Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:22:40 Verkeersstremming A12 Re - Europaweg,3 Arnhem Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
zaterdag 20 juli 2019

Archief

Brand gesticht in lunchroom aan de Steenstraat in Arnhem

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 17:46

ARNHEM - Afgelopen nacht is rond 3.45 uur brand gesticht in een lunchroom aan de Steenstraat in Arnhem. Bewoners van omliggende woningen moesten kort uit hun woning, maar toen bleek dat er geen gevaarlijke gassen waren vrijgekomen bij de brand, konden zij gelukkig weer naar huis.


De politie is een onderzoek gestart en daarbij kunnen ze jouw hulp gebruiken! De politie wil graag mensen spreken die iets hebben gezien of gehoord of die camera's in de buurt van de Steenstraat hebben hangen. Contact opnemen kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Trein ramt gipsblokken op spoor bij Velp

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 22:06

VELP - Op maandag 18 februari hebben vandalen op de Ommershofselaan in Velp gipsblokken op het spoor gelegd. De trein kon niet op tijd kunnen remmen en een klap was dan ook onvermijdelijk. Volgens een incidentbestrijder van Prorail zijn er geen gewonden gevallen bij het ongeluk. Het is niet bekend of er veel schade is.

 

Er is weinig meer van de gipsblokken over. De spoorwegovergang is afgezet en voorlopig buiten gebruik. De politie heeft later op de avond meerdere verdachten aangehouden.

Brexit en rijbewijs

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 22:19

NEDERLAND - Als er geen overeenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is op 29 maart 2019, dan hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU/EVA-landen. Wat betekent dit als u een rijbewijs heeft uit het Verenigd Koninkrijk en woont u in Nederland?

 

Bekijk wat u kunt doen op de website van het RDW.

Beschonken autodief klemgereden in Arnhem

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 20:40

ARNHEM - Woensdagavond heeft de politie na een achtervolging vanuit Duiven een verdachte aangehouden op de Driepoortenweg in Arnhem. De verdachte had deze Opel gestolen en was er mee vandoor gegaan.

 

Nadat de auto was klemgereden bleek de bestuurder onder invloed van alcohol. Ook vond hij het nodig agenten te beledigen met allerlei ernstige ziektes.

 

De verdachte zit binnen en de auto kan gelukkig terug naar de eigenaar!

Bestuurder snorscooter (15) negeert stopteken en gaat ervandoor

Gemaakt: Zaterdag, 23 februari 2019 19:22

ARNHEM - Tijdens een controle vrijdagavond in Arnhem viel deze snorscooter op vanwege zijn hoge snelheid. Hierop ging onze motorrijder achter de scooter aan. De bestuurder vond het nodig om het gegeven stopteken te negeren, waarop een achtervolging ontstond. Gelukkig kon de motorrijder deze snel ten einde brengen, waarna de jonge bestuurder (15 jaar) kon worden aangehouden.


Hij heeft diverse bekeuringen gekregen, waaronder het rijden zonder rijbewijs, rood licht negeren en het negeren van een stopteken. Tevens werd de constructiesnelheid overschreden met 25km/uur, waarop er nu een WOK-melding(*) op de scooter zit.

 

Stop gewoon als de politie een stopteken geeft. Hooguit krijg je ergens een bekeuring voor. Als je dit niet doet en er ontstaat een achtervolging, dan worden er meer verkeersovertredingen gepleegd en breng je jezelf en andere weggebruikers in gevaar. Doe dit niet. Wees zo stoer om gewoon te stoppen als je een fout maakt.

 

* WOK-melding; Wachten Op Keuring. Hierbij moet een voertuig opnieuw ter keuring worden aangeboden bij het RDW, waarbij moet worden aangetoond dat het voertuig voldoet aan de wetgeving.

Zoektocht naar daders van schietpartij in Arnhem-Zuid

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 15:55

ARNHEM - Er heeft maandagmiddag een schietpartij plaatsgevonden bij hondentrimsalon Perro aan de Corrie Tendeloostraat in Arnhem. Dat gebeurde rond 14.30 uur. Een persoon is daarbij gewond geraakt.

 

De politie is op zoek naar een of twee daders. Die zijn gevlucht. Een van de daders is een getinte man met een gezet postuur.

