Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:35:15 Lathyruspad 6832DP Arnhem 9742 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

woensdag 22 januari 2020

Archief

Dode man in woning Arnhem, misdrijf niet uitgesloten

Gemaakt: Zaterdag, 27 juli 2019 17:50

ARNHEM - In een woning in Arnhem is zaterdagmiddag een dode man gevonden. De politie kan een misdrijf niet uitsluiten en is een onderzoek gestart.


Het lichaam is gevonden in een woning aan de Oude Velperweg. De recherche en forensische opsporing doen er onderzoek, meldt de politie.

 

De politie vraagt mensen met meer informatie contact op te nemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Update

Onderzoek naar dode persoon is afgerond. De politie sluit een misdrijf uit.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Dinsdag, 30 juli 2019 22:12

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via vraag@vraaghetdespecialist.nl en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Het is weer vakantietijd, let op je wisselgeld!

Gemaakt: Woensdag, 31 juli 2019 00:33

NEDERLAND - In deze tijd van het jaar komen mensen terug van vakantie met munten in hun portemonnee die veel lijken op onze Euro. Let dus op je wisselgeld!

 

Bijvoorbeeld de munt van 10 Thaise Baht lijkt op een munt van 2 Euro, maar is slechts 25 cent waard. Ook de Turkse Lira lijkt op een Euro munt.

Wet gezichtsbedekkende kleding: vanaf 1 augustus

Gemaakt: Donderdag, 01 augustus 2019 16:35

NEDERLAND - Vanaf 1 augustus gaat de wet 'Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding' in. De belangrijkste feiten op een rij:

 

Gezichtsbedekkende kleding
Vanaf 1 augustus 2019 is het verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen in het openbaar vervoer en in gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid. Op deze locaties is het voor de sociale veiligheid en dienstverlening namelijk belangrijk dat iedereen elkaar kan herkennen en aankijken. Het is daarom niet toegestaan om kleding te dragen die het gezicht onherkenbaar maakt, zoals een integraalhelm, bivakmuts of boerka.

 

Naleving
Controle op naleving van dit verbod ligt bij de medewerkers van de instelling waar het verbod geldt en bij het personeel van het vervoersbedrijf. Van hen wordt verwacht dat zij overtreders aanspreken, wijzen op het bestaan van het verbod en hen verzoeken de gezichtsbedekking te verwijderen of anders het pand te verlaten.

 

Bekeuring
Als hier geen gehoor aan wordt gegeven kan de medewerker de hulp van politie inschakelen. Ook de politie zal de betrokkene waarschuwen de gezichtsbedekking te verwijderen of de locatie te verlaten. Als dit niet het beoogde effect heeft, kan deze overgaan tot het uitschrijven van een bekeuring.

 

Melding maken
Wilt u melding maken van een persoon met gezichtsbedekkende kleding op een locatie waar dit verboden is, neem contact op met een medewerker van de locatie of personeel van het vervoersbedrijf.

 

Aangifte
Draagt u gezichtsbedekkende kleding en wilt u als slachtoffer van een misdrijf aangifte doen, dan zijn er meerdere opties. Zo kunt u aangifte doen op locatie (bijvoorbeeld bij u thuis), telefonisch of via internet. Dan bent u niet in overtreding. Indien het niet anders kan en u hulp zoekt of aangifte wilt doen op een politiebureau, dan dient u mee te werken door de gezichtsbedekkende kleding af te doen.

 

Burgeraanhouding
In de media wordt gemeld dat iedere burger mag overgaan tot aanhouding op heterdaad, dit gericht op een overtreding van de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding. De wet geeft inderdaad deze mogelijkheid aan. De politie adviseert burgers echter voorzichtig te zijn met het zelf aanhouden van mogelijke overtreders van de Wet gezichtsbedekkende kleding. Hoewel betrokkene op het eerste oog in overtreding kan zijn, dient er ook altijd door de overheidsinstantie of vervoerder gewezen te worden op het verbod en de keus te worden voorgelegd de kleding af te doen of zich te verwijderen. Pas als door de politie is vastgesteld dat die waarschuwing is gedaan en de keus is voorgelegd kan de politie eventueel overgaan tot het uitschrijven van een proces-verbaal. Daarna zal het OM bepalen of er een boete wordt opgelegd.

