Logo 112Arnhem

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 01 maart 2022, 16:50

Nog nooit gestemd? Kom oefenen in het proefstembureau

Laatst bijgewerkt: dinsdag 16:50 uur
ARNHEM – Tussen 28 februari en 11 maart kunnen Arnhemmers oefenen met stemmen in het ‘proefstembureau’. Het proefstembureau is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe stemmen werkt. Ook kan worden geoefend met de stemmal.

Wat is een proefstembureau?
In het proefstembureau kunt u zien en ervaren hoe stemmen in zijn werk gaat. Wat moet u bijvoorbeeld meenemen naar het stembureau? Hoe stemt u? En wat doet een medewerker van het stembureau? We laten het u graag zien.

Het proefstembureau ziet eruit als een echt stembureau. Alleen is dit stembureau niet echt. Een stem die hier wordt uitgebracht, telt niet mee. Het proefstembureau is bedoeld voor iedereen die stemmen bijvoorbeeld spannend of moeilijk vindt, voor mensen met een lichamelijke of psychische beperking of voor hen die voor het eerst gaan stemmen en gewoon nieuwsgierig zijn.

Openingstijden van het proefstembureau
Het proefstembureau staat van 28 februari tot en met 11 maart in de hal van het Stadhuis. Het adres is Koningstraat 38. Het proefstembureau is open van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. U kunt zo binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig. Als u zich meldt bij de receptie, dan loopt er iemand met u mee.

Oefenen met de stemmal
Heeft u moeite met het lezen van kleine letters of kunt u helemaal niet zien? In het proefstembureau kunt u oefenen met de stemmal. Hierbij legt een medewerker van het stembureau uw stembiljet in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes. Via een soundbox met koptelefoon krijgt u te horen welke partijen en kandidaten op de lijst staan. U hoort ook het nummer van de gewenste partij en de kandidaat op wie u wilt stemmen. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat vindt u door, onder de gewenste partij, gaatjes te tellen. Met het potlood maakt u het gewenste vakje rood.

Wilt u oefenen met de stemmal? Dan is het maken van een afspraak handig. Zo is er zeker iemand beschikbaar die u uitleg over de stemmal kan geven als u dat wilt. Een afspraak maken kan per mail via [email protected], of telefoonnummer 0800-1809.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.