 

Ziet u de daders lopen, niet zelf benaderen maar direct 112 bellen. Er wordt in de zoektocht naar de verdachten onder meer een politiehelikopter ingezet. Ook gebruiken wordt gebruik gemaakt van een speurhond.

 

Leerlingen van de nabijgelegen Lea Dasbergschool moesten op last van de politie maandag iets langer blijven. Inmiddels zijn die naar huis.

Asfaltoplichters gespot op de Veluwe

Gemaakt: Dinsdag, 26 februari 2019 17:20

REGIO - Inwoners uit Putten en Garderen melden aan onze redactie dat zij gisteren Engels sprekende mannen aan de deur hebben gehad voor de verkoop van rest asfalt. De mannen rijden in een Citroën Cactus. Ze bieden aan asfalt te leggen op inritten en erven. Het asfalt zou over zijn van wegwerkzaamheden in de buurt. Dit is niet waar.

 

Hoe de klusjesmannen te werk gaan
De geleverde werkzaamheden en materialen van zijn van slechte kwaliteit. Ook worden de prijzen opgedreven tot absurde hoogtes. De mannen komen dwingend over en proberen geld te verkrijgen door te dreigen en te intimideren.


Wat te doen?
Mochten de mannen voor je deur staan, ga niet met ze in zee en bel de politie!

Zwaarbewapende agenten vallen flatwoning binnen aan de Schoutenstraat

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 17:35

ARNHEM - Een arrestatieteam van de politie heeft woensdagmiddag opnieuw een inval gedaan in een woning in Arnhem. Of de inval te maken heeft met de schietpartij van eerder deze week in de wijk Rijkerswoerd, wil de politie niet zeggen.


Zwaarbewapende agenten vielen woensdagmiddag een flatwoning aan de Schoutenstraat binnen. Er bleek niemand in het pand aanwezig. De politie wil niet zeggen wat de reden is van de inval. 'Het gaat om een lopend onderzoek, meer kunnen we er nu niet over kwijt', zegt een woordvoerder.

 

Man neergeschoten
Maandagavond viel een team van de politie ook al een woning binnen. Dat gebeurde in een flatgebouw aan de Lange Wal. Er was echter niemand thuis. De politie bevestigde dat deze inval wel te maken had met de schietpartij bij een hondentrimsalon aan de Corrie Tendeloostraat, waarbij een man gewond raakte.

 

Na de schietpartij, op klaarlichte dag in de wijk Rijkerswoerd, startte de politie een klopjacht. De schutter is vooralsnog op de vlucht.

 

Zie ook:

Meeste aanmeldingen voor Camera in Beeld in Oost-Nederland

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 18:54

OOST-NEDERLAND - In januari stroomden de aanmeldingen voor Camera in Beeld binnen. Na 12 dagen stond de teller op bijna 4000 nieuw aangemelde beveiligingscamera's! Dit was het resultaat van een landelijke campagne. In Oost-Nederland was het succes het grootst met 688 nieuwe aanmeldingen.

 

Camera in Beeld
Met camerabeelden worden misdrijven opgelost, zoals woninginbraken, autobranden, overvallen of geweldsdelicten. Bij autobranden bijvoorbeeld is het moeilijk om daders te pakken. Het gebeurt vaak 's nachts waardoor er weinig of geen getuigen zijn. Daarnaast zit er tijd tussen de brandstichting en de daadwerkelijke brand, waardoor de dader al weg is voordat iemand iets doorheeft. Camerabeelden kunnen dan helpen om de dader op te sporen. Misschien hebt u met uw camera net een stukje van de straat in beeld waarop we de brandstichter zien lopen.

 

Hoe werkt Camera in Beeld?
Camera in Beeld is een beveiligde databank van de politie. In deze databank staat wie zijn beveiligingscamera heeft aangemeld. Zo kunnen we in het geval van een misdrijf snel zien of er in de omgeving camera's hangen. Als we denken dat uw beelden kunnen helpen in het onderzoek, dan nemen we contact met u op om te vragen of we de beelden mogen bekijken. We kunnen de beelden dus alleen zien als u ze aan ons geeft. Wie weet wordt de dader door uw beelden herkend. Meteen aanmelden? Klik dan hier.


