Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:59:16 Aduardstraat Arnhem 6835CS 42253 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-116

Ambulance 07-116

maandag 21 mei 2018

DONDERDAG 18|05

Goedkoper parkeren in Ede Centrum

Met de combinatie van uurtarief en een goedkope dagkaart is parkeren in Ede Centrum het goedkoopste in de regio

EDE - Vanaf 1 juli wordt het parkeren in Ede Centrum aantrekkelijker. Een dagkaart voor het parkeren wordt dan 20% goedkoper en kost straks 4 euro. Ook komt er een starttarief van € 0,20 voor de eerste 10 minuten, zodat mensen goedkoper kort kunnen parkeren om een snelle aankoop te doen in het centrum. Voor bewoners van het centrum komt er een bezoekersregeling, zodat bezoek tegen een gereduceerd tarief kan parkeren. Ook mantelzorgers in het centrum van Ede kunnen van deze maatregel gebruik maken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten.

 

Wethouder Leon Meijer: "Het parkeren in Ede Centrum moet duidelijk, betaalbaar en simpel zijn. Deze nieuwe maatregelen hebben we in goede samenwerking bepaald met ondernemers (SBE) en bewoners van het centrum (BEC)." De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de nieuwe tarieven en maatregelen.

 

Eerdere verbetermaatregelen

Vorig jaar volgde een eerste set van maatregelen om het parkeren in Ede Centrum te verbeteren. Deze maatregelen hebben geleid tot meer parkeerders in het centrum. De gemeentaad heeft in de begroting voor 2017 en verder besloten dat er voor de komende jaren meer budget is voor nieuwe maatregelen. Met de combinatie van uurtarief en een goedkope dagkaart is parkeren in Ede Centrum het goedkoopste in de regio.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie