Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:15:09 Bassa, Huisarts Volkerakstraat 6826GV Arnhem 7945 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-118

Ambulance 07-118

maandag 18 januari 2021

Archief

Scooterrijder zonder rijbewijs rijdt voetganger aan in het Lauwersgrachtpark

Gemaakt: Zaterdag, 15 augustus 2020 16:14

ARNHEM - Vrijdagavond 14 augustus kreeg politie Arnhem de melding dat er een aanrijding was geweest in het Lauwersgrachtpark. De aanrijding zou zijn geweest tussen een scooter en een voetganger en de voetganger had letsel.


Toen agenten ter plaatse kwamen zagen wij dat het slachtoffer op de grond lag en veel pijn had. Het bleek dat hij meerdere fracturen had. Hij is dan ook meegenomen door de ambulance richting ziekenhuis Rijnstate.


De verdachte van de aanrijding was ook aanwezig. Dit bleek een bekende van ons te zijn. Hij was vorige week door de politie bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Dit bleek nu ook weer het geval. Hij is door ons aangehouden voor meerdere strafbare feiten en door ons overgebracht naar het politiebureau aan de Beekstraat.


De verdachte kon vanmorgen weer gaan nadat hij gehoord was, maar tijdens zijn vrijlating vond hij het nodig om agenten te beledigen voor van alles en nog wat, waarvoor hij opnieuw aangehouden is.

Auto in lichterlaaie op de Roggeveenhof in Arnhem

Gemaakt: Zaterdag, 15 augustus 2020 16:20

ARNHEM - In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 augustus, rond 03:30 uur, kwam er een melding binnen van een autobrand op de Roggeveenhof (Presikhaaf) in Arnhem. Bij aankomst van de hulpdiensten was er inderdaad al een flinke brand gaande en stond het voertuig in lichterlaaie.


De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien waarmee u kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met 0900-8844.

Noodweer boven de Veluwe, Hoenderloo krijgt de volle laag

Gemaakt: Zaterdag, 15 augustus 2020 20:25

VELUWE - Op verschillende plaatsen op de Veluwe is zaterdagavond 15 augustus veel regen gevallen. Dat zorgde voor overlast en, op sommige plekken, ongevallen. Met name in de omgeving van Apeldoorn was het raak.


In Radio Kootwijk liepen aan het begin van de avond woningen onder water en dreigde in andere huizen hetzelfde te gebeuren. De huizen zijn gelezen achter een heuvel, van waaraf het water snel naar beneden stroomt de huizen in. Bewoners en brandweerlieden zijn met hulp van de bewoners bezig de huizen weer te ontdoen van alle water of het water tegen te houden.

 

Ook uit Doetinchem kwamen veel meldingen van wateroverlast.

 

Weerman Reinier van den Berg

Volgens weerman Reinier van den Berg Hoenderloo was de bliksemactiviteit erg groot in Hoenderloo. Hij voorspelde veel wateroverlast want deze stil hangende bui laat heel veel water los.

Eerste eikels vallen van de boom en die kunnen giftig zijn voor honden

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 16:19

NEDERLAND - De eerste eikels zijn van de eikenboom gevallen op veel plekken in Nederland. Hondenbaasjes zullen daarom de komende tijd extra alert moeten zijn. Jonge eikels en eikenblad zijn namelijk giftig voor veel dieren.

 

Eikels en groen eikenblad bevatten het giftige tannine en kunnen vergiftigingen veroorzaken voor dieren. Vooral eikels die onrijp zijn bevatten de stof tannine.

 

Ook paarden, schapen en geiten kunnen gezondheidsklachten krijgen van de eikels. Als een hond teveel eikels binnenkrijgt kan dat leiden tot nierfalen.

 

Als je merkt dat je huisdier eikels heeft binnengekregen en daar last van heeft, wordt geadviseerd direct een dierenarts te waarschuwen.

