Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 15 november 2022, 15:50

5 tips om een auto-ongeluk te voorkomen

Elke keer dat we achter het stuur van een voertuig kruipen, heeft ieder van ons de verantwoordelijkheid om onszelf, onze passagiers en andere automobilisten te beschermen door er alles aan te doen om een ​​auto-ongeluk te voorkomen. Dergelijke ongevallen kunnen immers voor veel schade zorgen en als je zelf de veroorzaker bent, zal je WA verzekering je eigen schade niet eens dekken. Natuurlijk is niet alleen de materiële schade een belangrijke reden om auto-ongevallen te voorkomen, ook vanwege de schade aan jezelf en anderen wil je liever niet betrokken raken bij een ongeluk. Hopelijk kun je dit voorkomen met de onderstaande tips! 

Vermijd nachtelijk rijden

Hoe goed je ogen ook zijn, rijden in het donker is nog steeds moeilijker en brengt een hoger risico op ongevallen met zich mee. Niet alleen is je zicht minder wanneer het donker is, maar ook dronken chauffeurs zijn in deze periode veel meer op de weg. Als je na middernacht moet rijden, blijf dan extra alert op roekeloze chauffeurs. Let ook op fietsers en wandelaars die geen licht aan hebben of dragen! Je kunt namelijk wel goed verzekerd zijn, nadat je online je autoverzekering vergelijken hebt gedaan, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ook de mentale klap bij een ongeluk zomaar weer te boven komt.

Beperk afleiding

Er zijn tegenwoordig zoveel afleidingen in ons leven. Het gebruik van je mobiele telefoon, sms’en en spelen met de radio of GPS moet allemaal worden gedaan wanneer je volledig tot stilstand bent gekomen of helemaal moet worden vermeden. Geef 100 procent van je aandacht aan de weg. Het sms-bericht kan wachten. Je vrienden en dierbaren moeten begrijpen dat je rijdt en dat je veiligheid en die van anderen veel belangrijker is.

Ga er nooit vanuit

Ga er nooit zomaar vanuit dat een bestuurder gaat stoppen of afslaan. Het is beter om aan te nemen dat ze dat misschien niet doen! Als je bijvoorbeeld door een groen licht rijdt, kijk dan nog steeds naar beide kanten om te controleren of iemand door het licht gaat. Niet alleen rijden dronken chauffeurs vaak door rood, maar ook afgeleide chauffeurs. Onthoud dat het een ongeluk kan zijn dat hun richtingaanwijzer zelfs aan staat. Het is beter om voorzichtig te rijden.

Scan het gebied

Zorg ervoor dat je spiegels in de juiste positie staan. Je moet echter niet volledig op je spiegels vertrouwen. Draai je snel om en kijk voordat je van rijstrook verandert of de snelweg opgaat om er zeker van te zijn dat je niet voor iemand uit gaat rijden. Probeer ook de dode hoeken van andere chauffeurs te vermijden, vooral die van grote vrachtwagens. Als je kunt, beperk dan de tijd dat je in hun dode hoek moet zijn. Vooral in drukke steden zoals Amsterdam, Arnhem en ook Rotterdam, kun je beter een keer extra over je schouders kijken.

Onderhoud je auto

Blijf altijd op de hoogte van autocontroles door deze naar een ervaren autotechnicus bij je in de buurt te brengen. Rijd ook niet op oude banden die elk moment kunnen kapot gaan, wat mogelijk een groot ongeluk kan veroorzaken, vooral bij een klapband. Laat bovendien eventuele vreemde geluiden controleren voordat je de snelweg op gaat.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Arnhem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Arnhem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.