Logo 112Arnhem

Vluchteling
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 21 juli 2022, 17:04

Arnhem gaat meer vluchtelingen opvangen

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:04 uur
ARNHEM – Er komt meer capaciteit voor de opvang van asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne. Door de oorlog in Oekraïne zijn veel Oekraïners nog steeds genoodzaakt te vluchten. Ook verwachten we dat de Oekraïense vluchtelingen langer zullen verblijven in Arnhem. Daarnaast zien we al geruime tijd de schrijnende situatie in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Het college van burgemeesters en wethouders heeft daarom besloten de noodopvang aan de Rijnkade te verlengen.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘De vluchtelingen die naar Nederland komen, willen wij zo goed mogelijk in onze stad opvangen en hier tot rust laten komen. Want voor hen is onderdak dringend noodzakelijk om dramatische toestanden in Ter Apel te voorkomen. Dus samen met andere gemeenten in Nederland moeten wij meer opvang organiseren, voor mensen die door oorlogsgeweld alles achter zich hebben moeten laten.’

Voor het huidige opvangschip, dat in september de vaart weer in gaat, wordt een vervangend schip gezocht. Het andere schip voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen blijft tot eind 2023.
Voor asielzoekers uit andere landen komt ook een extra opvanglocatie in Arnhem. De huidige noodopvang van asielzoekers op het cruiseschip aan de Nieuwe Kade wordt verlengd tot minimaal eind 2023. Die locatie wordt uitgebreid met een tweede schip, tot minimaal eind 2023.

Taallessen voor Oekraïense vluchtelingen

In september starten daarnaast taallessen voor alle Oekraïense vluchtelingen, in Nederlands of Engels. De lessen zijn gratis en worden aangeboden in samenwerking met Rozet (Engels) en RijnIJssel (Nederlands). Er waren al taallessen voor Oekraïners in de gemeentelijke opvang en voor de mensen die op het COA-schip verblijven.

Wethouder Paul Smeulders: ‘De vluchtelingen uit Oekraïne blijven voorlopig in Arnhem. Om mee te kunnen doen, is het spreken van de taal onmisbaar. We zijn er trots op dat we hier al zoveel doen voor deze vluchtelingen, met opvang maar ook bijvoorbeeld met school en zomeractiviteiten. Taallessen horen daarbij. Zo kunnen de Oekraïners volledig deelnemen aan de Arnhemse samenleving.’

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.