Cybercrimeteam van de politie stuurt bericht naar 50.000 gevonden emailadressen

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 16:48

OOST NEDERLAND - In een onderzoek naar een cyberdelict zijn door de Belgische politie 50.000 mailadressen en wachtwoorden aangetroffen. Vandaag ontvangen deze 50.000 betrokkenen een e-mail van het cybercrimeteam van de politie Oost-Nederland.

 

Strafrechtelijk onderzoek

In België loopt een strafrechtelijk onderzoek naar een cyberdelict. De politie Oost-Nederland heeft op verzoek van de Belgische collega’s een verdachte aangehouden in Oost-Nederland. In het onderzoek zijn meerdere gegevensdragers in beslag genomen en onderzocht. Hierop werden onder andere 50.000 mailadressen en wachtwoorden aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de aangetroffen gegevens te linken zijn aan accounts bij webwinkels en online handelsplaatsen.

 

Mail namens de politie

De politie Oost-Nederland stuurt vandaag een mail naar de 50.000 mailadressen die gevonden zijn. In de mail wordt uitgelegd waarom de betrokkenen de mail ontvangen en wordt geadviseerd wachtwoord(en) te wijzigen. Het informeren van de 50.000 betrokkenen komt voort uit het Belgische onderzoek. Er loopt geen afzonderlijk onderzoek in Nederland.

 

Publiek-private samenwerking cybercrime teams

Elke eenheid van de nationale politie investeert op onderzoeken naar cybercriminaliteit. Er zijn cybercrimeteams die aan de hand van digitale sporen onderzoek doen naar verdachte(n) achter deze vormen van criminaliteit. Cybercriminelen zijn moeilijk op te sporen. Ze opereren vaak grensoverschrijdend en wisselen regelmatig van server. De politie werkt daarom bij de aanpak van cybercrime samen met veel partijen in binnen- en buitenland.

 

Tips om cybercrime te voorkomen

Digitale veiligheid is helaas niet te garanderen. U kunt wel maatregelen nemen om de kans om slachtoffer van cybercriminaliteit te worden zo klein mogelijk te maken:

 • Zorg dat uw computer goed beveiligd is en installeer updates zodra ze beschikbaar zijn
 • Maak gebruik van een virusscanner, firewall, scriptblockers (apps die scripts tegenhouden die een virus kunnen bevatten)
 • Gebruik een sterk wachtwoord, bijvoorbeeld een lange wachtzin. Deze is voor u gemakkelijk te onthouden en voor criminelen moeilijk te achterhalen. Meer informatie hierover vindt u bijvoorbeeld op www.veiliginternetten.nl
 • Door het instellen van een twee-stapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je e-mailaccount, social media of clouddienst. Vaak wordt dan een toegangscode naar een vertrouwd apparaat van jou gestuurd om in te kunnen loggen. Hackers hebben dan aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account of cloud te krijgen
 • Klik niet zomaar op een link
 • Geef nooit uw inloggegevens af
 • Bij een scheiding (werk of privé) moet u ook digitaal scheiden: reset wachtwoorden en verbreek eventueel gedeelde e-mailadressen en cloud-accounts
 • Maak regelmatig een back-up van uw waardevolle bestanden (bijvoorbeeld foto’s, video’s, documenten enzovoort).

Gewonde bij steekincident in flat Arnhem; politie houdt man aan

Gemaakt: Donderdag, 20 augustus 2020 05:12

ARNHEM - In een appartementencomplex aan het Gelderseplein heeft woensdagavond een steekincident plaatsgevonden. Hierbij raakte een persoon gewond.

 

Het steekincident vond rond 23.45 uur plaats in een appartement op de tweede etage van het complex. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse waaronder een ambulance. Bij het steekincident raakte een persoon gewond. Het slachtoffer is enige tijd door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld waarna deze per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. Over zijn/haar toestand is niets bekend.

 

De politie hield bij de woning ook een man aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal daar morgenochtend worden verhoord door de recherche.

 

Omwonenden op straat melden dat er, voorafgaand het steekincident, een hoop geschreeuw te horen was.

Vrouw (65) uit Arnhem wordt overgoten met vloeistof en raakt ernstig gewond

Gemaakt: Vrijdag, 21 augustus 2020 16:25

ARNHEM - Een 65-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagmiddag 20 augustus ernstig gewond geraakt nadat ze met een vloeistof werd overgoten aan de Wagnerlaan in Arnhem. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over het incident dat plaatsvond tussen 17:15 en 17:45 uur.


Het slachtoffer was haar paarden aan het voeren op een weiland aan de Wagnerlaan toen er twee mannen aan kwamen lopen. Een van de twee gooide een nog onbekende, bijtende vloeistof richting het gezicht van de vrouw.

 

Signalementen
Het slachtoffer had deze mannen eerder die donderdag ook al gezien rond het weiland.

 

Verdachte 1
- ongeveer 20 jaar
- getinte huidskleur
- lichtblauwe blouse
- spijkerbroek

 

Verdachte 2
- ongeveer 20 jaar
- getinte huidskleur
- wit, mouwloos shirt
- zwarte broek

 

Melden
Mensen die afgelopen donderdagmiddag iets hebben gehoord of gezien of meer weten over de zaak vragen we om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om onderstaand tipformulier in te vullen.

 

Verder onderzoek
De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de mishandeling. Ook wordt er onderzoek gedaan naar welke vloeistof er is gebruikt.

Gewonde bij schietpartij op de Steenstraat in Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 21 augustus 2020 18:47

ARNHEM - Op de Steenstraat in Arnhem heeft vrijdagavond een schietparij plaatsgevonden, hierbij is één persoon gewond geraakt. Een 31- jarige inwoner uit Arnhem is aangehouden, meldt de politie. De Steenstraat en Ing. J.P. van Muijlwijkstraat werden afgesloten voor onderzoek. Ook zou een politiehelikopter zijn ingezet.

 

De politie start een onderzoek en gaan daarvoor onder andere de verdachte horen en sporenonderzoek doen. Als u informatie heeft over dit incident, dan hoort de politie dat graag op 0900 8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Auto vliegt in brand op de A50 bij Loenen

Gemaakt: Zaterdag, 22 augustus 2020 23:20

LOENEN - De bestuurder van een personenauto zag op de A50 ter hoogte van Loenen rook onder zijn motorkap komen. De bestuurder parkeerde zijn auto op de parkeerplaats waarna er vlammen zichtbaar waren. De man belde direct 112 nadat hij zich in veiligheid had gebracht.

 

De brandweer en politie waren binnen 10 minuten ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de voorkant van de auto volledig in vlammen opging. De oorzaak van de brand zou volgens de politie en brandweer een technisch mankement zijn.

 

De bestuurder is door familie opgehaald. Zijn auto is door een Berger afgesleept.

Man aangehouden voor gewapende overval op cafetaria Arnhem

Gemaakt: Dinsdag, 25 augustus 2020 16:13

ARNHEM - De recherche heeft een verdachte aangehouden voor een gewapende overval op een cafetaria aan de Kroonse Wal op 4 december 2019. De verdachte is een 18-jarige man uit Dieren.

De man wordt verdacht van een overval op een cafetaria op de Kroonse Wal in Arnhem. Op 4 december 2019 kwamen rond 22:00 uur twee mannen de cafetaria binnen die vervolgens een medewerker bedreigden met een wapen. De medewerker van de cafetaria werkte hen de zaak uit, maar kwam daarbij ten val en werd door een van de overvallers hard in zijn gezicht geschopt.

 

Enige tijd geleden vroeg de politie uw hulp in het programma Opsporing Verzocht, mede dankzij uw tips en door uitvoerig recherchewerk kon de man vanmorgen worden aangehouden.  

De man zit vast en de recherche doet nader onderzoek.

 

Tevens wordt nog gezocht naar de tweede verdachte van de overval. Zijn signalement is als volgt:

 • Begin 20
 • Vrij lang (circa 1.85 meter)
 • Slank postuur
 • Droeg een Nike jack en trainingsbroek
 • Droeg donkere schoenen met reflecterende accenten

Vrouw (35) overleden na schietpartij op de Floriszstraat in Arnhem

Gemaakt: Dinsdag, 25 augustus 2020 16:16

ARNHEM - De politie is op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor het schietincident op maandag 24 augustus aan de Floriszstraat in Arnhem. Het slachtoffer, een 35-jarige vrouw uit Arnhem, is in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis, maar is daar in de loop van de nacht aan haar verwondingen overleden.


De politie onderzoekt wat er precies is voorgevallen. Daarbij wordt er rekening gehouden met verschillende scenario's. Verder doen ze nog steeds sporenonderzoek in de woning en spreken agenten met onder meer omwonenden. De politie roept getuigen op zich te melden als zij informatie hebben die kan helpen. Bel in dat geval met 0900-8844 of –als u anoniem wilt blijven- 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Snorfietser met teveel drank op en een pistool onder de buddyseat

Gemaakt: Dinsdag, 25 augustus 2020 16:28

ARNHEM - Afgelopen weekeinde controleerden agenten op de Velperweg in Arnhem een snelle snorfiets. Tijdens de controle controleerden wij of de snorfiets niet van diefstal afkomstig was. Toen de buddyseat werd geopend zagen wij een voorwerp liggen wat op een vuurwapen leek. Hierop is de bestuurder direct aangehouden. Omdat de bijrijder zich niet kon identificeren is deze ook aangehouden.


Als wij een vuurwapen gelijkend voorwerp aantreffen moeten wij dit door een speciaal opgeleide agent laten veiligstellen. Nadat deze agent het wapen beter had bekeken bleek het te gaan om een alarmpistool.


De bestuurder bleek ook nog onder invloed te zijn van alcohol. Voor dit feit, de snelheid van de snorfiets en het bezit van het alarmpistool is proces-verbaal opgemaakt.

Automobiliste frontaal tegen boom tussen Laag Soeren en Eerbeek

Gemaakt: Woensdag, 26 augustus 2020 16:16

EERBEEK - Op de Harderwijkerweg tussen Laag Soeren en Eerbeek heeft woensdagmiddag een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een vrouw zwaargewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 13.00 uur nadat de bestuurster van de auto vermoedelijk de macht over het stuur verloor in een bocht. De auto kwam vervolgens frontaal tegen een boom aan. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse waaronder een traumahelikopter en meerdere brandweerwagens. Brandweerlieden hebben het ambulancepersoneel geassisteerd met het bevrijden van het slachtoffer.

 

Het slachtoffer werd nadat ze was bevrijd overgedragen aan het ambulancepersoneel. Deze hebben haar lange tijd onderzocht in de ambulance waarna zij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

De trauma arts is mee gegaan in de ambulance ter ondersteuning. De Harderwijkerweg is voorlopig afgesloten vanwege onderzoek en bergingswerkzaamheden.

Opnieuw ongeval in Willemstunnel Arnhem

Gemaakt: Woensdag, 26 augustus 2020 20:58

ARNHEM - Opnieuw heeft er een ongeval plaatsgevonden in de beruchte Willemenstunnel in het centrum van Arnhem. Het ongeval gebeurde woensdagavond omstreeks 19.50 uur. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, waaronder de brandweer. Dit omdat er mogelijk sprake zou zijn van beknelling.

 

Bij aankomst troffen de hulpdiensten een auto aan die tegen de muur van de tunnel was aangebotst. Hierbij raakte voor zover bekend een persoon lichtgewond. Hij is ter plaatse behandeld en onderzocht. De man zat samen met een hondje in de auto, het dier lijkt geen letsel te hebben overgehouden aan het ongeval.

