Logo 112Arnhem

Redactie natuur 0 reactie(s) ma 25 juli 2022, 17:22

Onverwachte kraamvisite bij de fazanten

VELUWE – Juist die onverwachte ontmoetingen in de natuur, zijn de allermooiste belevenissen tijdens de zwerftochten in de regio. Zo ook een tijdje geleden op een avond buiten in het veld, toen natuurkenner Louis Fraanje ineens aan de rand van een weiland, iets tussen het hoge gras zagen bewegen.

De verrekijker bracht ons er dichterbij en warempel daar liep een fazantenhen met haar kuikens, bij elkaar telden wij er zo’n zes stuks. Een gelukstreffer, want dit zie je niet zo vaak, omdat ze nogal schuw zijn in de eerste weken.

Natuurweetje

Tussen half april en juli worden de kuikens geboren, die blijven zeven tot acht weken bij de moeder. De hanen zijn in november volgroeid en geslachtsrijp. De meeste hennen zijn na één jaar volgroeid en geslachtsrijp. (Bron: levendehave.nl)

Foto’s: © Louis Fraanje – Meer natuurfoto’s en verhalen op: www.de-veluwenaar.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.