Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:44:18 Cafe Atlanta Staringplein 6821DT Arnhem 48796 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-102

Ambulance 07-102

donderdag 15 april 2021

Archief

Meerdere poederbrieven aangetroffen in het hele land

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 17:08

NEDERLAND - De politie kreeg vandaag meerdere meldingen van zogeheten poederbrieven op diverse plekken in het land. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven.

 

De politie kreeg op acht verschillende plaatsen meldingen van aangetroffen poederbrieven; drie daarvan kwamen terecht bij klantcontactcentra van uitgever DPG Media. Ook de redactie van het christelijke Nederlands Dagblad ontving een poederbrief, net als Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse om onderzoek te doen. In geen van de gevallen is er iemand gewond geraakt. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende brieven.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man (35) door vijf personen bedreigd en mishandeld in Arnhem

Gemaakt: Woensdag, 18 november 2020 17:33

ARNHEM - Gisteravond rond 21.38 uur is een 35-jarige man door vijf personen bedreigd en mishandeld. Een 36-jarige man uit Utrecht is op heterdaad aanhouden. Wat de aanleiding was voor de mishandeling wordt onderzocht.


De man liet gisteravond zijn hond uit toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Even verderop op de Fluitekruidstraat voegde nog vier personen zich toe aan de groep. De man werd tegen de grond geslagen en mishandeld. De politie heeft een 36-jarige man aangehouden en is op zoek naar getuigen en de andere vier personen.

 

Getuigenoproep
Was u gister rond 21.30 uur in de buurt van de Fluitekruidstraat en bent u getuige geweest van deze mishandeling? Heeft u misschien camerabeelden of andere informatie wat ons kan helpen? Neem dan contact met ons op op 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19?

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 02:45

Veel mensen willen geen vaccinatie plicht. Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan. Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

 

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

Autobrand leidt naar hennepkwekerij in woning aan de Mierlostraat in Arnhem

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 18:47

ARNHEM - Donderdagochtend 19 november rond 04:00 uur heeft een auto vlam gevat aan de Mierlostraat in Arnhem. De politie vermoedt brandstichting. Agenten die naar de melding toekwamen troffen op hetzelfde adres een hennepkwekerij aan.


De bewoner van het pand is aangehouden en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Of de autobrand samenhangt met de hennepkwekerij is nog onduidelijk en zal worden onderzocht.

 

Melden loont
Mensen die in de nacht van woensdag op donderdag iets hebben gezien, gehoord of meer weten over de mogelijke brandstichting aan de Mierlostraat worden gevraagd om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Kwekerijen levensgevaarlijk
Deze nummers zijn ook bereikbaar voor mensen die het vermoeden hebben van een hennepkwekerij in de buurt. Deze kwekerijen zijn levensgevaarlijk door het mogelijke brandgevaar en zorgen voor verloedering van de buurt.

Negentien poederbrieven aangetroffen door heel Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:39

NEDERLAND - Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op elf Amsterdamse locaties, en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Leusden. Tot de negentien ontvangers behoren o.a. hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.


De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

 

Op de foto in dit bericht is één van de poederbrieven te zien. Daarbij is ook een afzender te zien van Nationale Nederlanden. De recherche heeft geen reden om te denken dat deze organisatie enige betrokkenheid heeft in deze zaak. Het betreft dus een fictieve afzender.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekende poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man overleden na schietpartij op de Cronjéstraat in Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:46

ARNHEM - Aan de Cronjéstraat in Arnhem heeft vrijdag aan het eind van de middag mogelijk een schietpartij plaatsgevonden. De politie heeft een gewonde aangetroffen in een auto. Er werd nog geprobeerd hem te reanimeren, maar de hulp mocht niet meer baten.

 

Er zijn veel hulpdiensten op de been. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen. De omgeving van het incident is afgezet met schermen. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.

 

De politie roept getuigen op, die aan het einde van de middag iets verdachts hebben gezien rond de Cronjéstraat, zich te melden.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 18:01

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

  • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
  • We mogen weer sporten in groepslessen.
  • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
  • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft dit.

 

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of we weer meer mogen doen. Sinterklaas vieren kan, maar houdt afstand en ontvang maximaal 3 personen thuis.

 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan moet u verplicht een mondkampje dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, musea en theaters.

Vuurwerkoverlast in de wijk Geitenkamp Arnhem

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 16:52

ARNHEM - Op vrijdagavond 20 november kreeg de politie meerdere meldingen van grote groepen jongeren die overlast veroorzaakten door vuurwerk af te steken in de wijk Geitenkamp. Ook werd er vuurwerk naar auto's gegooid. Rond 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er op het Marktplein in de lucht zou zijn geschoten, dat wordt nog onderzocht.


Op het Marktplein trof de politie een grote hoeveelheid mensen aan. De politie hield een 27-jarige man uit Arnhem aan op verdenking van verstoring van de openbare orde en opruiing. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. En ook de komende tijd zal de politie alert blijven op de situatie in de wijk.

 

Gevaarlijk

Illegaal vuurwerk kan erg gevaarlijk zijn. Als iemand een partij illegaal vuurwerk op zolder of op een slaapkamer heeft liggen, kunnen er gewonden of doden vallen als er iets misgaat. En daarom doet de politie een beroep op de bewoners van de wijk. Weet je dat iemand een partij vuurwerk heeft liggen? Of weet je dat iemand er in handelt? Bel de politie dan via 0900-8844. Je kunt ook anoniem blijven, belt dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Mogelijk verband tussen doodgeschoten man in Arnhem en dode in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 19:51

ARNHEM / LAREN / AMERSFOORT - Vrijdagmiddag 20 november werd er aan de Cronjéstraat een zwaargewonde man in een auto aangetroffen. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de man was neergeschoten. Samen met de andere hulpdiensten werd er hulpverlening opgestart. Korte tijd daarna overleed het slachtoffer. Het gaat om een 55-jarige man uit Laren (Gld).

 

Er is direct een onderzoek gestart. In het onderzoek stuitte de politie op informatie die leidde naar een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem. Omdat er mogelijk wapens in het spel waren, werd er groot opgeschaald. Rond twee uur ’s nachts is de Dienst Speciale Interventies de woning binnen gegaan. Daar werd een zwaargewonde man aangetroffen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden. Over zijn identiteit doet de politie op dit moment geen uitspraken.

 

Link met andere zaken

In de media gaan verschillende berichten over een link met een misdrijf in Amersfoort, waar vrijdag een 74-jarige man uit Soest dood in een auto werd gevonden. Ook wordt er gesproken over een onbekend slachtoffer. De recherche kent deze verhalen en doet hier onderzoek naar. Het onderzoek is volop gaande om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Over de link tussen de verschillende locaties en overleden personen kunnen daarom nog geen mededelingen gedaan worden.

 

Wie heeft er meer informatie?

Het team heeft nu de volgende vragen aan mogelijke getuigen:

  • Wie heeft vrijdagmiddag rond de Cronjéstraat iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben?
  • Wie heeft er vrijdag rond de Jansbinnensingel iets opvallends gezien dat met deze zaak te maken kan hebben?
  • Zijn er mensen die één van de mannen kennen en informatie hebben die relevant is voor het onderzoeksteam?

 

Bel vandaag nog met uw informatie naar de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wild zwijn in Ede overleeft aanrijding met auto niet

Gemaakt: Zondag, 22 november 2020 03:38

EDE - In de nacht van zaterdag op zondag 22 november, rond 0:30 uur, heeft een wild zwijn een aanrijding met een auto niet overleefd op de Verlengde Arnhemseweg - N224 in Ede.

 

De auto liep door de aanrijding aanzienlijke schade op. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Update in onderzoek naar misdrijven in Arnhem en Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 22 november 2020 16:57

AMERSFOORT / ARNHEM - De rechercheteams die onderzoek doen naar de schietpartij in Arnhem en de dode man in de auto in Amersfoort van afgelopen vrijdag, zijn volop bezig met onderzoek. Op vrijdag en zaterdag is er op drie locaties uitgebreid onderzoek gedaan: het woonadres van het slachtoffer in Laren (Gld.), de woning van het slachtoffer uit Soest en een pand aan de Jansbinnensingel in Arnhem.


Op vrijdagmiddag werd in Amersfoort een dode man in een auto bij het station gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een Team Grootschalige Opsporing doet hier onderzoek naar. Later op de middag werd een zwaargewonde man in een auto in Arnhem aangetroffen. Hij overleed kort nadat hij gevonden werd. Het onderzoek naar deze zaak leidde naar een pand aan de Jansbinnensingel, waar eveneens een zwaargewonde man werd gevonden. Hij overleed later in het ziekenhuis. Ook voor de Arnhemse gebeurtenissen is een Team Grootschalige Opsporing ingesteld.

 

Er wordt nu gekeken naar de verbanden tussen beide onderzoeken. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de verhalen over een onbekend slachtoffer. Nu de sporen zijn veiliggesteld zal er vandaag verder gesproken worden met getuigen. Ook zal alle informatie die er tot nu toe beschikbaar is, verder onderzocht worden. De rechercheteams verwachten op dit moment niet dat er dit weekend nog een inhoudelijke update over de onderzoeken te geven is.

 

Mogelijk nog een vierde dode

Misdaadjournalist Mick van Wely zegt dat J. vrijdag afsprak met vier personen. "De incassobaas uit Arnhem die zelfmoord pleegde toen een arrestatieteam een inval deed bij hem, had vrijdag afspraken met vier personen. Twee van de vier zijn op die dag vermoord, eentje had afgebeld vanwege corona en over de vierde is nog niets bekend".

Hennepkwekerij aangetroffen in onderzoek naar schietpartij Arnhem

Gemaakt: Maandag, 23 november 2020 19:41

ARNHEM - Op maandagochtend 23 november heeft de politie een hennepkwekerij ontruimd aan de Jansbinnensingel. De kwekerij werd gevonden nadat er in het pand een zwaargewonde man werd aangetroffen. De politie kwam hem op het spoor tijdens het onderzoek naar een schietpartij aan de Cronjéstraat in Arnhem.


De zwaargewonde man overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag in het ziekenhuis. Het gaat om de 53-jarige bewoner van het pand. De politie heeft inmiddels vastgesteld hoe hij om het leven is gekomen, maar doet hier nog geen mededelingen over. In het pand werd in de kelder een hennepkwekerij met 248 planten gevonden. De stroom werd illegaal afgetapt. De burgemeester van Arnhem heeft het pand daarom gesloten.

 

Onderzoeken volop gaande
Het onderzoek naar de schietpartij aan de Cronjéstraat loopt nog volop. Maandag is er sectie verricht op het lichaam van het 55-jarige slachtoffer. Het rechercheteam geeft op dit moment nog geen nieuwe informatie over de schietpartij of de achtergronden. Er is volop contact met het rechercheteam dat in Amersfoort onderzoek doet naar een dode man in de auto bij het Station om te kijken naar verbanden tussen de onderzoeken. Ook op het lichaam van deze 74-jarige man is maandag sectie verricht. Het rechercheteam dat in Arnhem onderzoek doet, onderzoekt ook nog steeds of er sprake is van een tot nu toe onbekend slachtoffer.

 

Anonieme tips
Tijdens het onderzoek zijn er meerdere tips van getuigen binnengekomen. Er werd verschillende keren met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) gebeld om informatie door te geven over betrokkenen. Het rechercheteam is blij met de tips die worden gegeven.

 

De rechercheteams zijn nu volop bezig om alle tips, sporen en andere informatie te verwerken. Op deze manier wordt vastgesteld wat er precies is gebeurd. Er worden pas nieuwe mededelingen verwacht als er een compleet beeld van alle gebeurtenissen is. Het is nog onbekend wanneer dat zal zijn.