 

De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. Vermoedelijk is de bestuurder van de auto de macht over het stuur kwijt geraakt. Een rijstrook is afgesloten. De auto wordt door een berger afgesleept. In de Willemstunnel is het wel vaker raak.

RIVM waarschuwt voor valse SMS berichten

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:54

NEDERLAND - Pas op! Dit bericht is NIET van het RIVM, het RIVM stuurt geen sms-jes.


Kwaadwillenden proberen je mogelijk bankgegevens te ontfutselen. Telefoontje van de GGD en twijfel je? Hang op en bel je regionale GGD.

Twee gewonden bij frontale aanrijding op de Onderlangs - N225 in Arnhem

Gemaakt: Maandag, 31 augustus 2020 16:54

ARNHEM - Maandagmiddag 31 augustus rond 13.05 uur heeft een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Onderlangs - N225 in Arnhem.

 

Twee inzittenden zijn bij het verkeersongeval gewond geraakt en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het ongeval is de weg in beide richtingen afgesloten.

Auto raakt van de weg en belandt in de sloot in Duiven

Gemaakt: Donderdag, 03 september 2020 04:12

DUIVEN - Op de Oostsingel in Duiven is woensdagavond 2 seprtember een auto in een droge sloot beland. Hierbij raakte niemand gewond.

 

Het ongeval gebeurde iets na 23.00 uur. Er werd een ambulance opgeroepen om de bestuurder te controleren. De jongeman kwam met de schrik vrij.

 

De oorzaak van het ongeval is onbekend. De auto is fors beschadigd en moet worden afgesleept. Vanwege het ongeval is een deel van de weg afgesloten.

Bekeuringen uitgeschreven vanwege asociale trouwstoet door het centrum van Arnhem

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 17:50

ARNHEM - Zondag 6 september kreeg de politie veel meldingen van een mogelijke trouwstoet die gevaarlijk rijgedrag vertoonde in het centrum van Arnhem.

 

In totaal zijn er met het gebruik van camerabeelden 26 bekeuringen uitgeschreven. Alle genoteerde kentekenhouders kunnen een bekeuring verwachten tussen de 90 en 400 euro.

Elektrische step in beslag genomen in het centrum van Arnhem

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 16:05

ARNHEM - Tijdens een mountenbike dienst zagen agenten in het centrum van Arnhem een bestuurder op een elektrische step rijden.

 

Op dit moment zijn de elektrische steps verboden in Nederland. In Nederland is een elektrische step pas toegestaan wanneer de step goedgekeurd is door het RDW. Op een enkele uitzonderingen zijn er wel legale steps in Nederland. Die zijn veelal voorzien van een kenteken en luchtbanden.

 

De niet goedgekeurde steps worden bij het zien rijden op de openbare weg, direct inbeslaggenomen.

Politie zoekt onbekende automobilist na aanrijding met fietser op kruising Orpheusstraat in Arnhem

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 17:12

ARNHEM - Dinsdagmiddag 8 september heeft er een aanrijding tussen een auto en een fietser plaatsgevonden op de kruising Orpheusstraat - Marasingel in Arnhem. De automobilist is wel gestopt, maar heeft zijn identiteitsgegevens niet achter gelaten. De politie wil graag weten wie deze meneer is geweest.


Heeft u iets gezien of gehoord, laat het weten via telefoonnummer 0900-8844.

 

Update

De bestuurder heeft zich gemeld.

Uitslaande brand in leegstaand bedrijfspand in Dieren

Gemaakt: Woensdag, 09 september 2020 20:32

DIEREN - Woensdagavond 9 september woedde er een uitslaande brand in een leegstaand pand aan de Kanaalweg tussen Dieren en Eerbeek. Bij de brand komt veel rook vrij.

