Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 22 oktober 2021, 17:31

Bijna 1100 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in busje op carpoolplaats langs de A12

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – De politie heeft bij een controle bijna 1100 kilo zwaar, illegaal vuurwerk aangetroffen. De vondst werd gedaan op een carpoolplaats langs de A12, nadat agenten een verdacht busje een volgteken hadden gegeven.

Een 28-jarige man uit Barneveld is aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen. Vanzelfsprekend zal het vuurwerk worden vernietigd.

Groot gevaar
Vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Hierdoor vormt het de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem door overlast, letsel, doden en milieuschade. Vervoer gaat over de snelwegen en binnenwegen. Om hierop te handhaven is controle van voertuigen en personen noodzakelijk.

Politie zet in
Eerder werd er in het Rivierengebied ook al een grote vuurwerkvondst van zo’n duizend kilo gedaan. De politie zet vol in op de aanpak van (illegaal) vuurwerk, met bijvoorbeeld grote controles. In 2020 heeft de aanpak met partners als het OM en de Inspectie Leefomgeving en Transport geresulteerd in een recordvangst: ruim 122.000 kilo in beslag genomen vuurwerk over het gehele land.

Melden
Heb je zelf vermoedens van (illegaal) vuurwerk in je omgeving? Meld verdachte signalen via 0900-8844 of volledig anoniem: 0800-7000. Als het misgaat zijn de gevolgen niet te overzien. Het is in ieders belang om de opslag, het vervoer en afsteken van illegaal vuurwerk aan te pakken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.