Redactie overig 0 reactie(s) ma 14 februari 2022, 16:00

Arnhem gaat de integrale controle van shishalounges in Presikhaak periodiek herhalen

Laatste update: 1 jaar geleden

ARNHEM – Handhavers van de gemeente hebben bij de start van het weekend in Presikhaaf met toezichthouders van de omgevingsdienst, politie, douanebeambten en Liander 2 shishalounges gecontroleerd en 1 winkel waar shisha verkocht wordt.

Op een aantal misstanden met energiemeters, accijns en vergunningen na zijn geen grote overtredingen geconstateerd. Wel is illegale tabak in beslag genomen. Het integrale team controleerde de luchtkwaliteit en de vergunningen. De shishalounges vallen buiten de horecavergunning, aangezien geen alcohol wordt verkocht. Wel is shisharook giftig.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Met herhaalde controles wil ik nagaan of Arnhem beleid nodig heeft voor shishalounges’.

Bij een eerdere controle in het centrum bleken 4 van de 5 gecontroleerde shishalounges niet te voldoen aan de regels voor veiligheid en gezondheid. Zo was sprake van te veel koolmonoxide, te weinig ventilatie en te groot brandgevaar. Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Wij reageren op de overlast die onze bewoners melden over enorme stank. Intussen onderzoeken wij of aanvullende Arnhemse regels nodig zijn voor de shishalounges.’

Presikhaaf
De gemeente Arnhem gaat de integrale controle van shishalounges ook in Presikhaak periodiek herhalen. Dit hoort bij de geïntegreerde veiligheidsaanpak, ook voor de 5 wijken van Arnhem-Oost, die werkt met veiligheid als fundament voor onderwijs, sociale verbetering en leefbaarheid. “Ons ideaal is een pedagogische wijk vol opvoeders die met elkaar in contact staan, de kinderen omringen en hen weghouden van ondermijnende criminaliteit.’

Arnhemse methode
Arnhem werkt in toenemende mate met controleteams die bevoegdheden combineren en gebiedsgericht controleren, zoals bedrijventerreinen, massagesalons en shishalounges. Het integrale team loopt met de eigenaar het hele bedrijf door, van bouw- en milieuvoorschriften door de ODRA tot de Wet op Accijns door de Douane.

Melden helpt
Meldingen zijn welkom bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.