 

De brandweer werd rond 19.25 uur gealarmeerd en rukte direct met veel materieel uit. Drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een slangenwagen kwamen ter plaatse. De Kanaalweg tussen Dieren en Eerbeek is volledig afgesloten.

 

De brandweer pompt water uit het kanaal om de brand te kunnen bestrijden. Bij de brand staan zo'n 200 man te kijken. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Auto op zijn kant na aanrijding op de Apeldoornseweg in Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 16:52

ARNHEM - Op de Apeldoornseweg in Arnhem heeft vrijdag 11 september in de file door een eerder ongeval zo'n 500 meter verderop, opnieuw een ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval zijn zeker twee auto's bij betrokken. Een vrouw die in de auto zat welke op de kant was beland is door het ambulancepersoneel onderzocht.

 

De brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer bleek de persoon al uit het voertuig. Twee rijstroken werden vanwege het ongeval afgesloten.

 

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Apeldoornseweg in Arnhem

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 17:15

ARNHEM - Op de Apeldoornseweg in Arnhem heeft vrijdag 11 september aan het begin van de middag een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Volgens 112 Meldingen Arnhem gebeurde het ongeval even voor 12.30 uur.

 

Door onbekende oorzaak kwam een botste een auto op twee andere voertuigen en kwam tot stilstand tegen een mast van een verkeerslicht. Door het ongeluk is er een file op zowel de Apeldoornseweg als de afrit A12 Arnhem-Noord bij Knooppunt Waterberg.

Agenten treffen 16 loslopende honden aan in Arnhem

Gemaakt: Zaterdag, 12 september 2020 15:51

ARNHEM - In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september, rond 01:30 uur, kwam bij politie Arnhem de melding binnen dat er op de Apeldoornseweg ongeveer 10 verwaarloosde honden los zouden lopen.

 

Agenten troffen ter plaatse uiteindelijk 16 loslopende honden aan. Deze honden zijn door ons gevangen en met afzetlint tijdelijk op hun plek gehouden. Daarna zijn ze door de dierenambulance opgehaald en naar het asiel in Velp gebracht.

 

De politie is met spoed op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord wat te maken kan hebben met het aantreffen van de verwaarloosde honden. Weet u meer? Neem dan spoedig contact  op via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Passagier in de kofferbak houdt al rijdend de achterklep vast

Gemaakt: Maandag, 14 september 2020 17:24

ARNHEM - Politie Team Verkeer Oost-Nederland komt nogal wat tegen onderweg. In Arnhem houdt men (al rijdend) de achterklep vast, zodat de lading er niet uitvalt.

 

Uiteraard konden agenten de bestuurder staande houden. Na het opmaken van een proces verbaal, konden de inzittenden de lading op een andere (veilige) wijze vervoeren.

Schapen zonder water in Brummen; hulpdiensten schieten te hulp

Gemaakt: Dinsdag, 15 september 2020 22:31

BRUMMEN - De politie is dinsdagavond gealarmeerd nadat voorbijgangers zagen dat in een weiland met schapen aan de Bronkhorsterweg, lege waterbakken stonden. De politie kwam ter plaatse en er stonden inderdaad ongeveer 10 lege bakken.

 

De politie alarmeerde vervolgens de brandweer om de waterbakken te vullen. De politie kreeg ondertussen meer informatie waaruit bleek dat de schapen al enkele dagen geen water in hun bakken hadden. De inmiddels ter plaatse brandweerlieden vulden de bakken waarna zij vertrokken.

 

De politie heeft de eigenaar aangesproken en gaat kijken of er verdere stappen ondernomen moeten worden. Enkele schapen leken namelijk ook ziek. Hiervoor wordt een dierenarts in kennis gesteld. De zaak wordt overgedragen aan de dierenpolitie.

