Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 09 november 2022, 20:00

In 3 stappen naar de beste zorgverzekering

Aan het einde van het jaar stappen we met elkaar weer massaal over van zorgverzekeraar. Waar de één dit doet op basis van de maandelijks te betalen premie, kies de ander voor een andere zorgverzekeraar op basis van de vergoeding voor bepaalde behandelingen. Het is daarom dus ook belangrijk dat je niet alleen overstapt op basis van de voordeligste prijs, maar verder kijkt dan alleen dat. Vooral omdat de verschillende vaak maandelijks niet meer zijn dan een paar euro, kan één behandeling bij de fysio die je ineens zelf dient te betalen, ervoor zorgen dat dit verschil volledig teniet wordt gedaan of dat je zelfs nog duurder uit bent. Om ervoor te zorgen dat jij op de juiste manier een passende zorgverzekeraar weet te vinden, hebben we een aantal handige tips voor je.

Weet welke zorg je nodig hebt

Vooral wanneer je wat ouder bent, is de kans groot dat je wat vaker aanspraak moet maken op je zorgverzekeraar, dan wanneer je net 18 bent. Het is daarom dus ook goed om voor jezelf in kaart te brengen welke zorg je nu eigenlijk nodig hebt, zodat je een goed vergelijk kunt maken bij een eventuele nieuwe verzekeraar. Zaken die hierin van belang zijn, zijn medicijnen, behandelingen, het dragen van een bril of lenzen eventuele inlegzolen en nog veel meer. Dit kun je eenvoudig achterhalen door in te loggen bij je zorgverzekeraar en te kijken naar de declaraties die zijn gedaan. Behandelingen bij een fysio in Arnhem worden bijvoorbeeld vaak 1 op 1 door de fysio doorgezet naar je zorgverzekeraar, zodat je hier zelf geen handeling aan hebt.

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar

Iedere verzekeraar heeft zo haar voor- en nadelen. Het is dus afhankelijk van verschillende factoren voor  welke verzekeraar je uiteindelijk kiest. Stel dat je veel sport, dan kan het zijn dat jij een stuk meer waarde hecht aan een paar extra fysio behandeling in het basispakket, dan iemand die niet sport. Online je zorgverzekering vergelijken is gelukkig vandaag de dag zo eenvoudig, dat je eenvoudig kunt zien welke verschillen er eigenlijk tussen de verschillende verzekeraars zijn. Let dus niet alleen op de te betalen maandelijkse premie, maar kijk ook naar de aanvullende voorwaarden. Doe je dit niet, dan kan het zomaar zijn dat je maandelijks een stuk meer kwijt bent, dan wat je voorheen betaalde bij je toenmalige zorgverzekeraar.

Kijk kritisch naar de aanvullende verzekeringen

Naast het basispakket, kun je natuurlijk nog allerlei aanvullende verzekeringen afsluiten. Je doet er daarom dus ook goed aan om hier kritisch naar te kijken. Het kan namelijk zijn dat je in bepaalde situatie een stuk voordeliger uit bent om een bepaalde behandeling of ingreep zelf te betalen, dan je hiertegen te verzekeren. Daarbij komt ook dat de meeste behandelingen niet voor 100 procent worden vergoed, maar dat die kan variëren tussen een percentage van 50 tot 90 procent. Dus stel dat jij iedere 3 jaar een nieuwe bril nodig hebt, dan kun je je afvragen of het zin heeft om 3 jaar lang een aanvullende verzekering voor enkele euro’s per maand te hebben of dat je er verstandiger aan doet om deze bril iedere 3 jaar uit eigen zak te betalen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.