Politie medewerker Oost-Nederland buiten functie gesteld

Gemaakt: Vrijdag, 02 augustus 2019 16:56

OOST NEDERLAND - De leiding van de politie Oost-Nederland heeft een medewerker uit de eenheid buiten functie gesteld. Hij wordt verdacht van een strafbaar feit.

 

De medewerker wordt ervan verdacht dat hij onjuist gebruik heeft gemaakt van politiesystemen. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie doet hier onderzoek naar. Gedurende het onderzoek heeft de medewerker geen toegang tot gebouwen en systemen.

Ophef na brief van buurtapp Nextdoor

Gemaakt: Zaterdag, 03 augustus 2019 17:28

NEDERLAND - Op meerdere plaatsen in Nederland zijn de laatste dagen per post uitnodigingen verspreid van de buurtapp Nextdoor. In de brief wordt bewoners opgeroepen zich aan te melden voor de Nextdoor buurtapp. 'In deze buurtapp delen we lokale tips en aanbevelingen voor bijvoorbeeld een klusjesman of oppas, bespreken we de veiligheid in de buurt, plannen we buurtevenementen en nog veel meer', staat te lezen in de brief.

 

De brief wordt steevast ondertekend door iemand die in de buurt woont, inclusief vermelding van de straatnaam maar zonder huisnummer.

 

De politie weet van dit fenomeen. Hoewel de voorwaarden zijn omschreven op de app, voelen sommigen zich kennelijk niet prettig als zij hun eigen naam tegenkomen. Zij kunnen zich dan bij de politie melden maar uiteraard kan men zich ook melden bij Nextdoor.


Deskundigen zullen zich moeten buigen in hoeverre er sprake is van strafbaarstelling. De politie roept in ieder geval iedereen op altijd goed de voorwaarden te lezen behorende bij de app en dan pas akkoord te gaan.

 

De Nextdoor buurtapp is legitiem en wordt in werkelijkheid gebruikt door veel Nederlanders. Toch roepen de deze week verstuurde uitnodigingen ook vragen op. Bij navraag in de straat van waaruit de brief verstuurd zou zijn is namelijk gebleken dat de persoon in kwestie er soms niets van afweet.

Behulpzame vrouw wordt van haar scooter getrapt

Gemaakt: Zondag, 04 augustus 2019 17:42

ARNHEM - Op donderdag 25 juli omstreeks 07.30 uur heeft er op de Tilburgweg in Arnhem een mishandeling plaats gevonden. Dit zou in de buurt van het station zijn geweest.


Van de mishandeling is aangifte gedaan. Het slachtoffer verklaarde dat ze op haar scooter reed en dacht dat een dame op de fiets hulp nodig had. Ze wil deze dame helpen maar deze bleek agressief en heeft uiteindelijk het slachtoffer van haar scooter getrapt.


De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Het slachtoffer heeft kort gesproken met een vrouw die haar zonnenbril van de grond gepakt heeft. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Traumahelikopter rukt uit voor neergestoken man op parkeerplaats aan de Singravenlaan

Gemaakt: Zondag, 04 augustus 2019 19:00

ARNHEM - Zondagmorgen rond 05.30 uur werd melding gemaakt van een steekincident op een parkeerplaats aan de Singravenlaan. Politieagenten waren snel ter plaatse en troffen een gewonde man aan. Hij zou door een andere man gestoken zijn. Ambulancedienst en ook een traumahelikopter rukten uit voor de nodige medische hulpverlening. De politie startte meteen een uitgebreid onderzoek.

 

Aan het steekincident zou een woordenwisseling vooraf zijn gegaan, waarbij mogelijk nog een derde persoon bij betrokken was. Vervolgens ging de verdachte er in een grijze auto vandoor. Het slachtoffer, een 30-jarige inwoner van Arnhem, raakte ernstig gewond en is naar het UMC St Radboud overgebracht. Er is inmiddels een aangifte van hem opgenomen.

 

Er werd een zogeheten Plaats Delict afgezet en recherche en forensische opsporing hebben onderzoek gedaan. Ook werd een speurhond ingezet en is in de loop van de ochtend een buurtonderzoek gehouden. De toedracht ligt mogelijk in de relationele sfeer, maar het onderzoek wordt voortgezet. Getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord op (of in de buurt van) de parkeerplaats worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Arnhem via 0900-8844.

Arnhemmer aangehouden voor steekpartij Singravenlaan

Gemaakt: Vrijdag, 09 augustus 2019 17:35

ARNHEM - In het onderzoek naar een ernstig steekincident zondagmorgen op de Singravenlaan heeft de recherche een 27-jarige inwoner van Arnhem aangehouden. De verdachte is ingesloten voor verhoor en in verzekering gesteld.

 

Rond 05.30 uur zondagochtend troffen agenten na een melding een gewonde man op een parkeerplaats. Het 30-jarige slachtoffer uit Arnhem werd na eerste medische zorg ter plaatse opgenomen in het ziekenhuis.

 

De recherche en forensische opsporing deden uitgebreid onderzoek. Deze week werd de auto waarmee de verdachte er vandoor zou zijn gegaan, en die als gesignaleerd gemeld stond, aangetroffen en meegenomen voor nader (sporen)onderzoek. Aan het steekincident zou een woordenwisseling vooraf zijn gegaan. De toedracht tot het steekincident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

 

De verdachte wordt vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek loopt nog.

 

Zie ook:

Brandweer redt kat uit boom, wie gaat dat betalen?

Gemaakt: Vrijdag, 09 augustus 2019 18:22

NEDERLAND - In Nederland stuurt de brandweer nooit een rekening voor haar inzetten, wie haar ook alarmeert. Maar ook wanneer de brandweer er op uit gaat om een dier te redden? De brandweer heeft een wettelijke taak om mensen en dieren te redden. Als de centralist een melding binnen krijgt van een dier in nood dan zal deze een inschatting maken of het nodig is om de brandweer er op af te sturen.

 

Als zich een calamiteit voordoet hoeft u dus niet bang te zijn dat u als melder of slachtoffer een rekening ontvangt van de brandweer. Maar, hoewel de brandweer u niets kost is de brandweer "niet gratis". De kosten (mensen en materieel) worden betaald uit de gemeentebegroting. U betaalt het dus met zijn allen.

 

Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?

Doe mee aan onze poll onderaan op de voorpagina. Zou de brandweer een rekening moeten sturen voor een inzet?

Blauwe rugzak met medicijnen kwijt

Gemaakt: Zaterdag, 10 augustus 2019 18:46

ARNHEM - Een man is zaterdag 10 augustus 2019 een donker blauwe rugzak kwijt geraakt met daarin schoenen en medicijnen. Exacte lokatie niet bekend maar ergens in Arnhem.

 

Heeft u de blauwe rugzak gezien of heeft u andere tips? Bel de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Veel schade na brand in rieten dak van woning in Velp

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 16:42

VELP - De hulpdiensten zijn maandag 12 augustus uitgerukt voor een brand aan de Rembrandtlaan in Velp. Er bleek brand te zijn ontstaan op het rieten dak een een woning.

 

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De brandweer had door de snelle inzet het vuur snel onder controle. Wel raakte de woning fors beschadigd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Tiener aangehouden voor overval op McDonald's in Arnhem

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 17:56

ARNHEM - Vanochtend heeft de recherche een 15-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij de overval op de McDonald's aan de Batavierenweg. In de nacht van 2 op 3 juli werd het restaurant overvallen door twee personen.

 

Welke rol de aangehouden verdachte heeft gespeeld bij de overval, wordt op dit moment onderzocht. Dat gebeurt onder meer door de verdachte te horen. Het rechercheteam is nog op zoek naar de andere overvaller.

 

Signalement gezochte overvaller
Van de andere overvaller is slechts een summier signalement bekend. We zoeken een jongeman, met een een lichtgetinte huidskleur die waarschijnlijk ongeveer even oud is als de aangehouden verdachte. Hij was ongeveer 1.70 meter lang, had een slank postuur en droeg donkere kleding.

Tips voor een veilige vakantie

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 19:37

Het is weer bijna zover…. De dagen worden afgeteld, de afwezigheidsassistenten ingesteld en de koffers worden gepakt. Tijd voor vakantie. Even helemaal niets, tijd met elkaar, herinneringen maken en de batterij weer opladen.

 

De meesten van ons kijken hier het hele jaar naar uit en terecht. Helaas kan een vakantie ook uitmonden in een nachtmerrie wanneer je op vakantie geconfronteerd wordt met een ongeval met letsel. Hieronder zetten wij graag wat korte dingen uiteen waar je rekening mee moet houden in geval van een ongeval in het buitenland.

