Logo 112Arnhem

Bewoner ontsnapt aan vlammen bij woningbrand in Eerbeek
Redactie brand 0 reactie(s) di 13 september 2022, 7:23

Bewoner ontsnapt aan vlammen bij woningbrand in Eerbeek

Laatst bijgewerkt: dinsdag 07:23 uur
EERBEEK – Bij een felle woningbrand aan de Zonnedauw in Eerbeek is afgelopen nacht een woonkamer compleet uitgebrand. De bewoner van de woning kon ternauwernood aan de vlammenzee ontsnappen, wel raakte hij gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis.

De melding van de brand kwam rond 01.00 uur binnen. Buurtbewoners werden wakker van een hoop geschreeuw en toen zij gingen kijken zagen zij de woning van de buurman in brand staan. De vlammen sloegen op dat moment al uit de voorruit. De bewoner wist zich op tijd in veiligheid te brengen door via de achterzijde van de woning, het huis te verlaten. De brandweer rukte met groot materieel uit en had bij aankomst het vuur snel onder controle. Desondanks is de woonkamer compleet uitgebrand en zal de woning voorlopig onbewoonbaar worden verklaard.

Ten tijde van de inzet van de brandweer werden de twee naastgelegen woningen enige tijd ontruimd. De bewoners konden na zo’n anderhalf uur weer terug naar hun woning.

Volgens de buren schreeuwde de bewoner van de brandende woning hard om hulp. De man zou slecht te been zijn. De man is door het toegesnelde ambulancepersoneel ter plekke onderzocht en behandeld waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had behoorlijk wat rook ingeademd.

De politie had de Zonnedauw gedurende de inzet van de brand bestrijding afgesloten.

Over een eventuele oorzaak is nog niets bekend. De politie gaat samen met de brandweer onderzoek doen.

Locatie

112 Melding

00:56:46 13-09-22 P 1 BON-01 BR gebouw Zonnedauw Eerbeek 063841 Brandweer Brummen (Eerbeek) (Bevelvoerder)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.