Logo 112Arnhem

Redactie gemeentebericht 1 reactie(s) vr 18 maart 2022, 18:03

Afsluiting Rijnkade in verband met veiligheid Oekraïense vluchtelingen

ARNHEM – Vanaf 15 maart is een deel van de Rijnkade afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het deel van de ‘onderkade’ vanaf de keerlus tot de Mandelabrug, ter hoogte van de Boterdijk. Voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten blijft de kade toegankelijk. Op het overige deel van de kade blijven de al bestaande verkeersregels gelden.

Sinds 10 maart worden er Oekraïense vluchtelingen opgevangen op 2 cruiseschepen aan de Rijnkade in Arnhem. Onder de vluchtelingen zijn veel jonge kinderen aanwezig die in en rondom deze omgeving vrij bewegen en spelen. Om de veiligheid van de vluchtelingen en hun kinderen te waarborgen, heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten om de kade tijdelijk af te sluiten. Deze maatregel geldt voor de periode van de tijdelijke opvang van de vluchtelingen.

Gevolgen voor omwonenden
Het is mogelijk dat u als omwonende enige hinder kunt ondervinden van deze maatregel. We willen u vragen niet te parkeren in dit afgezette gebied van de Rijnkade, indien het niet noodzakelijk is. Zodra er nieuwe ontwikkelingen bekend zijn, wordt u als omwonende opnieuw geïnformeerd. De gemeente hoopt met deze maatregel te kunnen bijdragen aan een veilig verblijf van de vluchtelingen op de cruiseschepen.

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.