 

 1. Verkeersongeval

Indien je betrokken raakt bij een verkeersongeval in het buitenland bepaal je aan de hand van het Haags Verkeersongevallenverdrag welk recht van toepassing is (mits het land daarbij is aangesloten). In dat verdrag is onder andere het volgende opgenomen:

 • Wanneer twee of meer voertuigen betrokken zijn bij een ongeval en zij zijn beide ingeschreven in hetzelfde land, is het recht van dat land van toepassing. Wanneer je bijvoorbeeld betrokken raakt bij een ongeval in Italië met een andere Nederlander, dan is het Nederlandse recht van toepassing. 
 • Wanneer er een eenzijdig verkeersongeval plaatsvindt, is het recht van het land waar het voertuig staat ingeschreven van toepassing. Dit geldt zowel voor de bestuurder als voor de passagiers die in de auto zitten waarmee het ongeval plaatsvindt.

Belangrijk is wel om te weten om de aansprakelijkheid vast te stellen, gelden de verkeersregels van het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden.

 

Tip

Om goed voorbereid en verzekerd op vakantie te gaan met de auto is het raadzaam om een SVI-verzekering af te sluiten (Schade voor inzittende verzekering). Zowel de bestuurder als de passagiers zijn dan verzekerd voor letselschade wanneer je toch betrokken raakt bij een ongeval. Deze tip geldt overigens niet alleen voor de vakantieperiode, maar ook in het dagelijks leven. Let daarbij goed op de polisvoorwaarden, dat echt alle (letsel)schade vergoed wordt en niet alleen bepaalde posten en tot een bepaald bedrag.

 

 1. Ongeval (onrechtmatige daad)

Lastiger zijn de situaties wanneer je letsel oploopt door een derde maar niet door een  verkeersongeval. Wanneer je tijdens je vakantie letselschade oploopt door een fout van een ander geldt het lex loci delicti-principe. Dit houdt in dat de regels gelden van het land waar je het letsel hebt opgelopen. Dus als jou bijvoorbeeld in Frankrijk een ongeval overkomt is het Franse recht van toepassing.

 

 1. Reisorganisatie

Bij een georganiseerde reis heb je een “extra veiligheid” wanneer je letselschade oploopt op vakantie. Wettelijk is het zo geregeld dat reisorganisaties ervoor moeten zorgen dat de reis naar verwachting van de reiziger verloopt. Gebeurt dit niet en loopt de reiziger daardoor schade op, dan kan de reisorganisatie aansprakelijk zijn. Groot voordeel is dat het Nederlands recht van toepassing is.

 

Let op, dit geldt alleen voor de diensten die door de reiziger bij de reisorganisatie zijn afgenomen. Als je bijvoorbeeld schade oploopt in het hotel wat door de reisorganisatie is geboekt, dan kan de reisorganisatie daarvoor aansprakelijk zijn. Loop je letsel op tijdens een activiteit die je zelf hebt georganiseerd, bijvoorbeeld een middagje winkelen in Athene, dan is de reisorganisatie niet aansprakelijk.

Wij hopen natuurlijk dat iedereen een hele fijne vakantie heeft zonder enige incidenten. Mocht je toch letsel oplopen, let dan goed op deze tips:

 • Maak foto’s: maak direct foto’s en noteer de gegevens van de partijen die erbij betrokken zijn. Zorg ook dat je over de gegevens van eventuele getuigen beschikt.
 • Politie: zorg ervoor dat de lokale autoriteiten ter plaatse zijn, zodat er direct een proces verbaal kan worden opgemaakt. Niets vervelender dan op vakantie terug te moeten komen om aangifte te doen. Vaak heb je deze ook echt nodig in Nederland om de schade te verhalen.
 • Ziekenhuis: ga direct naar het ziekenhuis om vast te laten leggen waar je letsel uit bestaat.
 • Bewaar bonnen: houd goed bij welke schade je door het ongeval oploopt en zorg dat je deze kan onderbouwen
 • Bovenal: zorg voor goede verzekeringen!: denk daarbij bijvoorbeeld aan de reisverzekering, zorgverzekering met buitenlandse dekking en SVI-verzekering.

 

Heb je letsel opgelopen bij een ongeval in het buitenland of in Nederland en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn om je schade te verhalen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Wij wensen jou en je familie en vrienden een hele mooie, zonnige zomer toe.

 

Drive Letselschade
t: 06 838 61 007
a: Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
w: www.driveletselschade.nl

Steekpartij bij asielzoekerscentrum, verdachte op de vlucht

Gemaakt: Dinsdag, 13 augustus 2019 16:03

ARNHEM - Op het asielzoekerscentrum aan de Elderhofseweg in Arnhem heeft dinsdagmiddag een steekincident plaatsgevonden. Bij de steekpartij is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

 

De verdachte is nog voortvluchtig. De politie is een zoekactie gestart. De verdachte is een man van rond de 20 jaar. Hij draagt een zwarte broek en goudkleurige bovenkleding. De man is lang, slank en heeft zwart haar.

 

De politie vraagt mensen die de man zien, direct contact te zoeken.

Rijstrook A12 afgesloten vanwege familie zwanen op de vluchtstrook

Gemaakt: Woensdag, 14 augustus 2019 18:49

ZEVENAAR - Op de A12 ter hoogte van afslag Zevenaar tussen Arnhem en Zevenaar loopt een groep zwanen over de vluchtstrook. Dit zorgt ervoor dat de rechterrijstrook is afgesloten.

 

De hulpdiensten zijn in kennis gesteld. Rijkswaterstaat en politie komen ter plaatse om de zwanen van de snelweg te halen.

 

Door de afsluiting van de rechterrijstrook is er een file ontstaan in de richting van de grensovergang.

Agenten in kogelwerende vesten rijden mannen met nepwapens klem

Gemaakt: Zaterdag, 17 augustus 2019 16:31

ARNHEM - Vrijdagavond kwam er aan het begin van de avond een melding binnen van een getuige die een wapen had gezien. Twee mannen in een auto op de Westervoortsedijk in Arnhem zouden met een wapen in de auto zitten. Agenten kwamen meteen in actie.


Omdat er in de melding werd gesproken over een vuurwapen, namen de agenten voorzorgsmaatregelen. Ze trokken hun kogelwerende vesten aan. De verdachte auto werd vervolgens klemgereden. De inzittenden lieten meteen het wapen zien aan de agenten.

 

De twee mannen uit de auto zijn aangehouden, het gaat om een man van 28 uit Arnhem en een 29-jarige man uit Heerlen. Het wapen bleek al snel een nepwapen te zijn, maar van een afstand is dat moeilijk te zien. Omdat het zo moeilijk in te schatten is of zo'n wapen echt of nep is, is het niet toegestaan om hiermee op straat te komen. Door anderen kan een nepwapen als bedreiging worden gezien.

Vertraging op de A50 vanwege aanrijding bij Loenen

Gemaakt: Maandag, 19 augustus 2019 16:31

LOENEN - Op de A50 tussen Arnhem en Loenen heeft ter hoogte van afrit Loenen een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Hierbij raakte niemand gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur. Hulpdiensten werden gealarmeerd maar bij aankomst bleek er niemand gewond te zijn geraakt. Wel ontstond er een forse file omdat de rechterrijstrook werd afgesloten. Het verkeer vanaf Arnhem moest dan ook rekening houden met ongeveer 20 minuten vertraging.

 

De personenauto is afgesleept door een berger waarna de rechterrijstrook weer kon worden vrijgegeven. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

Politie betrapt 200 appende automobilisten vanuit 'belbus'

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 16:19

NEDERLAND - De politie heeft woensdag en donderdag honderden automobilisten op de bon geslingerd na een controle vanuit een zogenoemde belbus. Er werden onder meer 204 bestuurders betrapt op het vasthouden van een telefoon.

 

Ondanks dat het relatief rustig was op de weg, werd toch nog een groot aantal automobilisten staande gehouden. Dit resulteerde in:

 • 204 x pv vasthouden telefoon
 • 33 x pv onvoldoende rechts houden
 • 107 x pv overig (kleven, doorgetrokken streep, negeren aanwijzing etc.)
 • 4 x werd een rijbewijs ingevorderd ivm snelheid
 • 2 x werd er een bloedproef gedaan ivm verdenking rijden onder invloed van drugs. Een hiervan was een grote joint aan het roken tijdens het rijden wat gezien werd vanuit de bus.

 

Verder werd een wapenstok aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en tegen de bezitter hiervan werd proces verbaal opgemaakt.

 

Er werd een openstaande boete geïnd en een passagier werd aangehouden in verband met een openstaande celstraf van 14 dagen. Een andere persoon moest met ons mee ivm afname DNA.

 

Tot slot werd er een mededeling 130 opgemaakt naar het CBR voor een automobilist die meerdere overtredingen maakte. Waarschijnlijk volgt een verplichte cursus, de EMG genaamd.

 

Zie ook:

Gebruikers crowdfundingssite Dream or Donate mogelijk opgelicht

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 17:52

WITHAREN - Afgelopen dinsdag is de crowdfundingssite Dream or Donate offline gegaan. Het platform werd door mensen gebruikt om geld in te zamelen voor medische behandelingen of aangepast vervoer voor mensen met een beperking. Gebruikers van de doneersite hebben het vermoeden dat ze mogelijk zijn opgelicht.

 

Om vast te stellen of er sprake is van een strafbaar feit inventariseren en beoordelen we nu eerst alle aangifte(s). Ook zijn hiervoor gegevensdragers van de eigenaar van Dream or Donate in beslag genomen. Op basis daarvan gaat de politie bekijken waar ze precies mee te maken hebben en of er sprake is van een strafbaar feit. Als blijkt dat er sprake is van strafbare feiten, kan het Openbaar Ministerie overgaan tot strafvervolging.

 

Vermoedt u dat u slachtoffer bent? Dan kunt u aangifte doen. Ook als u eerder is verteld dat dit niet kon, doe dit alsnog.

Geen wapen aangetroffen bij zoektocht ME in Sonsbeek Park Arnhem

Gemaakt: Zaterdag, 31 augustus 2019 16:18

ARNHEM - In de nacht van van vrijdag op zaterdag zocht de politie in het park Sonsbeek in Arnhem naar een 40-jarige vrouw, die eerder ook al gezocht werd in Nijmegen. Agenten droegen toen kogelwerende vesten. De vrouw wilde zichzelf mogelijk iets aandoen.

 

Uiteindelijk rond 05.00 uur gevonden in het centrum van de stad. Ze is overgedragen aan zorgverleners. Omdat er mogelijk een vuurwapen was achtergelaten is de Mobiele Eenheid een zoektocht gestart. Er is uiteindelijk geen wapen aangetroffen. Wie het wapen - alsnog - vindt in Sonsbeek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Tweede verdachte (15) voor overval McDonald's Arnhem aangehouden

Gemaakt: Maandag, 02 september 2019 17:08

ARNHEM - In de ochtend van 12 augustus heeft de recherche een 15-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij de overval op de McDonald's aan de Batavierenweg. In de nacht van 2 op 3 juli werd het restaurant overvallen door twee personen.

 

Welke rol de aangehouden verdachte heeft gespeeld bij de overval, wordt op dit moment onderzocht. Dat gebeurt onder meer door de verdachte te horen. Het rechercheteam is nog op zoek naar de andere overvaller.

 

Op maandagochtend 2 september is er een tweede verdachte aangehouden. Ook dit is een jongen van 15 jaar uit Arnhem. Het onderzoek van de politie gaat verder.

Fietsendief opgepakt, politie zoekt eigenaar fiets

Gemaakt: Dinsdag, 03 september 2019 17:45

ARNHEM - De politie in Arnhem op zoek naar de eigenaar van deze fiets. Agenten hebben in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag een fietsendief aangehouden en zijn op zoek naar de eigenaar. De fiets is gestolen in de buurt van het Gele Rijdersplein in Arnhem.

 

Ben jij de eigenaar of weet je van wie deze fiets is? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Politie zoekt eigenaar van hond die meisje in arm beet

Gemaakt: Woensdag, 04 september 2019 20:02

ARNHEM - Afgelopen zaterdag is een jong meisje in haar arm gebeten door vermoedelijk een herdershond. Het meisje maakte deel uit van een groep van 35 kinderen met enkele begeleiders. Ze waren vanaf de parkeerplaats bij Moscowa onderweg naar de jeugdherberg Stayokay. Het gebeurde ongeveer tussen 20.00 uur en 20.30 uur.


De hond werd uitgelaten door een man en een vrouw van tussen de 50 en 60 jaar, in bijzijn van een ongeveer 20-jarige man. Na de beet zijn zij doorgelopen en hebben zich niet bekommerd over het slachtoffer, laat staan dat ze de schade hebben afgehandeld.


Het meisje liep een beetwond op aan haar bovenarm en moest in Rijnstate worden gehecht.


De politie is op zoek naar de eigenaren van deze hond. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie, dan hoort de politie dat graag via 0900-8844.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Donderdag, 05 september 2019 00:05

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier. Laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Honderden leerlingen geëvacueerd vanwege brand in school in Arnhem

Gemaakt: Donderdag, 05 september 2019 15:06

ARNHEM - Op donderdag 5 september is er omstreeks 09:40 uur brand ontstaan in openbare basisschool De Boomhut aan de Bernhardlaan in Arnhem.

 

De brandweer rukte na de melding meteen met meerdere voertuigen uit. Binnen waren ongeveer 400 leerlingen. De gehele school kon vlot worden ontruimd. De BHV'ers hebben het brandje zelf geblust. De brandweer deed alleen nog een nacontrole en heeft de school geventileerd.

 

Het vuur zou hebben gewoed in een toiletruimte van de school. Enkele lokalen blijven nog even buiten gebruik. De leerlingen zijn opgevangen en voorzien van een versnapering, aldus de brandweer. Het is niet bekend wat voor schade dit heeft veroorzaakt of hoe het brandje kon ontstaan.

Politie start pilot emissieloze voertuigen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 16:59

NEDERLAND - Vandaag starten drie politie-eenheden met de pilot 0-emissie. Het komende jaar testen zij verschillende emissieloze voertuigen, zoals elektrische auto's, motoren en speed pedelecs. Die voertuigen worden gerouleerd tussen basisteams in de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam. Het doel is om te zien wat het voor de operatie en bedrijfsvoering betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken. Hiermee bereidt de politie zich ook voor op toekomstige aanbestedingen van het wagenpark.


Pilot
De politie doet veel om duurzamer te worden. Een van de acties is het testen van emissieloze voertuigen. De pilot 0-emissie, die vandaag start, geeft verschillende basisteams binnen de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam een jaar lang kans om de emissieloze voertuigen eens goed uit te testen. Het zijn extra voertuigen die een aanvulling zijn op wat de teams al hebben staan. Ook moeten de voertuigen volledig voldoen aan alle vereisten die nu voor voertuigen gelden.

 

Het gaat om verschillende soorten elektrische auto's, motoren en speed pedelecs, die gaan rouleren tussen de basisteams. Elk basisteam heeft vier maanden om de voertuigen uit te proberen. Maar ze moeten zeker ook kijken naar wat niet prettig werkt, stelt Pim Miltenburg, hoofd operatiën Oost Nederland en voorzitter van de stuurgroep 0-emissie. 'Het doel is om te zien wat het voor de operatie betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken.'

 

Feedback
Om goed te kunnen testen, worden de voertuigen gedurende een jaar uitgeprobeerd. Door verschillende teams, in verschillende omgevingen en tijdens verschillende seizoenen. Want rondrijden in de stad is niet hetzelfde als op het platteland en rondrijden in de zomer is niet hetzelfde als in de winter. Miltenburg hoopt daarom aan het einde van de pilot op veel nuttige feedback van de collega's. 'Ik ben benieuwd of mensen er in druk verkeer van schrikken als er ineens een politieauto langsrijdt, omdat ze niks aan horen komen. Maar ook wat er gebeurt als je een melding krijgt en je kunt geruisloos aan komen rijden.'

 

Infrastructuur
Er moet ook praktisch worden getest. De laadtijd en actieradius van de elektrische voertuigen, bijvoorbeeld. 'Het regelen van de infrastructuur die nodig is om te testen was nog het meeste werk in de voorbereiding. Want elk voertuig moet worden opgeladen en daar zijn laadpalen voor nodig op de parkeerplaats. Dan moet je dus ook rekening houden met de stroomcapaciteit van het bureau. Mocht nou blijken dat het opladen erg lang duurt, dan hebben we uiteindelijk een groter wagenpark nodig om inzetbaar te blijven', aldus Miltenburg.