Hoe zit het met privacy?
U mag alleen een beveiligingscamera ophangen om uw eigendommen te beschermen, niet om de openbare weg te filmen. Dat is in strijd met de privacywetgeving. Toch is het soms onvermijdelijk om een stukje van de openbare weg te filmen. Wanneer u bijvoorbeeld uw oprit filmt, dan kan het zijn dat u een deel van de stoep in beeld heeft. Dat is toegestaan. Het is wel belangrijk dat u zichtbaar aangeeft dat u een camera hebt door een sticker of bordje bij uw deur te plaatsen.

 

Aanmelden
Hangt er een camera aan uw huis? Laat het de politie weten door uw camera aan te melden bij Camera in Beeld. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u ook uw eigen buurt veiliger te maken. Ook als uw camera niets opneemt, een zogenaamde dummy, is dat waardevolle informatie voor de politie. We weten dan dat er geen beelden beschikbaar zijn. In totaal zijn al meer dan 200.000 camera's geregistreerd in Nederland.

Politie onderzoekt gewapende overval op woning aan de Vlissingenhof in Arnhem

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 16:46

ARNHEM - De politie onderzoekt een gewapende overval op een woning aan de Vlissingenhof in Arnhem op vrijdag 1 maart rond 23.45 uur. De politie is direct een zoektocht in de omgeving gestart maar dat heeft nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten.

 

Rond dat tijdstip wisten vier of vijf personen de woning in te komen waarvan 1 een wapen bij zich zou hebben gehad. De personen doorzochten de woning, maar gingen er zonder buit vandoor. De 24-jarige bewoonster bleef ongedeerd maar was natuurlijk wel enorm geschrokken, zeker omdat er twee kinderen in het huis aanwezig waren.


Na korte tijd belde ze de politie die direct een onderzoek startte. De politie heeft slachtofferzorg aangeboden.

 

Getuigenoproep
Heeft u misschien meer informatie of heeft u iets gezien of gehoord, dat misschien bij kan dragen aan het onderzoek? Bel dan met de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Domino's pizza koerier in botsing met personen auto in Velp

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 14:38

VELP – Op de kruising van de Hoofdstraat met de Ommershofselaan in Velp is zondag een scooterrijder van Domino’s Pizza in botsing gekomen met een personenauto. De scooterbestuurder is nagekeken in de ambulance en is met schouderklachten voor controle meegegaan naar het ziekenhuis.

 

Het ongeval is ontstaan door mogelijk een voorgangsfout. Omstanders hebben het verkeer tijdelijk geregeld terwijl de politie getuigen hoorde.

Lichaam aangetroffen in de Rijn bij Arnhem

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 16:19

ARNHEM - In de Rijn bij Arnhem is maandag 4 maart een lichaam gevonden, meldt de politie op Twitter.


Het stoffelijk overschot lag in het water bij de Westervoortsedijk. Een bewoner van een woonboot zag het lichaam drijven.

 

De politie heeft het lichaam uit het water gehaald. Het is nog niet bekend om wie het gaat en wat de doodsoorzaak is. Dat wordt onderzocht. Het lichaam is overgebracht naar het forensisch instituut in Elst.

Politie zoekt getuigen van schietincident aan de Brunelsingel

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 16:34

ARNHEM - De recherche doet onderzoek naar een schietincident aan de Brunelsingel afgelopen nacht in Arnhem en is op zoek naar getuigen.

 

Even na middernacht kreeg de politie de melding dat er geschoten was aan de Brunelsingel. Agenten troffen ter plaatse daadwerkelijk hulzen aan. Een man raakte gewond bij het incident. Een 40-jarige man uit Arnhem werd aangehouden. Hij wordt gehoord over het incident. De recherche heeft nog veel vragen en is daarom op zoek naar getuigen.

