Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 19 november 2021, 16:05

Kwekerijen gesloten nog voor ze er zijn

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Burgemeester Ahmed Marcouch sloot donderdagmiddag 18 november voor het eerst 2 kwekerijen die er nog niet zijn. Uit de Opiumwet past hij de nieuwe bevoegdheid toe om panden te sluiten om de voorbereidende handelingen die worden waargenomen.

De burgemeester hoeft dus niet meer te wachten tot drugs worden aangetroffen. In de nu gesloten panden aan de Hakfortlaan en Brouwerijweg zijn spullen voor 2 flinke hennepkwekerijen in aanbouw aangetroffen.

De sluitingen staan los van elkaar. In de woning aan de Hakfortlaan ging het om spullen voor de kweek van ongeveer 400 planten. Er was geen teken van bewoning, wel waren er signalen van eerdere oogsten. In het pand aan de Brouwerijweg werd in de kelder van een cafetaria een kwekerij voor ongeveer 500 hennepplanten in aanbouw gevonden. Het gehele pand is inmiddels gesloten.

Gevaar
Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Als we nu niet sluiten, zit de straat hier over een paar weken al met 1500 hennepplanten, met alle risico’s voor brand, ontploffingen en wateroverlast erbij. En dan de drugsdealers op de stoep en de ellende van criminele uitbuiting voor de deur, eerst komen ze de oogst rippen en vervolgens de kwekers chanteren dat de beloofde oogst uitblijft. Dat gaan we allemaal smoren in de kiem.’

Inderdaad bleek bij de kwekerij aan de Hakfortlaan daadwerkelijk sprake van brandgevaar en de kwekerij aan de Brouwerijweg bracht naast omwonenden ook de klanten van de cafetaria in gevaar. Bij het voorbereiden van hennepteelt wordt vaak stroom gemanipuleerd, ook dit creëert onveilige situaties.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Wij gaan door tot al deze bronnen van onheil en overlast gesloten zijn. Zodat elke Arnhemmer een pand kan binnenstappen zonder hete voeten van een kwekerij in de kelder. Ieder Arnhems kind veilig kan opgroeien zonder brandgevaarlijke buren. En wijken vrij blijven van de drugscriminelen die onze leefbaarheid en veiligheid aantasten’.

Signalen
Kwekerijen kunnen voorkomen worden als bewoners waakzaam zijn en de signalen onderkennen, zoals stankoverlast, vreemde geluiden, aanloop van onbekende personen op vreemde tijdstippen en warme en/of vochtige muren. Meldingen zijn welkom bij de politie 0900–8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meld het via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.