Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:42:31 Hv Assistentie Ambu Parkstraat :5 Ah 07ch05 073680 Prio Hoog Eenheid | Ploegcommandant Brandweer Arnhem GelderlandMidden
woensdag 13 december 2017
TOP NIEUWS

VANDAAG 13|12

ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag 13 december is er aan de Vlaardingweg in Rotterdam een grote brand ontstaan in een bedrijfspand.

 

Een beveiligingsbeambte zag rook nabij het pand en belde direct de brandweer. De brandweer schaalde op naar grote brand en kwam met veel materiaal ter plaatse. Wat er precies in brand heeft gestaan is niet bekend. Wel heeft het pand veel schade opgelopen door de brand. De politie doet samen met de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 

Het naastgelegen gebouw is ontruimd vanwege rookontwikkeling. Niemand raakte ...

1/1

GISTEREN 12|12

EDE - Betere en energiezuinige schoolgebouwen, dat is de inzet van de gemeente Ede. Daarom wordt de onderwijsbegroting vanaf 2022 verhoogd met 220.000 euro per jaar.

 

De verwachting is dat veel schoolbesturen daar 10 procent gaan bijleggen, zodat meer scholen sneller voldoen aan scherpere landelijke eisen en de BENG-normen. Edese scholen worden zo omgevormd tot Bijna Energie Neutrale Gebouwen.

 

De gemeente zet deze stap in overleg met de schoolbesturen. Goede schoolgebouwen vormen een wezenlijk onderdeel van goed onderwijs. De gebouwen moeten passend zijn voor het aantal ...

1/1

GISTEREN 12|12

EDE - De Adviesraad Sociaal Domein Ede (ASDE) is het formele adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders voor zaken binnen het Sociaal Domein. Onder Sociaal Domein wordt verstaan het gehele beleidsdomein dat direct of indirect is gerelateerd aan de uitvoering van de Jeugdwet, WMO 2015 en Participatiewet. De ASDE zet zich zo goed in voor integrale beleidsadvisering over die drie wetten, dat het college besloten heeft de aanstellingen met drie jaar te verlengen.

 

De Adviesraad Sociaal Domein Ede geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en ...

GISTEREN 12|12

HARDERWIJK - De brandweer van Harderwijk is dinsdag 12 december uitgerukt voor een autobrand aan de Deventerweg. Er bleek brand te zijn ontstaan in het motorcompartiment van de auto.

 

De brandweer heeft de brand geblust. Wat de brand heeft veroorzaakt is nog niet bekend. De auto moet als total loss worden beschouwd.

1/1

GISTEREN 12|12

ROTTERDAM - Een anonieme tip dat in drugs gehandeld werd leidde agenten dinsdagmorgen naar een woning aan de Sophoclesstraat. Daar vonden ze niet alleen harddrugs, maar ook een vuurwapen en contant geld. De 34-jarige bewoner is aangehouden.


Om 07:30 uur gingen agenten het pand binnen. De bewoner was thuis en werd direct aanhouden. Vermoedelijk handelde de aangehouden Rotterdammer in verdovende middelen. Een aantal gebruikshoeveelheden werd in beslag genomen. Verder speurwerk leidde naar het vuurwapen en 1000 euro aan contanten. Uit samenwerking met de belastingdienst kwam naar voren dat ...

GISTEREN 12|12

MAASSLUIS - De hulpdiensten zijn dinsdag 12 december uitgerukt voor een auto te water aan de Govert van Wijnkade in Maassluis. Ook de traumahelikopter is uitgerukt. Er werd melding gedaan van een auto te water.

 

Eén persoon kon zelf weer de wal opkomen en is na behandeling ter plaatse met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Duikers hebben in het water gezocht naar een eventuele tweede slachtoffer maar deze werd niet gevonden. De auto is vermoedelijk door gladheid te water geraakt.

GISTEREN 12|12

BARNEVELD - Het bedrijf Eurofins Analytico aan de Gildeweg in Barneveld is ontruimd. Door een dikke sneeuwlaag dreigt het dak van het chemische onderzoeksbureau te bezwijken. Alle 350 medewerkers zijn geëvacueerd. Een deel van het personeel is naar huis gestuurd. De veiligheid is niet in gevaar.

 

Op het dak ligt een laag van 40 tot 50 centimeter sneeuw. Vanmiddag zagen medewerkers dat het dak enkele centimeters doorboog waarna werd besloten het gebouw te ontruimen.

 

Eurofins Analytico is een chemisch lab dat onder meer water- en bodemonderzoek doet. Daarom ligt in het pand ...

GISTEREN 12|12

MEPPEL - Handhavers van de gemeente gaan regelmatig op pad om containers met pmd-afval - plastic, metalen en drankenverpakkingen - te controleren.

 

Zij kwamen onder meer fietsbanden, ballen, zwembaden, piepschuim, speelgoed, tuinslangen, luiers en tuinstoelen tegen. Die horen niet in het pmd-afval, want daardoor wordt een hele lading ingezamelde verpakkingen afgekeurd. De afgekeurde lading moet dan naar een andere verwerker worden gebracht om daar als restafval te worden gestort. Dat is zonde van alle moeite om afval te scheiden en het kost ons allen veel geld. Storten als ...

GISTEREN 12|12

EDE - Er wordt hard gewerkt aan het toevoegen van 400 betaalbare huurwoningen in Ede. In 2017 zijn er op verschillende locaties in Ede woningen bijgekomen of is de bouw van de woningen gestart. 2018 is het jaar waarin veel van de betaalbare woningen worden opgeleverd. De vraag naar betaalbare woningen is groot en het aanbod is te klein. Eind 2015 is er om die reden een project gestart om versnelt 400 betaalbare huurwoningen bij te bouwen. Dit aantal komt bovenop het aantal woningen dat de gemeente Ede al in de planning had staan.

 

Harry van Huijstee, wethouder Wonen: "Het ...

Meer artikelen