Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 26 november 2021, 20:43

Isolatieglas voor een aangename temperatuur in huis

Laatste update: 1 jaar geleden

Wilt u voorkomen dat u in de winter, terwijl u binnen zit, kou van buiten blijft voelen? Of dat de stookkosten alsmaar hoger worden? De kosten voor gas rijzen de pan uit, dus u probeert zo zuinig mogelijk te zijn thuis of op het werk. Een manier om op gas te bezuinigen en aangename temperaturen binnenshuis te bereiken, is door het laten aanbrengen van kwalitatief isolatieglas. Wilt u weten welke soorten isolatieglas u kunt kopen, lees dan verder in deze blog.

Ook als u als glaszetter op zoek bent naar andere oplossingen voor kwalitatief isolatieglas, kunt u zich met dit artikel laten informeren over de verschillende soorten glas die in of buiten het huis toegepast kunnen worden.

De effectieve werking van isolatieglas
Hoewel een glazen venster van ultradun materiaal is, moet u de isolerende werking ervan niet onderschatten. Is het isolatieglas stevig gevestigd in het kozijn, dan zal er geen koude lucht langs komen en kunt u comfortabel binnen zitten. Door de goede isolatie voelt u bij het naar buiten gaan pas hoe koud het is. Naast dat isolatieglas kou tegenhoudt, houdt het ook geluid tegen. Ideaal wanneer u langs een drukke weg woont. 

Verschillende soorten glas

Enkel glas, te gebruiken in het interieur
Glas kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken. Niet zo gek dus dat er verschillende soorten glas worden gemaakt. Niet alleen voor in het venster, ook in huis kunt u glas heel goed toepassen. Wilt u het bijvoorbeeld als blad op uw salontafel of wilt u de kapotte glazen van uw vitrinekast vervangen, dan is enkel glas erg geschikt. Van heel dun glas met een dikte van 3 mm tot een dikkere uitvoering van 25 mm, u kunt bepalen welk soort enkel glas u op uw tafel of in uw kast wilt verwerken.

Gelaagd glas om splinters te voorkomen
Gelaagd glas is goed te gebruiken tegen inbraken. Breekt het glas doordat iemand binnen probeert te komen, of doordat uw kind tijdens het spelen een bal door de ruit gooit, dan zal het glas niet versplinteren tot duizenden kleine stukjes. Het gelaagd glas blijft een geheel met enkel een scheur of breuk in het oppervlak. De kans op letsel door glasscherven en -splinters wordt hierdoor aanzienlijk kleiner.

Isolatieglas dat de kou van buiten tegenhoudt
Tot slot kunt u dubbel glas kopen. Dit HR++ isolatieglas is erg geschikt in vensters. De isolerende werking zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en dat u minder straatgeluiden waarneemt. En zet u binnen de thermostaat een tikje hoger, dan zal de warmte dankzij het isolatieglas binnen blijven. Brengt u overal in huis dubbel glas aan, dan zult u merken dat het binnen een stuk aangenamer wordt, dat u minder hoeft te stoken en dat de eindafrekening van uw energieleverancier, ondanks de stijgende kosten, een stuk lager wordt.

Wilt u uw huis voorzien van isolatieglas of zoekt u een glazen vlak die u in uw inrichting wilt terug laten komen? Laat u informeren en adviseren over de mogelijkheden van de verschillende soorten glas, zodat u de juiste keuze maakt. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.