Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:12:54 Graag Contact Cellengang Te Arnhem Prio Eenheid | Forensisch Arts Ambulance Arnhem GelderlandMidden
dinsdag 23 oktober 2018

ZONDAG 10|12

Automobilist komt om het leven na botsing met trein op spoorwegovergang

Volgens omstanders zou de auto op de overgang zijn stil gevallen

VELP - Op de spoorovergang aan de Larensteinlaan in Velp is zondag 10 december een auto op de overweg in botsing gekomen met een trein. Bij het ongeval raakte de 75-jarige bestuurder uit Arnhem gewond. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij later op de dag overleed.

 

Rond kwart over twee kreeg de politie een melding dat er een auto tegen een trein was gebotst bij de spoorweg­overgang ter hoogte van de Larensteinselaan te Velp (traject Arnhem-Zutphen). Volgens getuigen zou de be­stuur­der op het spoor stil zijn komen te staan en zou daar niet meer weg kunnen komen. Naast de bestuurder zaten er in de auto nog twee inzittenden. Zij konden de auto nog voor de botsing met de trein verlaten en zijn ongedeerd gebleven. De bestuurder kon niet op tijd uit de auto wegkomen, waardoor hij in botsing kwam met een aanrijdende trein. De hulpdiensten hebben de man na het ongeval uit de auto gehaald en hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis in Arnhem. Daar is de man later op de avond overleden. De Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

Locatie

Headlines