 

Eisen
Voor de toekomstige aanbesteding voor het wagenpark moet bekend zijn welke eisen er worden gesteld aan de nieuwe voertuigen. 'Zo is bijvoorbeeld de middenconsole bij de emissieloze voertuigen verlaagd om een beter zitpositie te verkrijgen, omdat we hier kritiek op kregen bij de Mercedes B. Die leerpunten hebben we meegenomen. Nu uitgebreid testen helpt ons voor de volgende grote aanbesteding.'

Politie zoekt getuigen van straatroof op de Huissensedijk

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 17:07

ARNHEM - Op maandag 9 september 2019 omstreeks 22.09 uur heeft er een beroving onder bedreiging van een vuurwapen plaatsgevonden op de Huissensedijk ter hoogte van de manege in Arnhem. De slachtoffers moesten hun spullen afgeven.

 

De beroving heeft plaats gevonden door 6 à 7 personen. De daders zijn weggelopen vanaf de Huissensedijk richting de John Grosmanstraat in Rijkerswoerd in Arnhem. De groep was gekleed in donker kleurige trainingspakken. Een aantal sprak accentloos Nederlands. Helaas konden de slachtoffers niet meer signalementen van de daders geven.

 

Agenten troffen op de kruising mr P.S. Gerbrandysingel / Emily Brontësingel te Arnhem de sporttas van een slachtoffer aan welke door de daders was weggenomen.

 

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Heeft u iets gehoord of gezien of heeft u andere informatie, of eventueel camerabeelden waar de daders op te zien zijn? Neemt u dan contact op via 0900-8844.

Aanhoudingen in drugsonderzoek café Arnhem, burgemeester sluit het pand

Gemaakt: Zondag, 15 september 2019 20:06

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 september rond 02.30 uur een instap gedaan in een horecagelegenheid aan de Varkensstraat in Arnhem. Bij de inval zijn drie mannen aangehouden voor drugsbezit en/of drugshandel. Ook werd er in het café harddrugs en een mes aangetroffen. De burgemeester heeft het pand per direct gesloten.


De politie startte een onderzoek na signalen dat er in het betreffende café hard drugs openlijk gebruikt en verkocht zou worden. Al snel bleek uit het onderzoek dat de signalen werden bevestigd. Politie, Openbaar Ministerie en de Gemeente Arnhem vinden het van belang hard op te treden tegen drugshandel. Daarom is besloten deze actie te houden en alle aanwezigen in het café te controleren.

 

In totaal zijn er 3 verdachten aangehouden. Een 26-jarige man uit Doesburg werd aangehouden omdat hij in het bezit was van 5 wikkels cocaïne. Daarnaast werd een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden voor drugshandel. Een 41-jarige man uit Arnhem is aangehouden voor het gelegenheid geven tot dealen. Bij de actie werden ondermeer een arrestatieteam en een drugshond ingezet.

In het café zelf zijn tijdens de doorzoeking, op de grond en achter de bar, ook nog wikkels cocaïne, XTC pillen, diverse lege wikkels en een mes aangetroffen. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek gaat verder.

 

Op basis van de resultaten van deze actie heeft de burgemeester van Arnhem besloten het pand per direct te sluiten.

Nu ook locatiegegevens bekend bij hulpdiensten na bellen 112 met iPhone

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 18:20

NEDERLAND - Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan krijgt de medewerker van de landelijke 112-centrale in Driebergen uw locatiegegevens en uw mobiele gegevens te zien. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.

 

Locatiegegevens voor hulpdiensten
Locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon is verbonden altijd meegestuurd. De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio. Hij of zij vraagt ook om uw locatie om te controleren of deze goed ontvangen is. In 2019 is een nieuwe techniek in gebruik genomen waarmee uw locatie nog nauwkeuriger bepaald kan worden als u 112 belt. Deze techniek heet Advanced Mobile Location (AML). AML werkt op Androidtelefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13). Het is overigens aan te raden om nog even te wachten met de installatie van iOS versie 13. De nieuwe iOS 13 zou namelijk flink wat bugs hebben en kenners raden aan om te wachten tot iOS 13.1 arriveert. Voor de ongeduldigen onder ons: dat is over vier dagen al.

 

Nummerherkenning 112
Het telefoonnummer van iedere oproep verschijnt automatisch in de computer van de alarmcentrale. Uw nummer is dus bekend bij de medewerker van de centrale meldkamer. Hij kan u terugbellen als de verbinding om een of andere reden wordt verbroken.