Logo 112Arnhem

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 05 november 2021, 16:48

Extra steun voor Arnhemse zzp’ers en kleine ondernemers

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16:48 uur
ARNHEM – Arnhemse zzp’ers en kleine ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis kunnen bij de gemeente een voucher van € 500 aanvragen. Zij kunnen deze waardebon gebruiken voor hulp om hun bedrijf weer goed op de rit te krijgen of om hun onderneming aan te passen aan de nieuwe realiteit die onder invloed van corona is ontstaan.

Het kan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning en coaching op het gebied van boekhouding, digitalisering, personeelsmanagement of juridische vraagstukken. Maar ook hulp op het gebied van bijscholing, training, of heroriëntatie kan met de vouchers worden ingekocht. Ondernemers mogen zelf bepalen waar zij de diensten inkopen. Zij betalen zelf 10% van de kosten. Voor de rest van het bedrag dat de hulp kost, tot een maximum van €500, kan de voucher worden ingezet.

Wethouder Jan van Dellen: “Voor veel ondernemers is de coronacrisis zwaar, zowel bedrijfsmatig als persoonlijk. De steun van de Rijksoverheid loopt af, maar wij willen blijven klaar staan voor onze ondernemers. Dit geeft dat duwtje in de rug aan ondernemers die dat nodig hebben. Ik hoop natuurlijk dat ondernemers zich redden en financieel gezond worden na deze heftige periode. Met de voucher kunnen zij hulp inkopen om sneller de draad weer oppakken nu de coronamaatregelen vooralsnog zijn versoepeld.”

We zetten de voucherregeling in om te zorgen dat ondernemers daadwerkelijk kunnen blijven ondernemen. Daarbij is specifiek aandacht voor kleine ondernemers en zzp’ers die geen gebruik hebben kunnen maken van TOZO of dat maximaal 2 keer hebben kunnen doen. De voucherregeling is ook inzetbaar voor juridische ondersteuning bij corona gerelateerde vraagstukken. Door te stimuleren dat de vouchers ingezet worden bij lokale aanbieders, ondersteunt de regeling ook de lokale economie.

De voucherregeling is opgezet in samenwerking met Arnhemse ondernemersorganisaties en wordt breed onder de aandacht gebracht. StartClub Arnhem, ZP Arnhem, Platform Binnenstad Arnhem OKA en Verenigd Creatief Arnhem helpen bij het benaderen van ondernemers die mogelijk behoefte hebben aan ondersteuning waarvoor een voucher ingezet kan worden. De gemeenteraad had het college van burgemeester en wethouders gevraagd juridische ondersteuning te bieden aan ondernemers waar het gaat om coronasteun. Met deze voucherregeling, die overigens veel breder is, wordt dit verzoek ook ingewilligd.

Ondernemers kunnen voor meer informatie terecht op de pagina over de voucher.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.