Politie volop aanwezig in Arnhemse wijk Geitenkamp na dagen van vuurwerkoverlast

Gemaakt: Maandag, 23 november 2020 21:27

ARNHEM - In de wijk Geitenkamp in Arnhem is maandagavond veel politie aanwezig. Het is al dagen onrustig in de wijk.

 

Zondagavond gooiden jongeren met zwaar vuurwerk op de Schuttersbergweg. Buurtbewoners wilden weten waarom er niet meer politie aanwezig was. Burgemeester Ahmed Marcouch zei maandag dat de politie er wel degelijk was én er zal zijn. Maandagavond staan er in de wijk veel agenten, ook staan er politiebusjes op meerdere plekken in en rondom de wijk.

Controle op vervoer van vuurwerk op de A12 bij Zevenaar

Gemaakt: Dinsdag, 24 november 2020 23:27

ZEVENAAR - Vandaag werd door de politie van Zevenaar, in samenwerking met de Landelijke Eenheid, Rijkswaterstaat en de Koninklijke Marechaussee een controle uitgevoerd op het vervoer van vuurwerk. De actie, opgezet door de milieuagent van Zevenaar, had tot doel de voertuigen die door collega's meegenomen werden naar de controleplaats langs de A12, te controleren op aanwezigheid van vuurwerk. Er werden in totaal 44 voertuigen gecontroleerd. In geen van deze werd vuurwerk aangetroffen. Behalve de A12 werden ook de grensovergangen gecontroleerd.

 

In de komende weken tot aan het einde van het jaar zullen op verschillende tijden op de dag onopvallende controles worden gehouden op het vervoer en bezit van vuurwerk

Zwaar, illegaal vuurwerk aangetroffen in woning in de wijk Geitenkamp Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 27 november 2020 17:19

ARNHEM - Woensdagmiddag 25 november hebben agenten van Dienst Infrastructuur, van de Landelijke Eenheid een 31- jarige man aangehouden op verdenking van de verkoop en handel in zwaar, illegaal vuurwerk. Een al langer lopend onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachte. Later op de dag vonden agenten in de woning van de verdachte, in de wijk Geitenkamp, nog eens 7 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk.

 

De verdachte is aangehouden nadat agenten hem op het spoor kwamen bij een verkoop van illegaal vuurwerk. De verdachte bleek zo'n 6 kilo zwaar, illegaal vuurwerk op zak te hebben. Toen de verdachte doorhad dat hij in de gaten werd gehouden, probeerde hij nog te ontkomen, maar na een korte achtervolging wisten agenten van de Landelijke Eenheid de man alsnog aan te houden.

 

Illegaal vuurwerk in woning aangetroffen
Later op de middag zijn agenten van de Landelijke Eenheid, in samenwerking met agenten van basisteam Arnhem- Noord, naar de woning gegaan en hebben aldaar nog eens ruim 7 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het aangetroffen vuurwerk bestond onder andere uit Italiaanse bommen, een groot aantal stuks Cobra 3 en Cobra 6, nitraatbommen, screams, sinks en mortierbommen (shellvuurwerk, ook wel shelss genoemd). Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd. Het onderzoek tegen de verdachte is in volle gang. De gemeente Arnhem overweegt momenteel bestuurlijke maatregelen te treffen in deze zaak.

 

Grote risico's
Al het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf overgebracht naar een aangewezen opslaglocatie, waar het zal worden vernietigd. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk brengt enorm grote en levensgevaarlijke risico's met zich mee. Volstrekt onschuldige buurtbewoners kunnen daarvan het slachtoffer worden. De gevolgen zijn niet te overzien als opgeslagen vuurwerk in een woning per ongeluk ontploft. Daarom worden wijkbewoners ook opgeroepen om ieder vermoeden van illegaal vuurwerk te melden. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Aanpak
In samenwerking met de gemeente Arnhem en het Openbaar Ministerie maakt de politie zich hard tegen iedereen die illegaal vuurwerk zoals mortieren, cobra's, nitraten en ander zwaar vuurwerk importeert, verhandelt, maakt of afsteekt.

Verschillende Gelderse winkelstraten veel te druk

Gemaakt: Zaterdag, 28 november 2020 17:19

REGIO - Het is zaterdagmiddag druk in Gelderse winkelstraten. In Apeldoorn roept de gemeente op niet meer naar de stad te komen. In Culemborg moest de politie ingrijpen bij een te drukke winkel.


In de binnenstad in Apeldoorn zijn te veel mensen aanwezig, stelt de gemeente op sociale media. Het is daarom niet mogelijk om voldoende afstand tot elkaar te bewaren. De gemeente roept daarom op niet meer naar de binnenstad te komen. De oproep staat ook op borden in de omgeving van de binnenstad.

 

Eerder op de middag kreeg de politie in Culemborg een melding van een te drukke winkel. Het was daar zo druk, dat het ook hier onmogelijk was om anderhalve meter afstand te houden.

 

Druk in grote steden
Ook in andere Gelderse steden zoals Arnhem en Nijmegen is het druk, blijkt uit berichten op sociale media. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven roept inwoners van zijn stad op om zaterdag niet naar het centrum te komen om sinterklaasinkopen te doen.

 

Eerder was het op vrijdagmiddag ook in het centrum van Rotterdam te druk met het oog op corona, volgens de gemeente en veiligheidsregio. De gemeente plaatste daar matrixborden om mensen erop te wijzen dat ze drukte moeten vermijden.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Verdachte neergeschoten tijdens aanhouding in Rheden

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 17:30

RHEDEN - Tijdens een aanhouding van een verdachte in een pand aan de Snippendaalseweg in Rheden is geschoten. De man had zich verschanst in het pand. De politie was daar vanmorgen ter ondersteuning van een deurwaarder.

 

De verdachte werkte niet mee aan het verzoek van de deurwaarder het pand te verlaten. Er werd met enkele molotovcocktails naar de deurwaarder en de aanwezige agenten gegooid.

 

Dreigende situatie
Vanwege de dreigende situatie is het arrestatieteam opgeroepen. Eenmaal in het pand gaf de verdachte zich niet over. De situatie was zo dreigend dat de verdachte is neergeschoten. De man is daarbij gewond geraakt aan zijn benen en een hand en is naar het ziekenhuis over gebracht. Ook is een lid van het arrestatieteam gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Verder onderzoek
In verband met het schieten op de verdachte wordt een rijksrecherche onderzoek ingesteld. De verdachte is aangehouden en zal worden verhoord.

Man kijkt mee tijdens pinnen en steelt daarna pinpas

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 16:57

GELDERLAND - Zaterdag 28 november heeft de politie na lang onderzoek een man van 44 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een hotel in Almere. Alleen al in Gelderland wordt hij verdacht van zeker elf zaken van pinpasfraude.

 

De man wordt ervan verdacht over de schouders van mensen mee te kijken tijdens het pinnen. De personen werden afgeleid en daarna was hun pinpas verdwenen. Soms werd direct daarna naast hen al een bedrag van hun rekening gepind. Ook werden aankopen gedaan. In deze zaken gaat het om zeker enkele duizenden euro's die zijn gepind.

 

Mogelijk meer zaken dan nu bekend
De tot nu toe bekende zaken speelden in het Noordoostelijke deel van Gelderland in een periode van meer dan een jaar. Er wordt echter vermoed dat de verdachte ook betrokken is bij zaken buiten de Eenheid Oost-Nederland. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast.

Bestelbus volledig uitgebrand op Rosendaalseweg in Arnhem

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 22:39

ARNHEM - Op de Rosendaalseweg net buiten Arnhem heeft woensdagavond een bestelbus in brand gestaan. De brand werd rond 21.50 uur ontdekt waarna de brandweer werd gewaarschuwd.

 

Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig echter al volledig in brand. De brandweer kreeg het vuur lastig gedoofd maar had het vuur na enige tijd onder controle en geblust.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt dan ook nog niet uitgesloten.

 

De bestelbus kan als verloren worden beschouwd.

Stichting Ambulance Wens rijdt 15.000ste rit

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 17:04

ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond half 9 is een ambulance voor de 15.000ste rit van Stichting Ambulance Wens vertrokken.

 

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Op de foto staan oprichter Kees Veldboer en vrijwilliger Judith Lanser.

 

Voor meer informatie kijk op www.ambulancewens.nl.

Illegaal vuurwerk aangetroffen in en rond woningen waar ook kinderen verbleven

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 19:37

ARNHEM - Op dinsdag 1 december heeft de politie in twee plaatsen illegaal vuurwerk aangetroffen in en naast woningen waar ook kinderen verbleven. Dankzij tips wist de politie het vuurwerk te vinden en kon het in beslaggenomen worden. Er zijn twee verdachten aangehouden.

 

Op dinsdagmiddag werd een woning gecontroleerd aan de Merwedestraat in Arnhem nadat er een anonieme tip binnenkwam. Agenten vonden 109 nitraten in een schuurtje naast de woning waar ook kinderen verbleven. Een 32-jarige man uit Bemmel en de bewoonster werden aangehouden. Beiden worden verdacht van het bezitten van illegaal vuurwerk. Zoals gebruikelijk wanneer we kinderen aantreffen in gevaarlijke situaties werd er een zorgmelding gemaakt. Daarnaast is de gemeente op de hoogte gesteld van de zaak.

 

In Raalte werd diezelfde dinsdag 's avonds in een woning aan de Iepensingel ongeveer 88 kilo vuurwerk gevonden. Ruim 25 kilo daarvan was illegaal en geknutseld vuurwerk. Een deel van dat vuurwerk lag op slaapkamers onder bedden opgeslagen. De mannelijke bewoner is aangehouden en ook hier heeft de politie een zorgmelding gemaakt.

 

Levensgevaarlijke situaties
We moeten er niet aan denken wat er gebeurd was als dat vuurwerk onder die bedden en in dat schuurtje was geëxplodeerd. Een vonkje van statische elektriciteit kan soms al voldoende zijn voor ontbranding en de gevolgen zijn dan niet te overzien. Niet alleen de bewoners, maar ook de buurt liep hierdoor enorm gevaar. Het is om die reden dat we hard optreden tegen het illegale vuurwerk.

 

Daarnaast kan het bezit van illegaal vuurwerk grote, persoonlijke gevolgen hebben. Je krijgt een aantekening op de justitiële documentatie en hebt daarmee een strafblad. Het afsteken van het vuurwerk zorgt daarnaast voor overlast en gevaar.

 

Meld signalen of vermoedens van vuurwerk en de handel ervan (op social media en daarbuiten) via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Vrouw uit Arnhem aangehouden na vondst 147 fietsen

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 20:29

ARNHEM - Woensdag 2 december kreeg politie Arnhem de melding dat er in een bedrijfspand aan de Badhuisstraat een groot aantal fietsen zouden staan. De melder had er een vreemd gevoel bij omdat er ook veel nieuwe fietsen tussen stonden.

 

Ter plaatse troffen agenten in het bedrijfspand inderdaad meerdere fietsen aan, 147 om precies te zijn. De politie heeft een aantal fietsen gecontroleerd of deze afkomstig waren van diefstal. Dit bleek inderdaad het geval. De huurder van het pand - een 56-jarige vrouw uit Arnhem - kon aan ons geen logische verklaring geven over de aanwezigheid van de fietsen in het pand.

De politie heeft de vrouw aangehouden ter zake heling. De recherche zal verder onderzoek doen naar de 147 fietsen.

 

Mocht u aangifte hebben gedaan en de politie treft uw fiets aan dan zullen zij contact met u opnemen.

Auto vliegt in brand op de A50 tussen Hoenderloo en Arnhem

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 16:47

BEEKBERGEN / ARNHEM - De brandweer is maandagmiddag rond 12.10 uur gealarmeerd voor een autobrand op de A50 ter hoogte van afrit Hoenderloo in de richting van Arnhem.

