 juni een grote natuurbrand oefening gehouden in de omgeving van Kootwijk / Halte Assel.

 

Diverse brandweer korpsen uit de regio deden mee. De oefening starte rond 09:00 uur en eindigde rond 12:00 uur.

Kind in Arnhem valt in ondergrondse afvalcontainer

Gemaakt: Zondag, 16 juni 2019 16:19

ARNHEM - Zondagmiddag kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten dat er in een ondergronds container aan de Wormerveerstraat een kind gevallen was. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. Het incident gebeurde rond 14.15 uur in de wijk Elderveld.

 

De brandweer was zeer snel ter plaatse en wist het kindje te bevrijden. De opgeroepen traumahelikopter is geannuleerd. Het kindje is samen met de moeder naar het ziekenhuis gebracht. Het vermoeden is dat het kind niet zelfstandig in de container terecht is gekomen, de politie doet onderzoek en verhoord getuigen.

Fietser met 4-jarige zusje achterop aangereden door auto

Gemaakt: Donderdag, 20 juni 2019 18:42

ARNHEM - Donderdagochtend om 08:10 uur fietste een 13-jarige jongen over de Pijlkruidstraat in Arnhem. Achterop zijn fiets zat zijn 4-jarige zusje. Op het moment dat zij ter hoogte van cafetaria Kom 'r in reden zagen zij een witte auto. De witte auto passeerde hen en raakte de fietser waardoor zij ten val kwamen. De bestuurder van de auto is doorgereden zonder de slachtoffers te helpen.


De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto. De bestuurder droeg een pet. Het ging om een wat grotere witte auto met een wit kenteken.


Heeft u meer informatie over deze aanrijding of bent u hier getuige van geweest dan komt de politie graag met u in contact via 0900-8844.

Man probeert iemand neer te steken bij winkelcentrum de Drieslag

Gemaakt: Vrijdag, 21 juni 2019 19:09

ARNHEM - Vanmiddag, 21 juni 2019, rond 14.45 uur heeft er een geweldsincident plaatsgevonden bij winkelcentrum de Drieslag. Dit gebeurde aan de zijde van het Sint Gangulphusplein, bij de bankjes tussen de Zeeman en de Coop.


Omdat er met een mes geprobeerd is iemand neer te steken hebben we een aangifte poging doodslag opgenomen. Even later zagen agenten de verdachte fietsen en hebben ze hem aangehouden.

 

De politie is nog op zoek naar getuigen van het incident bij de Drieslag. Heeft u gezien wat er gebeurde? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar door telefoonstoring [update]

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 17:22

NEDERLAND - Het noodnummer 112 is landelijk niet bereikbaar door een storing, wordt maandag gemeld. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar.

 

In geval van nood word mensen geadviseerd direct naar de lokale brandweer kazerne te gaan. Ook wanneer iemand de politie of ambulance nodig heeft kan men zich melden aan de kazerne.

 

Een alternatief 112-nummer is 088-6628240. Ook is er een alternatief voor 0900-8844: 088-9659630.

 

Update:

De storing bij KPN is verholpen. Het alarmnummer 112 is weer bereikbaar.

Slachtoffer woningoverval Renkum wordt meegesleurd door vluchtauto

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 16:20

RENKUM - Een bewoner aan de Jan Tooropstraat in Renkum werd woensdagavond 26 juni omstreeks 21.51 uur in zijn woning overvallen door een onbekende man en vrouw.

 

Nadat hij werd bedreigd met een wapen gaf hij naast geld ook andere kostbare goederen af. Het slachtoffer probeerde daarna het vluchtende duo te belemmeren door voor hun auto te gaan staan. Hierdoor werd hij aangereden en enkele meters door het voertuig meegesleurd. Het slachtoffer raakte gewond en moest zich onder medische behandeling laten stellen. De politie heeft meteen in en rondom de woning een onderzoek ingesteld. Andere politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht naar de kleine blauwe auto, mogelijk van het merk Ford, waarin de overvallers weg waren gereden. De auto werd niet meer aangetroffen. Vandaag wordt uitgebreid buurtonderzoek gehouden en wordt aangifte opgenomen van het slachtoffer.

 

Het team dat de overval onderzoekt heeft belang bij getuigen en beeldmateriaal die mogelijk kunnen bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf. Hiervoor kunbellen met 0900 8844. Anoniem tippen mag via Meld Misdaad anoniem of door te bellen met 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

Man aangehouden voor zware mishandeling van 19-jarige vrouw in Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 28 juni 2019 17:17

ARNHEM - De politie heeft een 19-jarige man uit Deventer aangehouden voor de zware mishandeling van een 19-jarige vrouw in Arnhem. De vrouw kreeg in de nacht van 22 op 23 juni rond 3 uur iets van glas op haar hoofd op de Korenstraat in Arnhem. Hierdoor belandde ze met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis.

 

De politie startte direct met een onderzoek. Zo werd er sporenonderzoek gedaan, werden camerabeelden opgevraagd en is met diverse getuigen gesproken. Op basis van het onderzoek kwam de 19-jarige man als verdachte naar voren. De man heeft zichzelf donderdag 27 juni aan het bureau gemeld waarna hij is aangehouden en is ingesloten. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Motorrijder onderuit in Renkum na aanrijding met auto

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 16:29

RENKUM - Op de N225 ter hoogte van Parenco in Renkum heeft zaterdag 29 juni een aanrijding tussen een motor en een auto plaatsgevonden.


De motorrijder remde af om de uitvoegstrook te nemen. Een automobilist had hetzelfde idee maar zag hierbij de motorrijder over het hoofd waardoor deze tussen de auto en de vangrail klem werd gereden.

 

Het geluk was dat de motorrijder een goed en degelijk pak droeg. Daarmee werd letsel voorkomen. De ambulance kwam wel ter plaatse maar hoefde geen hulp te verlenen.

 

De uitvoegstrook richting het dorp was tijdelijk niet beschikbaar.

Fietser ernstig gewond bij aanrijding in Spankeren

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 21:28

SPANKEREN - Meerdere ambulances en een traumahelikopter zijn zaterdagavond gealarmeerd voor een ongeval op de Zutphensestraatweg in Spankeren. Ter hoogte van de Overweg is een fietser aangereden door een personenauto en raakte ernstig gewond.

 

De politie heeft de weg afgesloten. Verkeer wordt om het ongeval heen geleid. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

 

Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Alleen op pad? Zorg dat je identiteit geen zoektocht wordt

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:26

REGIO - Na de onwel wording van een vrouw dit weekend, riep de politie mensen op om te helpen met het vaststellen van haar identiteit. Dit duurde bijna de hele dag, waarna ze de familie konden informeren. Dit incident maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat je identificeerbaar bent als je alleen op pad bent. In het belang van jezelf en je familie, maar ook voor het krijgen van de juiste medische zorg.


Wat kun je doen?
Op je mobiel kun je ICE nummers installeren. Dit betekent: In Case of Emergency. Via ICE weten hulpverleners zelfs bij een vergrendelde mobiel wie ze moeten bellen bij een noodgeval. Check bij je provider hoe je ICE kunt installeren. Ben je alleen onderweg zonder mobiel? Zorg dan in ieder geval dat je een identificatiebewijs bij je hebt.

 

ICE-nummer instellen op iOS

 • Open de applicatie Gezondheid.
 • Onderin vind je vier tabbladen. Ga naar het tabblad 'Medische ID'.
 • Maak een medische ID aan. Hier vul je zaken in als medische aandoeningen, allergieën en reacties, medicijngebruik, bloedgroep en aantekeningen. Als je verder naar beneden scrolt vind je de optie 'Voeg contactpersoon toe'. Hier selecteer je je noodcontact.

 

Zorg dat helemaal bovenin de optie 'Toon bij vergrendeling' is ingeschakeld. Als je klaar bent met het invoeren van je gegevens druk je op Gereed (rechts bovenin).

 

ICE-nummer instellen bij Android

 • Ga naar Contacten en selecteer Groepen. Hier vind je de optie 'ICE-contact bij nood'. Druk op de knop 'Contact toevoegen'.
 • Kies 'Contact noodgevallen'. Selecteer één van je bestaande contacten, of maak een nieuw contactpersoon aan. Deze persoon is nu ingesteld als noodcontact.

 

Een hulpverlener of omstander kan nu vanaf het vergrendelscherm contact met deze persoon opnemen. Hij of zij sleept het slot-icoontje omhoog en kiest voor 'Noodoproep'. Daar kunnen zij een noodnummer invoeren of ICE-contactpersoon selecteren.

 

Niet alle Android-toestellen beschikken over de ICE-functie. Heb jij zo'n smartphone? Dan kun je een beroep doen op één van de vele ICE-applicaties uit de Google Play Store, zowel gratis als betaald. De meeste hebben bovendien de mogelijkheid om aanvullende informatie op te nemen, bijvoorbeeld over medicijngebruik, allergieën, bloedgroep, sms versturen of donorcodicil.

Opvallende politieactie was bedoeld om verdachte te overrompelen

Gemaakt: Dinsdag, 02 juli 2019 16:15

ARNHEM - Gisteren was er een heel opvallende politieactie in Arnhem. Een arrestatieteam van de politie ging naar binnen bij een flat aan de Bergse Hoofd. Op beelden die verspreid werden via social media was te zien dat een agent abseilde van de flat. Ook hoorde buurtbewoners een knal.


We begrijpen dat de actie wel vragen oproept. Ook al kunnen we nog bijna niets delen, geven we toch iets meer uitleg. In de flat hebben we een bewoner aangehouden in verband met een onderzoek waar we op dit moment nog niet meer over kunnen zeggen. Als we wel iets zouden delen, is er het risico dat ons onderzoek mislukt.

 

Het is natuurlijk bijzonder dat het arrestatieteam zo zichtbaar optreedt. Dat gebeurde in dit geval niet omdat de verdachte een gevaar voor de politie of de omgeving vormde. We hebben de verdachte op deze manier aangehouden omdat we hem wilden overrompelen, zodat hij geen sporen kon wissen. Dat is de reden waarom de woning van meerdere kanten werd benaderd, en waarom er een knal te horen was om de verdachte af te leiden.

 

Op dit moment kunnen we dus nog niets meer zeggen over het onderzoek of de verdachte. Als het onderzoek het toestaat zullen we hier op een later moment meer over zeggen.

Scan geen QR-code van onbekenden!

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:36

De Fraudehelpdesk heeft verschillende meldingen ontvangen van oplichting met gebruik van een QR-code. De gedupeerden zijn vaak grote geldbedragen kwijt.

 

In alle gevallen boden de melders iets te koop aan op internet, en een geïnteresseerde koper wilde graag de vraagprijs betalen. Hij zou afrekenen via zijn 'zakelijke rekening'. Daarvoor wilde hij wel het rekeningnummer van het latere slachtoffer hebben.

 

Vervolgens appte hij een QR-code, die de verkoper moest scannen om de betaling te bevestigen en het geld te kunnen ontvangen. Nadat deze dit had gedaan, bleek de oplichter volledige toegang te hebben tot de bankrekening van het slachtoffer. Zowel betaal- als spaarrekeningen konden worden geplunderd.

 

Alle melders waren klant bij dezelfde bank.

 

Heeft u iets dergelijks meegemaakt? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

Storing bij Facebook en Instagram

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:23

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Flinke file op A12 en A50 door ongeval bij Arnhem-Noord

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 17:34

ARNHEM - De A12 richting Utrecht is tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord dicht na een ongeval. Daarbij is een auto over de kop geslagen.


Ter hoogte van knooppunt Velperbroek wordt het verkeer richting Utrecht/Apeldoorn omgeleid via de N325, A15 en A50.

 

Voor de plek van het ongeval staat inmiddels een lange file. Ook op de aangrenzende A50 loopt het vast. De vertraging is inmiddels opgelopen tot ongeveer 25 minuten. Hoe het ongeval kon gebeuren en of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend.

Politie zoekt getuigen van overval McDonald's Batavierenweg

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 17:53

ARNHEM - In de nacht van 2 op 3 juli is de McDonald's aan de Batavierenweg overvallen. De medewerkers wilden net gaan afsluiten toen er twee overvallers binnenkwamen. De politie zoekt getuigen.


Rond 01:00 uur kwamen twee verdachten het restaurant binnen en eisten geld onder dreiging van wapens. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond. De verdachten gingen er vervolgens vandoor.

 

Signalement
Van deze verdachten is een signalement bekend:

Verdachte 1

 • Jongeman tussen de 16 en 18 jaar
 • Slank postuur
 • Ongeveer 1.70m
 • Lichtgetinte huidskleur
 • Donkere kleding

 

Verdachte 2

 • Man tussen de 18 en 20 jaar
 • Slank postuur
 • Ongeveer 1.80 meter
 • Blanke huidskleur
 • Donkere kleding

 

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar de overval en kan daarbij uw hulp gebruiken. Was u rond dit tijdstip bij de McDonald's en heeft u iets gezien? Of heeft u de verdachten zien vluchten? Laat het ons dan weten. Bel ons op 0900-8844 of op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) als u liever anoniem blijft.

Phishing bericht ernstig verkeersongeval op Facebook

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:32

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

 • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
 • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw inloggegevens van Facebook.
 • Wat wordt aangeraden is het instellen van tweestapsverificatie op Facebook en bij andere social media kanalen. Dit is een beveiligingsfunctie die, in aanvulling op je wachtwoord, helpt om je social media-account te beschermen.

File na gekantelde bestelwagen op A50 tussen Apeldoorn en Arnhem

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 16:33

APELDOORN / ARNHEM - Door een aanrijding op de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem staat er zo'n 10 kilometer file en zijn er 2 rijstroken afgesloten.

 

Het ongeval tussen een bestelwagen en een personenauto gebeurd omstreeks 15.15 uur. Bij de aanrijding raakte voor zover bekend niemand gewond.

 

Twee rijstroken waren tijdelijk dicht, maar rond 16.30 uur was de weg weer vrij. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

Traumahelikopter naar Oosterbeek voor zwaargewonde bouwvakker

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 16:54

OOSTERBEEK - Donderdag 11 juli rond 10:20 uur raakte een bouwvakker zwaargewond bij een woning aan de Utrechtseweg in Oosterbeek.

 

Diverse hulpdiensten waaronder de traumaheli kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is onder begeleiding van de trauma arts naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Automobilist gewond bij botsing met boom op de Schelmseweg in Rozendaal

Gemaakt: Vrijdag, 12 juli 2019 23:04

ROZENDAAL - Een automobilist is vrijdagavond gewond geraakt, nadat hij tegen een boom is gebotst op de Schelmseweg in Rozendaal bij Arnhem.


De man reed rond 21.00 uur vanuit Arnhem richting Rozendaal toen het misging. Hij ramde een lantaarnpaal en kwam op de andere weghelft tegen een boom tot stilstand.

 

De hulpdiensten rukten groots uit. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen, maar die landde uiteindelijk niet. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn voertuig is flink beschadigd.

Man uit Arnhem aangehouden voor neersteken 26-jarige vrouw

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 16:32

ARNHEM - Dinsdagochtend heeft de politie in een onderzoek naar een steekincident in juni vorig jaar, waarbij een toen 26-jarige vrouw uit Arnhem ernstig gewond raakte, een verdachte aangehouden. De recherche heeft voortdurend aan het onderzoek gewerkt en heeft in zowel het opsporingsprogramma Bureau GLD als Opsporing Verzocht bewakingsbeelden getoond. Het leverde veel reacties op; tips hebben uiteindelijk geleid tot de aanhouding in deze zaak. De 42-jarige man uit Arnhem is voor verhoor ingesloten op het politiebureau en zijn woning is doorzocht.

 

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juni 2018 viel een man twee vrouwen lastig in het centrum van Arnhem (Steenstraat). De man begon zonder aanleiding tegen de vrouwen te schelden en stak uit het niets één van hen daarna met een mes. De dader ging er te voet vandoor. Een meisje verleende eerste hulp aan het slachtoffer, later overgenomen door ambulancepersoneel. De Arnhemse werd met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De Districtsrecherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Onder meer zijn camerabeelden uitgekeken, diverse getuigen gehoord en tweemaal is hulp van het publiek gevraagd via opsporingsprogramma's; daartoe werd een reconstructie van het incident gemaakt. "Concrete tips hebben geleid tot een doorbraak in het onderzoek en de aanhouding", aldus de leider van het rechercheonderzoek.

1,2 miljoen slachtoffers van digitale criminaliteit

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:16

NEDERLAND - Aankoopfraude, stalking en identiteitsfraude. In 2018 waren ruim 1,2 miljoen mensen slachtoffer van deze en andere vormen van digitale criminaliteit. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar digitale veiligheid en criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


De politie werkte actief mee aan het onderzoek onder 38.000 personen. 'Voor een goede aanpak van digitale criminaliteit is een nauwkeurig beeld van wat er in de buitenwereld speelt onmisbaar', zegt Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime. 'Daarbij gaat het niet alleen om het totaalbeeld aan incidenten, maar ook om de impact op slachtoffers en inzicht in het aangifte- en meldgedrag. Het helpt ons om te bepalen of we onze aandacht op de juiste dingen richten.' Lees hier meer over de uitkomsten van het CBS-onderzoek.

 

Betere informatiepositie
'Dit werkveld is relatief nieuw en ontwikkelt zich continu', vertelt Van der Plas. 'De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn een waardevolle aanvulling op onze informatiepositie. Die is voor een belangrijk deel gebaseerd op de aangiftes die worden gedaan. En dat doet lang niet iedereen, blijkt ook uit dit onderzoek. Het onderstreept dat we ons dus moeten blijven richten op het verlagen van de drempel en het verruimen van de mogelijkheden om aangifte te doen', vervolgt hij. 'Dat doen we bijvoorbeeld door internetaangifte voor veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit mogelijk te maken. Daar wordt nu hard aan gewerkt.'

 

Meer dan opsporen alleen
Het is voor het eerst dat het complexe thema van slachtofferschap van digitale criminaliteit onder burgers in brede zin is onderzocht. Zo is er ook gekeken naar de kennis van internetgebruikers op het gebied van hun digitale veiligheid en de maatregelen die zij zelf kunnen treffen. Ook op dat gebied valt er nog wel wat te winnen. 'De aanpak van digitale criminaliteit gaat verder dan opsporen alleen', legt Theo van der Plas uit. 'Andere interventies – zoals het verstoren van de criminele praktijken of preventie – zijn soms minstens zo effectief. Informatie over de omvang van fenomenen of de werkwijze van criminelen is nodig om maatregelen te kunnen nemen of anderen – zoals de internetgebruiker zelf – daartoe in staat te stellen. Een goed voorbeeld is de samenwerking met Marktplaats en de banken, in de strijd tegen phishing. Met elkaar moeten we het ook online veilig houden.'

Eigenaar roze kinderautootje gezocht

Gemaakt: Donderdag, 18 juli 2019 16:32

ARNHEM - De politie in Arnhem is op zoek naar de eigenaar van dit roze kinderautootje. Bent u de eigenaar of kent u de eigenaar? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

Referentienummer: 2019318109.

Verdachten van straatroof in de kraag gevat

Gemaakt: Zaterdag, 20 juli 2019 17:44

ARNHEM - In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 juli zijn er drie mannen aangehouden. De mannen worden er van verdacht een straatroof te hebben gepleegd ter hoogte van de Blauwe Golven in Arnhem.

 

De verdachten boden een taxirit aan en gingen er vervolgens na enkele bedreigingen met een onbekend geldbedrag vandoor.

 

Na een duidelijk signalement en een goede samenwerking met de andere politie eenheden zijn er drie verdachten aangehouden.