Geen treinverkeer mogelijk rond Arnhem, Nijmegen en Zutphen door grote sein- en wisselstoring

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 07:36

REGIO - Door een grote sein- en wisselstoring is op dit moment geen treinverkeer mogelijk rond Arnhem, Nijmegen en Zutphen. Op dit moment verwachten de NS dat de storing tot ongeveer 9:00 uur gaat duren. Dit is een eerste inschatting.

 

Zodra de storing is verholpen zal het nog een tijd duren voordat alle treinen weer volgens dienstregeling rijden.

Twee aanhoudingen na zware mishandeling in Rheden

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 17:47

RHEDEN - De politie heeft een 26-jarige man uit Velp en een 46-jarige man uit Rheden aangehouden na een zware mishandeling in Rheden. De twee zitten vast en worden deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Op 8 augustus van dit jaar kreeg de politie rond 00.30 uur een melding binnen dat er twee mannen zwaar gewond op straat lagen aan de Broekveldseweg in Rheden. Er zou een vechtpartij zijn geweest, de daders waren er vandoor gegaan. Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen twee slachtoffers aan.

 

Hulp van getuigen
Na onderzoek, met hulp van getuigen, kwam de politie uit bij de twee aangehouden personen. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er exact is gebeurd.

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda suïcidepreventie

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:02

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: "Deze toekenning van financiële middelen voor suïcidepreventie is een geweldige mijlpaal. Elke dag sterven in Nederland gemiddeld vijf mensen door zelfmoord, elke week gemiddeld een minderjarige. Dat getal moeten we met elkaar omlaag brengen. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma's deel uit zullen maken. 113 Zelfmoordpreventie wil samen met tal van partners binnen en buiten de zorg werken aan minder suïcidepogingen en minder suïcides."

 

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025: een integrale netwerkaanpak
In deze derde landelijke Agenda Suïcidepreventie staat versterking van de netwerkaanpak centraal zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren. Kavelaars: "Als 113 geloven we dat we met een breed gedragen aanpak, in samenwerking met tal van bedrijven en (zorg)organisaties in diverse sectoren zelfmoord beter kunnen voorkomen. Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma's in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. Juist nu en de komende jaren waarin mensen als gevolg van de effecten van de coronacrisis extra hard getroffen worden door financiële problemen, sociaal isolement en waarin de al kwetsbare mens geraakt wordt, moeten we krachten bundelen en proactief anticiperen op de gevreesde groei in suïcidaliteit. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen." In oktober zal de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025 gedeeld worden met de Tweede Kamer.

 

17 miljoen gatekeepers
Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de Landelijke Agenda wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp. Eén van de middelen daartoe is de gratis online training suïcidepreventie voor elke Nederlander op www.vraagmaar.nl In een uur tijd leren deelnemers te signaleren, het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en te verwijzen naar hulp.

 

Financiering Landelijke Agenda Suïcidepreventie versus Instellingssubsidie 113 Zelfmoordpreventie
De financiering van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie betreft middelen ten behoeve van preventieprogramma's onder leiding van 113 Zelfmoordpreventie al dan niet in samenwerking met en uitgevoerd door diverse andere (zorg)organisaties. De financiering van 113 Zelfmoordpreventie valt hier niet onder. Kavelaars: "We gaan er vanuit dat toekomstgerichte financiering van 113 als organisatie voor zelfmoordpreventie voldoende stevig blijft, ook in de nasleep van corona."

Politie zoekt in Wolfheze met helikopter en speurhonden naar vermiste vrouw uit Ede

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 21:36

WOLFHEZE - Donderdagavond 17 september rond 20.00 uur is de politie op zoek gegaan naar de vermiste vrouw in de bossen aan de Amsterdamseweg - N224 in Wolfheze.

 

De politie is sinds donderdagmiddag op zoek naar de 55-jarige Elizabeth van den Ham uit Ede. De zoektocht is dermate urgent dat de politie vanavond een zoekactie is gestart. Ondermeer een politiehelikopter en speurhonden werden ingezet.

 

Zie ook: