Logo 112Arnhem

Redactie overig 0 reactie(s) di 21 december 2021, 16:40

Inwoners Arnhem kunnen vuurwerk inleveren zonder boete

Laatst bijgewerkt: dinsdag 16:40 uur
ARNHEM – Arnhem kan op donderdag 23 en dinsdag 28 december 2021 van 10.00 tot 14.00 uur zonder boete het per 1 oktober verboden knalvuurwerk en consumentenvuurwerk aanleveren. Buiten deze uitzonderlijke kans is alles rond vuurwerk verboden, zoals verkopen, kopen en opslaan.

Afsteken was vorig jaar ook al verboden, want in coronatijd is elke extra gewonde nodeloos belastend voor het ziekenhuis. Het vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling van 2020/2021 scheelde een kleine 1000 vuurwerkslachtoffers in Nederland, 400 tegenover 1300 tijdens de jaarwisseling 2019/2020. Net als vorig jaar hebben de ziekenhuizen nu alle bedden en artsen nodig voor coronapatiënten, kankerbehandelingen en andere levensreddende zorg.

Weg uit slaapkamer en tuinschuurtje
Burgemeester Marcouch: ‘Wij zijn net zo lang gaan zoeken tot we een deskundig bedrijf bereid vonden onze bewoners af te helpen van de brandgevaarlijke explosieven. Ik zag vorig jaar al de opgeluchte vaders, toen zij hun zoontjes met de explosieve lading persoonlijk naar de werf kwamen brengen. De hoge boetes en andere straffen zijn terecht voor de levensgevaarlijke opslag in een slaapkamer of tuinschuurtje met brandgevaar en ontploffingsrisico voor nota bene hele huizenblokken. De politie ziet dan ook moeders die bij wijze van spreken hun kind bij het oor nemen richting bureau, na de vondst onder het tienerbed. Hulde aan deze moeders. Ouders, grijp uw kans, met deze uitzonderlijke inleveractie op 23 en 28 december. Zet het nu in uw agenda: te doen – vuurwerk naar de werf’.

Inleveren uit aangrenzende gemeenten
Consumentenvuurwerk tot 25 kilo per persoon kan donderdag 23 december en dinsdag 28 december van 10.00 tot 14.00 uur worden ingeleverd bij de Gemeentewerf, Snelliusweg 60 in Arnhem. Arnhemmers geven dit coronaproof af op een tafel. Marcouch: ‘Ook mensen uit Rheden, Lingewaard, Renkum en Westervoort die dicht bij de werf wonen, helpen wij bij deze inleveractie af van hun explosieven.” Het vuurwerk wordt veilig opgeslagen in speciale containers. Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf organiseert het vervoer en uiteindelijk de vernietiging. De Omgevingsdienst Arnhem en de politie zijn present om het vuurwerk feitelijk in te nemen en ook de beveiliging is erbij.

Melden
Vermoedens van vuurwerkopslag kan worden gemeld bij 0900-8844.

Marcouch: ‘Meteen melden mensen, dan komen wij met spoed de explosieven bij u weghalen en bent u branden, ontploffingen en verwondingen voor. Niet uitstellen, straks krijgt u spijt en spijt komt altijd te laat’.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.