Logo 112Arnhem

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) za 01 oktober 2022, 19:31

De voordelen van koud douchen

In de huidige tijd waarin de energieprijzen duurder zijn dan ooit, zijn massaal op zoek naar alternatieven om het huis te kunnen verwarmen, maar ook om te kunnen besparen op het douchen, koken en allerlei andere zaken waarvoor gas en elektra wordt gebruikt in huis. Omdat het op een gegeven moment natuurlijk steeds lastiger wordt om te kunnen besparen, gaan mensen de meeste vreemde acties bedenken om het gasgebruik tot het minimum te beperken. Eén van deze acties is door koud te gaan douchen. Dit is immers de laatste stap die nog overblijft wanneer je een douchebeurt al hebt beperkt tot het strikt noodzakelijke. Nu is het koud douchen in de zomermaanden niet zo erg, maar wanneer de winter aantreed, is het natuurlijk alles behalve prettig om ‘s ochtends vanuit een lekker warm bed onder een koude douche te stappen. Toch is het zeker het overwegen waard. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel.

Verlaag je gasrekening

Uiteraard is het de meeste mensen erom te doen om de gasrekening zoveel mogelijk te beperken. Met de huidige prijzen is het vergelijken van je gas en licht via een energievergelijker vandaag de dag ook niet leuk meer. Ondanks het feit dat je ook daarmee nog steeds kunt besparen, is een koude douche natuurlijk een stuk efficiënter. Doordat je normaalgesproken wanneer je lekker warm doucht, ook direct een stuk langer doucht. Werkt koud douchen twee kanten op. Zo verlaag je direct je gasverbruik, maar beperk je ook het waterverbruik. Je blijft natuurlijk niet langer dan nodig onder de douche staan wanneer deze koud is.

Je bent direct wakker

Wanneer jij moeite hebt met opstaan, dan is een koude douche het perfecte medicijn om direct wakker worden. Doordat je een verhoogde hartslag krijgt, zorgt je lichaam er direct voor dat het bloed vele malen sneller door je lichaam wordt gepompt. Op deze manier voel je je direct een stuk fitter en zul je ook merken dat je de dag vele malen positiever begint. Vooral wanneer je het jezelf aanleert om dit dagelijks te doen, zijn de effecten vaak al na een aantal dagen serieus merkbaar. Wanneer je dan vervolgens ook nog met de fiets naar je werk gaat, zal je merken dat je een stuk fitter bent en de dag vol energie kunt beginnen.

Betere doorbloeding

Kies jij ervoor om iedere dag te douchen omdat je simpelweg de kosten enigszins wilt beperken, dan heeft dit natuurlijk tal van andere bijkomende voordelen. Eén van deze voordelen is bijvoorbeeld dat je doorbloeding ontzettend wordt verbetert. Dit komt doordat je lichaam natuurlijk extra aan het werk moet om ervoor te zorgen dat het warm blijft. Om ervoor te zorgen dat je lichaam warm blijft, moet je hart aan het werk om het bloed zo snel mogelijk rond te pompen. Heb jij je nog nooit koud gedoucht, dan is het wel verstandig om dit stap voor stap op te bouwen en niet ineens onder een steen koude douche te gaan staan. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met iedere dag een minuut koud douchen en dit steeds verder opbouwen totdat je op een gegeven moment volledig onder een koude douche staat. Het is even wennen, maar je zult merken dat dit ontzettend fijn is op lange termijn.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.