Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:02:30 Het Karrewiel Arnhem 6846KL 23864 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-106

Ambulance 07-106

maandag 19 maart 2018

ZATERDAG 14|01

Arnhemmer opgepakt in onderzoek oplichtingspoging

Een 79-jarige inwoonster van Vaassen kreeg afgelopen donderdagmiddag bezoek van een man die beweerde voor een bank te werken

VAASSEN - In een onderzoek naar de poging tot oplichting van een inwoonster van Vaassen heeft de politie vrijdag een 48-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zou geprobeerd hebben een bankpas te ontfutselen door gebruik te maken van de zogenoemde babbeltruc.


Een 79-jarige inwoonster van Vaassen kreeg afgelopen donderdagmiddag bezoek van een man die beweerde voor een bank te werken. Met een smoes probeerde hij haar vertrouwen te winnen en haar bankpas te ontfutselen. Een getuige, die toevallig in de woning was, kreeg argwaan en verifieerde het verhaal bij de bank. Dat bleek niet te kloppen, waarop de bankmedewerker afdroop zonder buit. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en kreeg de 48-jarige Arnhemmer als verdachte in het vizier. De man werd een dag later thuis aangehouden en zit vast voor onderzoek. De politie sluit niet uit dat de man meer soortgelijke zaken op zijn kerfstok heeft.