Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:39:06 Lou Bandystraat Arnhem 6836MA 84300 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

zondag 22 oktober 2017

ZONDAG 18|10

Cocaïne en belastingschuld bij verkeerscontrole

Aan deze gezamenlijke controles werkten ongeveer 90 medewerkers mee van onder meer de Politie, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst en Polizeipräsidium Düsseldorf

ARNHEM - Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober op de rijksweg A12 ter hoogte van Arnhem en Duiven een verkeerscontrole gehouden. Zij controleerden 368 personenauto's en 13 vrachtauto's. Twee verdachten zijn aangehouden voor het bezit van cocaïne. Een automobilist had teveel alcohol gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod opgelegd en werd zijn rijbewijzen ingevorderd.


De twee aangehouden personen bevonden zich in een huurauto waarin de politie vijf wikkels cocaïne aantrof. Beiden werden ter voorgeleiding en insluiting overgebracht naar het bureau Arnhem. Bij de insluitingsfouillering werden in de onderbroek van één van de verdachten nog eens 50 wikkels met cocaïne aangetroffen. De auto werd in beslag genomen. Meerdere telefoons die beiden bij zich hadden werden eveneens veilig gesteld. Recherche doet verder onderzoek.


Openstaande boetes
De parketpolitie inde 354 euro aan openstaande boetes en betekende één vonnis.


Belastingschulden
Uit diverse hits van de ANPR (nummerplaatherkenning) is door de belastingdienst voor 90.000 euro aan invorderbare schuld getraceerd. Hiervan is ruim 10.000 euro direct geïnd. Op 35 voertuigen is beslag gelegd en negen auto's zijn daadwerkelijk afgevoerd.


Overige overtredingen
In totaal is vier keer proces-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen. Onder andere voor het rijden onder invloed. In het kader van de politie-acties voor een betere CAO is 24 keer gewaarschuwd voor lichte overtredingen.

Locatie