Logo 112Arnhem

Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 29 juli 2022, 16:18

Burgemeester Marcouch sluit 3 woningen gebruikt voor grootschalige teelt van hennep

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16:18 uur
ARNHEM – Op last van burgemeester Ahmed Marcouch zijn vrijdagmiddag 3 woningen met daarin grote hennepkwekerijen gesloten. Het gaat om kwekerijen in het Spijkerkwartier, Malburgen en de Laar. In alle 3 de gevallen gaat het om woningen die in plaats van bewoning gebruikt werden voor de grootschalige teelt van hennep.

In de woning aan de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat in het Spijkerkwartier werden zo’n 500 hennepplanten en een halve kilo henneptoppen aangetroffen. Wateroverlast in de flat leidde de politie uiteindelijk naar de vondst. Ook in Malburgen aan de Klaverlaan werden zo’n 500 hennepplanten gevonden. Daarnaast was in deze woning een grote hoeveelheid hennepgruis aanwezig. In de Meerssenstraat in de Laar trof de politie in de woning en bijbehorende schuur bijna 400 hennepplanten aan. Er is geen aantoonbare relatie tussen de 3 sluitingen.

Overlast en onveiligheid

Het gaat bij alle 3 de sluitingen om woningen die niet vast bewoond werden. De woonkamer, slaapkamers, badkamer en schuur werden gebruikt om grootschalig hennep te kweken. De overlast van hennepkwekerijen is groot. Zo is er bijna altijd sprake van brandgevaar door gemanipuleerde elektriciteitskasten. Ook komt wateroverlast bij buren regelmatig voor. De aanloop van criminele figuren zorgt daarnaast voor een onveilig gevoel bij omwonenden. En bovendien een slecht voorbeeld voor de Arnhemse jeugd. Juist in wijken waar met initiatieven als de Arnhem-Oostaanpak en actieprogramma Steenstraat gewerkt wordt aan de veiligheid en leefbaarheid.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Woningen zijn om in te wonen. Zoals wijken er zijn om veilig in op te groeien en te leven. Niet om een hennepkwekerij in te vestigen. Daarom blijven wij deze bronnen van gevaar bestrijden, tot er in Arnhem geen enkele meer over is. Want dat is wat onze kinderen verdienen: opgroeien in een veilig Arnhem, in een veilige wijk en in een veilig huis. Ver weg van drugspanden en de gevaarlijke gevolgen als aanloop van criminele figuren en brandgevaar.”

Melden helpt

Vaak zijn tips van inwoners de aanleiding tot het sluiten van een pand. Burgemeester Ahmed Marcouch: ”Het zijn steeds vaker anonieme meldingen van oplettende inwoners die voor de politie aanleiding zijn om in actie te komen. De meeste drugspanden worden ontdekt dankzij meldingen van vreemde geuren, activiteit op ongebruikelijke uren en ongure types. Melden helpt!” Neem contact op met de politie via 0900-8844. Of bel naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meld op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.