 

Heeft u iets gezien? Dan spreken we u graag
Heeft u in de nacht van 3 op 4 maart even na middernacht de omgeving de Brunelsingel iets verdachts gezien of gehoord? Of heeft u verdachte auto's zien rijden? We spreken u graag! Neem contact met ons op via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Man licht vrouwen op voor tienduizenden euro's

Gemaakt: Dinsdag, 05 maart 2019 16:42

NEDERLAND - De Amsterdamse recherche is op zoek naar vrouwen die mogelijk het slachtoffer zijn geworden van een 30-jarige man die verdacht wordt van oplichting. De verdachte is op maandag 4 maart 2019 aangehouden. Hij zou meerdere vrouwen, voornamelijk met een Marokkaanse achtergrond, op slinkse wijze hebben opgelicht voor tienduizenden euro's. De man komt uit Gelderland maar tegen zijn slachtoffers heeft hij ook andere gemeenten als zijn woonplaats genoemd.

 

De verdachte komt in beeld bij de recherche tijdens een ander groot Amsterdams onderzoek uit 2016. Hij wordt in dit onderzoek gehoord als getuige, maar er komen dusdanig ernstige vermoedens van oplichting aan het licht, dat besloten wordt om nader onderzoek te verrichten. Uit dat onderzoek komt naar voren dat de verdachte op allerlei manieren vrouwen uit heel het land benadert. Hij doet dat met verschillende namen en aliassen zoals Nourdin, Nordin, Fouad, Marouane, Brahim, Bouka, Chakir, Taoufik en Said. Zijn slachtoffers komen uit verschillende milieus, maar zij hebben hun Marokkaanse achtergrond gemeen. Ook de verdachte heeft een Marokkaanse achtergrond.

 

Sluwe werkwijze
De verdachte bouwt een vertrouwensband op met de vrouwen die hij benadert en hij wil graag trouwen. Hij doet zich voor als serieuze huwelijkskandidaat en zegt toe te zijn aan een leven met 'huisje, boompje, beestje'. In sommige gevallen vindt er ook contact plaats met de schoonfamilie over de verloving. Daarnaast wekt hij de indruk een geslaagd zakenman te zijn. Er worden plannen gemaakt om op vrij korte termijn te verloven. Voor de slachtoffers lijkt geen vuiltje aan de lucht, ook niet op het moment dat hij tijdelijk een geldbedrag wil lenen om bijvoorbeeld iets voor het aanstaande verlovingsfeest te regelen of omdat hij zogenaamd iets moet regelen voor zijn bedrijf en hij even niet bij zijn geld kan. Hierna verdwijnt hij van het toneel en de vrouwen krijgen het uitgeleende geldbedrag niet terug. Vermoed wordt dat de verdachte op deze manier vele tienduizenden euro's heeft buitgemaakt. De recherche doet onderzoek om te kijken of de financiële schade verhaald kan worden.

 

Oproep aan mogelijke slachtoffers
Naast het feit dat meerdere vrouwen het slachtoffer zijn geworden van oplichting, vindt de recherche het bijzonder kwalijk dat de verdachte het vertrouwen van de slachtoffers diep geschaad heeft. Meerdere vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan, maar op basis van het onderzoek vermoedt de recherche dat er door het hele land veel meer gedupeerden zijn, die zich mogelijk vanwege schaamte of angst niet bij de politie hebben gemeld. De recherche doet een dringend beroep aan mogelijke gedupeerden om alsnog contact op te nemen. Rechercheurs willen benadrukken dat wanneer slachtoffers contact opnemen met de politie, er de ruimte is om eerst een vertrouwelijk gesprek te voeren. Bent u mogelijk het slachtoffer geworden van deze verdachte of kent u iemand uit uw omgeving waarbij dit misschien het geval is? Neem dan contact op via 0800-6070. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier of door een mailtje te sturen naar: lemgo.amsterdam@politie.nl

 

Video's in twee talen
In de hoop om met mogelijke slachtoffers en hun omgeving in contact te komen heeft de politie een video in het Nederlands en Marokkaanse opgenomen. Op deze manier worden ook mensen bereikt die de Nederlandse taal mogelijk niet machtig zijn, maar die wellicht wel informatie hebben over de verdachte. De video's zijn hieronder te zien.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:55

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier.

Dieven betrapt op bouwterrein Van Oldenbarneveldtstraat

Gemaakt: Vrijdag, 08 maart 2019 16:15

ARNHEM - Donderdagavond werd de politier gebeld door een zeer alerte getuige. Hij had gezien dat twee personen met kabels aan het sjouwen waren op het bouwterrein op de Van Oldenbarneveldtstraat. De melder hield ze in het zicht en agenten gingen snel ter plaatse.

 

Doordat de melder een goed signalement doorgaf, konden de agenten al snel twee verdachten aanhouden in de omgeving. Beide verdachten waren bekenden van ons en ze hadden vieze handen van het sjouwen. Eén van hen bleek ook nog een ploertendoder op zak te hebben.

Persoon overleden bij brand in binnenstad Arnhem

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 08:11

ARNHEM - Bij een brand in een woning aan de Molenkom in Arnhem is zaterdagochtend 9 maart een dode gevallen. Het gaat om de 50-jarige bewoner. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

 

De brandweer ontdekte de brand in de woning in het centrum van Arnhem nadat er een melding was binnengekomen over een sterke brandlucht. De woning stond vol rook, de vlammen bleken al te zijn gedoofd. Binnen werd het lichaam van de bewoner aangetroffen. Uit voorzorg zijn omliggende woningen korte tijd ontruimd geweest.

 

Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog niet bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan door de forensische opsporing van de politie.

Brandweer druk met schademeldingen door harde wind

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 17:01

GELDERLAND - Flinke windstoten teisterden Gelderland zaterdagmiddag korte tijd. Het KNMI gaf daarom code geel af. De waarschuwing geldt tot 18.00 uur.

 

Onder meer Wageningen, Elst, Lunteren, Nunspeet, Otterlo en veel andere plaatsen kwamen meldingen van stormschade. De hulpdiensten gingen aan de slag om onder meer omgevallen bomen op te ruimen en schade aan daken te inspecteren.

 

Tent ontruimd in Ede

Tijdens de lammetjesdag op de Ginkelse Heide bij Ede werd een tent met circa 30 bezoekers ontruimd. Die moesten naast de schaapskooi schuilen. Onder de bezoekers waren veel kinderen. Door de bevestiging van extra scheerlijnen hield de tent het uiteindelijk.

 

Op de Engweg in Otterlo is het dak van een schuur afgewaaid. De brandweer heeft daar de situatie veilig gesteld.

 

Geen treinen
Tussen Arnhem en Ede reden zaterdagmiddag geen treinen, meldt de NS. Er lagen takken op het spoor bij Oosterbeek. De versperring was rond 16.50 verholpen.

Bankstel in brand in woning aan het Speenkruidpad in Arnhem

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 17:25

ARNHEM - Zaterdag 9 maart omstreeks 11:45 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een brand in een woning aan de Speenkruidpad.

 

De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Er bleek een bankstel in de woning in brand te staan, oorzaak volgens de bewoner mogelijk een sigaret, echter kon de brandweer dit niet bevestigen.

 

De bewoner is nagekeken door het ambulance personeel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De woning is door de brand onbewoonbaar, de bewoner zal tijdelijk elders verblijven.

Oorzaak dodelijke woningbrand binnenstad Arnhem is kortsluiting

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 17:36

ARNHEM - Bij een woningbrand in de binnenstad van Arnhem is zaterdagochtend vroeg de 50-jarige bewoner om het leven gekomen. Kortsluiting was de oorzaak van de brand, concludeert de politie na technisch onderzoek.

 

De brandweer ontdekte de brand in de woning in het centrum van Arnhem nadat er een melding was binnengekomen over een sterke brandlucht. De woning stond vol rook, de vlammen bleken al te zijn gedoofd. Binnen werd het lichaam van de bewoner aangetroffen. Uit voorzorg zijn omliggende woningen korte tijd ontruimd geweest.

Pizzabezorger (16) op fiets overvallen door twee onbekende jongemannen

Gemaakt: Zondag, 10 maart 2019 17:00

ARNHRM - Zaterdagavond rond 20.30 uur werd een 16-jarige pizzabezorger op een fiets overvallen door twee onbekende jongemannen. Het slachtoffer werd op het fietspad bij Het Hout, in de buurt van een watertje, met zijn fiets in de berm geduwd. Onder bedreiging moest hij geld afgeven. De twee verdachten gingen er te voet vandoor richting park. De recherche doet onderzoek.

