Logo 112Arnhem

Redactie zakelijk 0 reactie(s) ma 14 maart 2022, 20:05

Hoe vaak moet je jouw auto onderhouden?

Laatst bijgewerkt: maandag 20:05 uur

Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd je auto te onderhouden. Door eens in de zoveel tijd je auto naar de garage te brengen voor een grote of kleine beurt, zorg je ervoor dat je geen gevaar bent voor andere weggebruikers. Daarnaast ben je verplicht om je auto bij een erkende garage langs te brengen voor de jaarlijkse APK-keuring. 

Hoe vaak moet ik mijn auto onderhouden?
Hoe vaak je jouw auto moet onderhouden is afhankelijk van het merk en het model waar je mee rijdt. De fabrikant heeft meestal zelf ingesteld hoe vaak je de auto moet onderhouden. Vaak zijn de intervallen gebaseerd op een bepaald aantal kilometers dat je hebt gereden. Rijd je bijvoorbeeld vijf dagen per week ver naar je werk? Dan moet je vaker je auto onderhouden dan wanneer je alleen korte stukjes rijdt. 

Wanneer is het tijd voor auto-onderhoud?
Heb je een nieuwere auto? Dan krijg je vaak een melding op je dashboard dat je onderhoud moet plegen. Krijg je een melding? Breng de auto dan naar een garage zodat het probleem opgelost wordt. We raden ook aan om je onderhoudsboekje te raadplegen. Hierin staat wanneer de laatste onderhoudsbeurt was. 

Wanneer is het tijd voor de APK keuring? 
De APK keuring moet je elk jaar doen, dus kijk goed in het onderhoudsboekje wanneer je voor het laatst je auto hebt laten keuren. Ook krijg je, twee maanden voor de APK vervaldatum, van de RDW een herinneringsbrief. Er zijn door heel het land verschillende gecertificeerde garages waar je de keuring kunt laten doen. Je vindt dus door heel de stad gemakkelijk een garage voor een APK keuring in Arnhem. Maak een afspraak en breng je auto naar de desbetreffende garage. De keuring kost meestal maar rond de 30 euro! 

Waarop controleer ik mijn auto?
Ten eerste is het belangrijk om eens in de zoveel tijd de olie in je auto te verversen. Hiervoor kun je je auto naar de garage brengen voor een kleine beurt. Tijdens de kleine beurt kijkt men in de garage ook nog naar de lichten, accu, uitlaat en remmen. Ervaar je problemen met het koelsysteem? Dan moet je de auto naar de garage brengen voor een grote beurt. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar de wielophanging, worden de remmen schoongemaakt en de lucht- en brandstoffilters vervangen. 

Je kunt ook zelf nog het een en ander doen. Het is bijvoorbeeld niet per se nodig om de olie bij te laten vullen bij de garage. Als je dit zelf kunt, bespaar je geld. Hetzelfde geldt voor het controleren en bijvullen van de koel- en ruitenwisservloeistof. Ook kun je de bandenspanning een paar keer per jaar zelf controleren. Dit bespaart jou ook veel geld, aangezien banden met de juiste bandenspanning minder snel slijten. Daarbij verbruik je ook minder brandstof! 

Wat kost een auto-onderhoud? 
Het is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren hoe duur het onderhoud is. Zo heeft een nieuwe auto vaak minder onderhoud nodig dan een oudere variant. Zoals eerder genoemd is het ook afhankelijk van hoeveel kilometers je aflegt hoe vaak je de auto moet onderhouden. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.