 

Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De inzittenden van de auto konden het voertuig op tijd verlaten. Door de autobrand ontstond er een flinke file op de A50. 

 

De auto is afgesleept door de berger.

Parkeercontroleur in Arnhem opzettelijk aangereden door bestuurder van personenauto

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 17:56

ARNHEM - Woensdag 9 december is er in Arnhem een parkeercontroleur opzettelijk aangereden door de bestuurder van een personenauto. De man is gewond geraakt aan zijn been.

 

De bestuurder van de auto is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De parkeercontroleur is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen beroofd van telefoon en kleding, telefoon via Find my iPhone teruggevonden

Gemaakt: Donderdag, 10 december 2020 16:59

ARNHEM - Woensdag 9 december rond 19.00 uur is een 16-jarige jongen in de buurt van de Bosweg beroofd van zijn mobiele telefoon. Onder bedreiging van een vuurwapen of iets wat daar op lijkt moest hij zijn telefoon, jas, schoenen en tas afgeven. Agenten die ter plaatse gingen konden via de app Find my iPhone de telefoon traceren en vonden deze terug in de buurt van de plek waar de jongen beroofd was. De jas, schoenen en tas zijn niet aangetroffen.

 

Signalement
Een van de vermoedelijke daders is ongeveer 16 jaar oud, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur, is ongeveer 1.75 lang en heeft donkere haren. Hij droeg een donkere jas (parajumper) met capuchon, een zwarte trainingsbroek, witte sneakers en zwarte handschoenen.

 

De tweede vermoedelijke dader is ongeveer 19 jaar oud, heeft een blanke huid, een gezet/gespierd postuur, is ongeveer 1.90 a 1.95 lang. Hij droeg een donkerbruine jas met capuchon en bontkraag, een zwarte jeans en zwarte sneakers.

 

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben wat te maken kan hebben met deze beroving, contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Flinke verkeerschaos en schade na ongeval in Loenen

Gemaakt: Donderdag, 10 december 2020 19:11

LOENEN - Op de Eerbeekseweg tussen Loenen en Eerbeek heeft donderdagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Hierbij vielen geen gewonden.

 

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Een vrouw werd in de toegesnelde ambulance onderzocht en behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De overige automobilisten bleven ongedeerd.

 

De drie voertuigen, twee personenauto's en een bedrijfsbus raakte zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Vanwege het ongeval werd de Eerbeekseweg volledig afgesloten. Dit zorgde voor een flinke verkeerschaos rondom Loenen. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend.

Achterhoeker heeft nog celstraf tegoed van maar liefst 1.113 dagen

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 15:47

DUIVEN - Een 54-jarige Achterhoeker die nog een celstraf tegoed had van maar liefst 1.113 dagen is woensdagmiddag, ondanks al zijn inspanningen om onder de radar te blijven, opgepakt in Duiven. Hij is na zijn aanhouding overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem, in afwachting van zijn overplaatsing naar een huis van bewaring.


De man was in 2012 veroordeeld voor meerdere diefstallen en heling van personenauto's. Na intensief en volhardend onderzoek tussen agenten van het team Achterhoek West, Rivierenland-Oost (Liemers), het CET (Coördinatie Executie Taken) en het GPT (Grensoverschrijdend Politieteam) kwam informatie naar voren dat de voortvluchtige zich woensdagmiddag in de omgeving van de A12 zou begeven. Agenten zagen de voortvluchtige vervolgens rijden op de snelweg A12 bij Duiven en hebben de man gestopt en vervolgens aangehouden.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Aanhangwagen in brand gestoken aan de Honigkamp in Arnhem

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 16:23

ARNHEM - In de nacht van zondag op maandag 14 december, tussen 04:00 en 05:00 uur, werd er bij de Bethlehemkerk aan de Honigkamp in Arnhem een aanhangwagen in brand gestoken.


De politie is op zoek naar getuigen van deze brandstichting. Ook zijn zij op zoek naar de eigenaar van de aanhangwagen. Heeft u meer informatie? Bel dan naar het algemene telefoonnummer 0900-8844.