 

Een getuige ontfermde zich over het slachtoffer en waarschuwde de politie. Er werd meteen gestart met onderzoek. De 16-jarige bleef ongedeerd en heeft aangifte gedaan. Agenten hebben een getuigenverklaring opgenomen.

 

Van de verdachten is het volgende signalement bekend: een licht getinte man, ca 15 jaar en 1.70 lang, gezet postuur, donker gekleed en een petje; de tweede man is ca 15 jaar en 1.75 lang, tenger postuur en ook donker gekleed. Zij zouden vanuit de richting van winkelcentrum Schuytgraaf over het fietspad aan zijn komen lopen.


Mensen die de verdachten in de omgeving van Het Hout hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Arnhem, telefoon 0900-8844.

Zonnepanelen waaien van dak van woning in Velp

Gemaakt: Zondag, 10 maart 2019 17:46

VELP - De brandweer van Velp is zondagmiddag 10 maart uitgerukt voor een melding van stormschade aan het Kastanjehof in Velp. Daar waren zonnepanelen van het dak gevallen door de harde wind.

 

De overige zonnepanelen zijn door de brandweer van het dak verwijderd.

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Politie zoekt getuigen van steekpartij op de Varkensstraat in Arnhem

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 16:39

ARNHEM - De politie is een onderzoek gestart na een steekincident op de Varkensstraat op zondag 10 maart. Daarbij liep een 26-jarige man uit Arnhem een steekwond op, een 33-jarige man uit Arnhem bleef ongedeerd. De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien wat kan helpen bij het onderzoek.


Rond 06.00 uur liepen de twee mannen op de Varkensstraat toen er een conflict ontstond met twee personen. Daarbij liep één slachtoffer een steekwond op, het andere slachtoffer bleef ongedeerd. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Daarom zoekt de politie getuigen van het incident.

 

Heeft u iets gezien?
Heeft u rond 06.00 uur op de Varkensstraat of daar in de buurt iets gezien wat kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Onderlinge jeugdbrandweer wedstrijden in Wageningen

Gemaakt: Zondag, 17 maart 2019 16:42

WAGENINGEN - Op zaterdag 16 Maart 2019 organiseerde brandweer Wageningen de onderlinge jeugdbrandweer wedstrijden van VGGM. In de ochtend was er een scenario voor de Junioren en in de middag een scenario voor de Aspiranten. De jeugdbrandweer uit Ede, Renkum, Scherpenzeel, Nijkerk, Rheden en Zevenaar streden om de 1e plaats! Voor beide teams was er een scenario uitgezet in een overslag voor veevoer.

 

Uitslag aspiranten HD

1 Ede

2 Scherpenzeel

3 Nijkerk

4 Zevenaar

5 Rheden

 

Uitslag junioren

1 Ede

2 Zevenaar

3 Scherpenzeel

4 Nijkerk

Veel schade bij aanrijding op de Huissensestraat

Gemaakt: Maandag, 18 maart 2019 15:54

ARNHEM - Maandagmorgen omstreeks 10:24 uur zijn twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de t splitsing Huissensestraat / Ir. Molsweg.

 

De blauwe auto wilde vanaf de Huissensestraat de Ir.Molsweg inrijden en zag daarbij waarschijnlijk de Opel Astra over het hoofd. De bestuurster van de blauwe Ford is ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel. De andere inzittende kwam met de schrik vrij. De bestuurders hebben ook een blaas test gedaan. Beide voertuigen hebben flinke schade. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen geborgen.

Spookrijder op de John Frostbrug komt in botsing met reclamemast

Gemaakt: Maandag, 18 maart 2019 23:15

ARNHEM - Maandagavond omstreeks 20:10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Nijmeegseweg ter hoogte van de John Frostbrug.

 

De grijze auto kwam vanuit het centrum richting Zuid, de bestuurster nam aan het einde van de John Frostbrug de verkeerde rijbaan, ze reed daarbij tegen het verkeer in. Ze zag ineens de rode auto op zich afkomen, hier bij week ze uit naar rechts en raakte hierbij een reclamemast. De rode auto kon een aanrijding niet voorkomen en raakte de grijze auto in de zijkant. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De VOA is ter plaatsen gekomen voor onderzoek.