Redactie — lokaal0 reactie(s) — do 21 oktober 2021, 17:33

Afsluiting viaduct Apeldoornseweg-Cattepoelseweg 29 oktober tot 1 november

ARNHEM – In het weekend van 29 oktober tot 1 november is het viaduct Apeldoornseweg-Cattepoelseweg voor al het verkeer afgesloten. Het deel van de Apeldoornseweg dat over het viaduct loopt, krijgt dan een nieuwe asfaltlaag. Het is één van de laatste stappen in het groot onderhoud aan het viaduct.

Het viaduct is in 1928 gebouwd en is bekend vanwege de vier ‘kijkhuisjes’. De werkzaamheden beginnen vrijdagochtend 29 oktober om 07.00 uur en zijn uiterlijk klaar op 1 november 06.00 uur. Om de overlast voor de omgeving te beperken vindt het werk vooral overdag plaats. Het verkeer wordt omgeleid.

Werkzaamheden
De huidige asfaltlaag wordt verwijderd. Daarna volgen reparatie- en renovatiewerkzaamheden aan het dek van de brug. Als dat werk gedaan is volgt het aanbrengen van de nieuwe waterdichte laag en met daar boven de nieuwe asfaltlaag. De waterdichte laag zorgt ervoor dat dooizout het beton niet meer kan aantasten. Hierdoor kan de brug weer jaren mee.

Bereikbaarheid
Rijnstate, Burgers’ Zoo en het Nederlands Openlucht Museum zijn bereikbaar. Verkeer komend vanaf de A12 en A50 wordt via de Pleijroute of Amsterdamseweg omgeleid. Lokaal verkeer kan via de Wagnerlaan en Schelmseweg omrijden. Ook voetgangers, fietsen, bussen en hulpdiensten worden ter plekke omgeleid.

Weersinvloeden
We proberen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom vinden de werkzaamheden vooral overdag plaats. Bij slecht weer is het mogelijk dat het werk vertraging oploopt. Als er vertraging is dan worden de werkzaamheden het eerst volgende weekend afgerond.

Binnenkant viaduct aangepakt
Het repareren en renoveren van de brug is in 2020 begonnen. Aan de onderkant van de brug is veel beton gerepareerd. Dat was beschadigd, als gevolg van vocht en strooizout. Daarom is vooral aan de binnenkant van het viaduct gewerkt. Bij de start van het werk is er een steiger in het viaduct gebouwd. Het viaduct is hol van binnen, heeft een lengte van 29 meter en een doorrijhoogte van 11.5 meter.

Laatste loodjes groot onderhoud viaduct
Het aanbrengen van de asfaltlaag is één van de laatste loodjes in het groot onderhoud aan de brug. De laatste stap is het herstel van de schilderingen in de kijkhuisjes. Deze schilderingen zijn tijdens Sonsbeek ’93 door Christina Assmann aangebracht.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons