Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:07:10 Herminiumstraat Arnhem 6833HA 58900 Prio Middel Eenheid | Sololance 07-205

Sololance 07-205

dinsdag 17 juli 2018

DINSDAG 13|10

Looddief opgepakt in de wijk Kronenburg

De wijk had al enige tijd te maken met diefstal van lood: bij meerdere woningen waren de loodflappen van het dak gestolen

ARNHEM - In de nacht van maandag op dinsdag 13 oktober heeft de politie een looddief aangehouden in de wijk Kronenburg.

De wijk had al enige tijd te maken met diefstal van lood: bij meerdere woningen waren de loodflappen van het dak gestolen. Er waren inmiddels 17 aangiftes binnen en de wijk werd daardoor extra meegenomen in de surveillance.

Rond 02.00 uur liepen agenten op de Schepen van Hemerthstraat en zagen plotseling een persoon op het dak van een woning zitten. Nadat de man de collega's zag sprong hij naar beneden en zette hij het op een rennen. Na een achtervolging te voet werd de verdachte aangehouden op de Schepen Ringenberghstraat. Na onderzoek bleken er op het dak waar de verdachte had gezeten diverse stukken losgesneden lood liggen. Daarnaast werd er een fiets aangetroffen die gebruikt werd door de verdachte: deze stond gesignaleerd als gestolen. De verdachte is overgebracht naar het bureau aan de Beekstraat waar hij gehoord zal worden door de recherche.

Vermoedelijk zijn er meer woningen beschadigd geraakt. Mocht u schade aan uw dak hebben, dan verzoekt de politie alsnog aangifte te doen.

Locatie

Headlines